Pentru astăzi v-am pregătit un text cu o mare încărcătură emoțională, prieteni. Dacă vă știți mai slabi de înger, recomandarea mea ar fi să nu-l citiți ca să nu rămâneți cu sechele.

Așadar, să purcedem, ce fac cetățenii din jurul nostru atunci când sunt convinși că nu-i vede nimeni.

👉 Fumează, ascunși în diverse locuri

Eu cu ochișorii personali am văzut un cetățean care a ras scurt o țigară, dosit fiind după un automat de băuturi răcoritoare, pe Luton. Și dacă asta nu vi se pare mare lucru, na, mai fumează oamenii prin aeroporturi, alt concetățean de-ai noștri a ras o țigară în buda avionului cu care veneam de la Lisabona la București. Tare sau cum?

👉 Fac biluțe din muci

Și nu, nu glumesc. Dacă vă uitați în stânga și-n dreapta când stați pe la semafoare, o să constatați că un procent măricel de conducători auto are ca ocupație principală scobitul în nas. Ce-i drept în ultima vreme acest obicei elegant tinde să fie înlocuit de scrolatul în telefoane.

Dar pentru că oamenii puternici apar exact în astfel de contexte, inevitabil au apărut și campionii, cei care cu o mână scrolează și cu cealaltă extrag delicat materie primă pentru biluțe. No joke.

Moment în care nu pot să mă întreb ce se întâmplă după ce biluța e gata? O aruncă pe geam sau în mașină?

👉 Eliberează aerul strâns în exces în intestine

Era o noapte senină și liniștită de vară. Ieșisem pe balcon să admir cerul înstelat și să fumez o țigară. Pe toată strada nici țipenie de om. Se auzeau doar greierii și, din când în când, câte un lătrat de dulău fioros.

Am tras adânc aer în piept și m-am întins zdravăn, să mă dezmorțesc. Plin de zen, am scăpat o… mă scuzați de expresie… bășină care a bubuit atât de tare c-am avut impresia că are propriul ei ecou. Moment în care, din întunericul curții de vis-a-vis, s-a auzit: „bună seara, vecine!”.

Da, știu…

👉 Se strâmbă în fața oglinzilor

Nu c-ar fi ceva rău în asta. E bine să știi cum mai stai cu aptitudinile, că nu se știe cum te pomenești cu o invitație la filmări și devii peste noapte noul Jim Carrey.

Tot aici ar mai fi de menționat și reprezentantele sexului frumos care trec prin fața unei oglinzi, a unei vitrine, a unui geam, pe scurt a oricărui obiect care le reflectă imaginea. Nouă din zece se opresc și verifică scurt cum mai stau cu partea dorsală. De parcă s-ar fi schimbat ceva în cele zece minute de când au verificat ultima oară.

👉 Se scobesc în dinți și miros vârful scobitorii

Chestia asta circulă la nivel de zvon. Nimeni, niciodată, n-a văzut vreun cetățean care face așa ceva. Sau?

👉 Își miros diverse părți ale corpului

Cel mai adesea axilele. Pentru că nu strică niciodată o rapidă verificare de control: put sau nu put?

Tot aici îi întâlnim și pe maniacii igienei personale, cunoscuți și sub numele de „exploratori”. Adică acei cetățeni care sunt deciși sa dezlege una dintre cele mai vechi enigme ale omenirii: de ce se strâng scamele în buric?

*Pentru analfabeții de toate tipurile, axilă înseamnă subraț.

Mno, cam astea ar fi la o primă vedere, dar lista e deschisă și așteaptă completări. Voi ce mai vedeți pe la oamenii care n-au idee că-i vedeți?

sursa foto: shutterstock.com