Dacă toate merg bine și nu mă trezesc că-mi face ryanair-ul vreo bucurie, astăzi ar trebui să ajungem în Sicilia.

V-am zis că nu mai pot și că mă strâng pereții? V-am zis.

Inițial am vrut Barcelona, Sicilia era doar varianta de rezervă. Dar a devenit rapid varianta de bază când am constatat că efectiv nu ne putem atinge de Barcelona. Prețurile erau atât de mari c-am fost nevoit să zic „pas”.

Vacanța copiilor, combinată cu nu știu ce târg sau eveniment major are loc în perioada asta, duceau la niște prețuri absolut demente pentru zbor și cazare (de exemplu, hotelul pe care mi-l doream eu era de șase ori mai scump decât într-o perioadă normală). Ok, voiam să plecăm pe undeva, dar nu să cheltuim în februarie bani cât pentru două-trei concedii în plină vară.

Deși muream să mai ajung o dată la Jai-Ca, am renunțat și ne-am orientat spre Sicilia. Lasă că la Barcelona mai ajung, dacă-mi mai vine mașina aia odată, o să ajung chiar primăvara asta. Așa sper, deși mi-am cam pierdut speranța că Australul meu mai ajunge în acest secol la mine.

Nfine, revenind, ziceam c-am ales Sicilia. Da, știu, or să sară ăștia cu „mvai, dar cum v-ați putut duce acolo? Am fost și eu în Sicilia și n-am văzut atâta mizerie și gunoaie în viața mea”.

E ok, ne place mizeria din sudul Italiei. De fapt, nu că ne place, suntem amândoi îndrăgostiți de ea. Așa că poate mă scutiți să-mi explicați terifiați ce alegere de căcat am făcut, mergem acolo știind exact unde ajungem.

Altul e motivul pentru care am scris textul ăsta: vreau să vă rog de recomandări din zonă. Multe recomandări din zonă.

Ce trebuie să știți: cartierul nostru general va fi în Catania. Dar stăm o săptămână și voi închiria mașină, prin urmare avem cum să ne plimbăm prin toată Sicilia. V-am zis toate astea ca să înțelegeți că-mi puteți recomanda orice vreți, cu cât mai multe cu atât mai bine.

Vreau să știu zone, orașe sau sate care merită vizitate. Vreau să știu locuri cu mâncare bună (vă rog eu să nu-mi veniți cu localuri pentru turiști, că p-alea le găsesc și singur). Vreau să știu toate locurile care trebuie văzute.

Fac eu selecția după, important e să am din ce face selecție.

Vă mulțumește fratele vostru.

P.S. Astăzi nu avem Iulia.