Prieteni, am o problemă. Ba nu, de fapt două. Deși, dacă e să mă gândesc bine, cred că sunt chiar trei. Prima ar fi că mă strâng pereții, am nevoie de o vacanță ca de aer. Aș vrea să plec pe undeva și nu prea se poate în perioada asta, treabă care mă bagă în semi-depresie. Mă disperă gândul că până la anul nu mai merg pe nicăieri. Sunt deja într-un fel de sevraj, cum să stau așa ca nebunul fără să fac nimic?

A doua problemă e că n-am mașină. Pentru că dacă aș fi avut, automat s-ar fi rezolvat și prima problemă. În sensul că-mi găseam eu de făcut un drum pe undeva, drum care să dureze minimum o săptămână.

Spre exemplu, eram chitit să mă duc la meciul României cu Israelul, de la Budapesta, dar aș fi ocolit un pic prin Italia, Spania și Franța. Nu glumesc, chiar aș fi făcut asta.

Dar cum nimic din toate astea nu se întâmplă, stau și visez cu ochii deschiși la cum o să fie după ce-mi vine mașina și pe unde o să mă duc. Iar aici apare a treia problemă, dar p-asta sper s-o rezolv cu ajutorul vostru, în sensul c-o să vă rog deosebit de frumos să-mi dați idei unde m-aș putea duce după ce-o să am mașină.

Eu am găsit două posibile destinații, dar m-am blocat la ele, altele nu-mi mai trec prin cap.

👉🏿 Cel mai sudic punct al Europei, adică Punta de Tarifa (Spania).

Aici mă voi duce cu siguranță. În funcție de luna în care îmi vine mașina, mă gândesc să fie chiar primul drum lung pe care-l fac cu ea. Dar de dus mă voi duce sigur, ca să închid cercul. După ce-am fost în cel mai vestic punct (Cabo da Roca) și în cel mai nordic (Nordkapp), mi-a mai rămas doar să ajung și în cel mai sudic.

Da, da, știu, mai există si cel mai estic punct, dar ăla, din nefericire, pare că vine el peste noi, nu e nevoie să mă duc eu.

👉🏿 Atlantic road Norway.

L-am ratat în vară și m-am ofticat atât de tare cum nu vă puteți imagina. De ce m-am ofticat? Păi nu e limpede din poză? De ce l-am ratat este cu totul altă poveste.

Dar tot răul spre bine, dacă mi-l stabilesc ca destinație de-abia aș avea motiv să ajung din nou în Norvegia, țara cu cele mai mișto peisaje din Europa.

Cum ziceam mai sus, problema e că asta două sunt singurele care mi-au venit în minte. Vă băgați să-mi lăsați niște posibile destinații în care v-ar plăcea să ajung? Sau în care v-ar plăcea să ajungeți voi, dar încă nu v-ați dus.

Singura mea rugăminte ar fi să-mi propuneți destinații care să însemne ceva, să fie reprezentative, să fie milestones. Că una e să-mi spui „du-te să vizitezi plaje din Grecia” și alta e: „vezi că în Grecia este cel mai vechi pod din lume”.

Vă aștept ideile, să știți. O să le selectez pe cele trei care-mi plac cel mai mult, după care o să fac sondaj aici cu ele. Cea care vă place și vouă cel mai mult va fi una dintre destinațiile de la vară.

P.S. Pe ultima sută de metri mi-a mai venit o idee: un tur al celor mai mișto castele din Europa? Hmm, nu sună rău deloc, nu?