[drumul spre Cercul Polar – ziua 16]

Uneori se dovedește că decizia de a mă opri în locuri fără potențial turistic este extrem de inspirată.

Odense ăsta, unde m-am oprit ieri, este pur și simplu o bijuterie de oraș.

Cel puțin în centrul istoric și împrejurimi, pe unde m-am minunat eu câteva ore, toate clădirile arată de parcă-s desprinse din basme.

Îmi place atât de mult, că mă simțeam și aiurea că nu știam absolut nimic despre el. M-am așezat pe-o bancă, am scos telefonul și-am dat un search după „Odense”.

Primul lucru care mi-a apărut? Este orașul în care a trăit Hans Christian Andersen. Așa se leagă un pic lucrurile, nu?

N-avem nicio așteptare, atunci când am hotărât că mă voi opri în Odense. Nici măcar n-am căutat imagini pe google să văd cam cum arată pe-acolo. Mă lăsa complet rece, eram convins că voi da peste vreun oraș muncitoresc și anost. Dar nici că mă interesa, până la urmă scopul meu era să dorm undeva.

Am intrat în Odense la ora 16:30. La 17:00 eram deja cazat și plecasem să mă plimb un pic în jurul hotelului, sa văd dacă merită să-mi pierd câteva ore sau nu. Și m-a lovit direct în inimă.

Băi, nu știu cum să vă spun în scris cât de mult mi-a plăcut Odense. A fost dragoste la prima vedere. Mi-a plăcut atât de mult încât mi-am promis că voi merge într-un city break la Odense. Să stau trei-patru zile și să mă umplu de el.

Nu știu dacă vă dați seama din poze, că mai sunt și la rezoluție mică, dar orașul ăsta pare să aibă o lumină a lui, aparte. Când cădeau razele soarelui pe casele alea cărămizii, simțeai căldură în suflet, jur. Nu știu cum arată restul orașului, dar toată zona centrală are vibe-ul ăla de rupt din basm.

Și sunt bolnavi cu parcurile. În zece kilometri pătrați, am dat peste trei parcuri. Două mici și unul mare.

Băi, vă spun, mi-a plăcut de n-am avut aer. Regret din suflet că n-am stat măcar două nopți.

Hai să vă mai spun ceva de n-o să vă vină să credeți. Cu vreo 200 de kilometri înainte de Odense s-a înnorat și înnorat a rămas. A și plouat de câteva ori. Exact când am făcut la dreapta de pe autostradă să ies spre Odense, s-a luminat, a ieșit soarele. Iar acum, dimineață, înainte să plec, plouă. Concluziile le trageți voi. 😁

Acum vă las cu pozele.

Călătoria la Cercul Polar este motorizată de Autonom, liderul pieței de mobilitate din România.

Companie sută la sută românească, Autonom funcționează printr-o rețea națională unică în 36 de orașe din România, precum și în două orașe din Ungaria. În total, operează o flotă auto de peste 13.ooo de mașini și oferă soluții integrate de mobilitate și finanțare:

➡️ Rent-a-car

➡️ Leasing Operațional

➡️ Produsul Business Green

➡️ Leasing Operațional Echipamente

➡️ Transferuri cu șofer

➡️ Asistență rutieră

➡️ Mașină de înlocuire

➡️ AutoRulate

➡️ Închiriere vehicule comerciale

➡️ Întreținere flotă