Salutare lume și bine că ne-am regăsit! Vroiam să povestesc chestii de concerte, cum noroaiele de la Wacken le-au bătut la cur pe alea din Military Residence, mai ales că am fost printre nefericiții cărora în ziua a doua le-a fost interzisă baia de nămol nemțesc, semnal pentru subsemnatul și gașca lui de depravați să consume aproape tot stashul de iarbă, calculat cu grijă să ne ajungă tot festul, sau cum la Powerwolf am fost dezamăgit de public, nu de  ăia de pe scenă. Las toate astea pentru o dată viitoare, să îmi adun toate spumele laolaltă și să le vărs ca un hater respectabil.

Vă pot anunța în schimb că pe 12 iunie 2024, voi fi prezent împreună cu soția mea, situație pe care încă se încerc disperat să o procesez, pe Arena Națională la concertul celor de la Coldplay. Dacă de Robică Williams am scăpat fiind plecați departe de locul unde prestează englezul, pe ăștia nu am mai putut să îi fentez. Mă gândesc serios ca în săptămâna aia să fug de acasă, să îmi las soția însărcinată, ca să nu fie aptă de concert sau să divorțez. Dileme, dileme.

Mai știți cum am zis eu că formatul rubricii o să fie unul în care două dintre ediții o să fie cu news iar o a treia, doar cu albume? Și că o să scriu și ceva generalist în cea de a patra, să îi fac concurență masivă, Iuliei?

Ei, bine, mai aveți de așteptat, în primul rând că îmi place să mă contrazic cu plăcere și în cel de al doilea, că sunt în ceva concediu și nu am mințile adunate, mai deloc.

Dacă aveți plăcerea și curiozitatea ce muzică mai ascultă oamenii, join la DISCORD, dacă doriți să trimiteți ceva scris, mail la [email protected].

Eu zic că este timpul să rostogolim lucrurile la vale,

➡️ „One person is randomly selected to die. Thirteen people are randomly selected to kill this person by violently removing pieces of his body until he breathes no more.” – Paul Mazurkiewicz. Cam ăsta este mesajul pe care Fisher & Co vor să îl transmită publicului larg. Acum, lăsând deoparte sculele de dezmembrat cetățeni, Cannibal duc mai departe genul ăla de metal necosmetizat, fără floricele clean vocals, riffuri să atragă țugulanul speriat de pasajele prea dure.

George Corpsegrinder Fisher este născut în 1970 și grumazul lui de taur comunal pare bine mersi, după această constatare le transmit amicilor mei care consideră că am depășit de mulți ani vârsta legală de ascultat metal extrem, că pot să mă pupe duios în cur, #extrememetal4life, mofos. Refuz să ascult doar Led Zepellin și Doors sau heavy metal din ăla bunu din anii optzeci și alte muzici de moși. Cannibal Corpse, și al lor Summoned for Sacrifice, este în primul rând, dincolo de videoclipul în care este mutilat un  cetățean, o declarație că și la over 50 se poate face death metal curat și fără compromisuri.

➡️ Creeper vin cu o combinație ciudată de horror punk, gotic, glam rock, care prinde al naibii de bine. Englezii or să lanseze prin octombrie al patrulea lor album și nu pare o idee rea să îi ținem sub observație.

➡️ The Will To Resist  vine de pe ediția de lux al ultimului album al scoțienilor de la Bleed From Within. Oamenii sunt în fenomen de prin 2005 au avut turneu european acum ceva ani cu Testament și asta spune multe. Aveți în link și albumul lor, așa că nu aveți scuze ca să nu îl ascultați.

➡️ Nu aveam idee că există trupa, după ce am ascultat melodia asta, am citit ceva foarte mișto, cum prin anii 90 au trimis primul lor demo lui Fred Durst, nenea de la Limp Biskuit. Și cum ăla a vrut să îi semneze cu casa lui de discuri și și-a luat un mumu grav de la ăștia, că au semnat cu casa la care erau pe atunci și cei de la System of a Dawn, nu tocmai de străini de decizia asta. Cică Fred i-a dat la acatiste din alea nasoale. Gata cu bârfa, să dăm play la |TAPROOT|  cu No One Else To Blame.

➡️ Muzica celor de la SKYND este dementă as fuck, cântecele lor sunt doar despre crime deosebit de violente, unele melodii sunt prezentate din punctul de vedere al victimelor, altele din al asasinilor. Incredibil de talentată, Manuela Ortega, The Father, liderul proiectului, cu o minte care concepe un întuneric atât de nasol încât ar zburli și părul unui spân.

➡️ Dacă tot vorbim de talent, japonezii de la SiM cu HiDE and SEEK  nu duc deloc lipsă. Oamenii croșetează absolut încântător printre alternativ, metalcore, ska, punk, raggae. Am citit că în septembrie lansează album, de notat pe undeva, zic.

➡️ Din estul Londrei vin cu o nouă piesă cei de la Saint Agnes  și cu gagică brunetă ca focul negru la voce. Se simte atingerea de White Zombie, Nine Inch Nails, bine de tot.

➡️ Oamenii de la Earthside trag cu muzica lor spre artă pură. Nu sunt cu progul dar sunt destule chestii care îmi plac din fenomen. Americanii se califică lejer în preferințele astea. Album nou prin noiembrie și pentru ei. Al treilea parcă.

➡️ Am vorbit despre germanii de la Mantar care au lansat album prin iulie, anul trecut, am spus că îmi place ce fac ei cu sludgeul, Valhalla Hammering nu este o excepție.

➡️ Green Lung sunt exemplul de trupă tânără extrem de talentată care duc stoner doomul la un alt nivel. Discul din 2021, Black Harvest este o mică bijuterie de 43 de minute.

➡️ Americanii de la Flesher chiar dacă au apărut ca band în 2022, nu se joacă. Vor avea și lansare la primul lor album în septembrie, pe 15. Apăsat album se anunță în luna aia.

➡️ Nici de ăștia habar nu am cine sunt, Capra sunt ceva mix de hardcore cu punk, americani, cu o brunetă la voce, sună bine, agresiv. Altceva nu știu despre viața lor.

➡️ Kill The Lights sunt un super grup fondat de către Moose de la Bullet for My Valentine și vocalul de la Throw the Fights. Au avut și ei album în 2019, The Sinner, un disc care se sprijină pe ideea de metalcore clasic. Nu ar fi rău să îl rulați puțin.

➡️ Ultimele videoclipuri scoase de The Plot In You sunt duse bine de tot. Bine, Landon Tewers și ai lui fârtați nu par că ar frecventa școala de duminică.

➡️ Jake Segura, vocalul celor de la Citizen Soldier a scris Let it Burn în timp ce se afla internat într-un spital de psihiatrie. Ani mai târziu, pe lângă muzică, Jake lucrează ca terapeut și asigură asistență celor care trec prin depresii, anxietăți. Let it Burn este mai mult decât un simplu cântec. Dacă nu ați ascultat, Down the Rabbit Hole, poate ar fi timpul să o faceți. Este și întuneric și lumină, acolo.

➡️ Brujeria nu cred că mai are nevoie de nici o prezentare, activiștii mexicani se pregătesc de lansarea celui de al cincilea lor album.

➡️ Oamenii de la Laurence Jones se pare că pe viitorul lor material fac un switch major de la blues spre mai mult rock. Nu sunau rău nici înainte, acum este mai mult fresh în ce fac ei.

➡️ Muzica este mai bună în lanul de rapiță, cel puțin asta în cazul celor de la The Dust Coda, mai adunați băieți, mai adunați, că bătătoriți locu.

➡️ Spargem cercul cu DEATH DEALER UNION unde partea vocală este asigurată de Lena pe care o știți mai bine din Infected Rain. Pe 22 septembrie, Death Dealer Union scot albumul lor de debut, Initiation.

V-am avertizat în introducere că o să respect formatul cum respectă politicianul român platforma electorală. Drept urmare luați și vreo două albume.

💥 Au studiat la aceeași universitate, au pornit ca o trupă de death metal cu un sound destul de clasic. Rapid, chiar de la al doilea lor album, cel din 2014, Ecdysis au apărut elemente solide de progresiv. Următoarele două albume ale americanilor au relevat două evidențe, progresul și talentul.

Albumul de anul ăsta reprezintă climaxul carierei lor de până acum, un material care poate fi ușor prezentat ca etalon al genului.

Doamnelor și domnilor, un produs excepțional pe care îl recomand din tot sufletul, Horrendous – Ontological Mysterium (2023)

💥 Din Sheffield vin niște băieți care au pus bazele unui proiect care baleiază cu deosebită grație între alternativ, metalcore, metal și hard rock.

Recunosc, albumul lor de debut m-a prins cu chiloții în vine, nu știam nimic de ei, am luat notificarea primită de la bandcamp, cu lejeritate specifică, am dat search să găsesc albumul pe YT Music, apoi după prima melodie după intro, am rămas cu gura căscată.

Este o lansare care merită toată atenția și aplauzele, oamenii sunt ai dracului de talentați, muzica lor o să lovească acolo unde trebuie să o facă muzica, în suflet.

Shadow Smile cu al lor Signed in Blood sunt scuza perfectă să lăsați treburile deoparte și să lăsați muzica să vă facă sufletul să cânte.

🟢 Continuăm tradiția, #teamâncatîncur și punem playlistul ediției de duminica asta, PLAYLIST NO. 76, enjoy.

Atât pentru azi, #atâtsaputut, al vostru Edel se înclină și vă urează toate cele bune pentru voi și toți ai voștri. Sper să găsiți ceva care să vă placă.

sursa foto: freepik.com