E sufocat până la refuz internetul de articole stupide despre „cum să-i arăți partenerului că-l iubești”. Articole pe care, dacă faci imprudența să dai click, nu știi cum să le închizi mai repede după ce te-ai prins că sunt doar o înșiruire de clișee penibile. Așa că m-am hotărât să reglez rapid și scurt de tot treaba asta cu arătatul iubirii. Ia fiți atenți aici.

Se dă următorul scenariu. Tu și cu partenerul tău/partenera ta de viață hălăduiți pe coclauri într-un concediu prelungit pe care l-ați visat multă vreme. Cum s-ar zice, ați plecat să vedeți lumea și s-o umpleți cu iubirea voastră împărtășită. Toate bune și frumoase, doar că exact pe când era plimbarea mai mișto, sunteți capturați de un grup de teroriști care vor să obțină niște bani, și nu puțini, în schimbul eliberării voastre. De unde? De la statul român, evident.

Atâta doar că, după cum bănuiți și voi, minunatul nostru stat se mișcă foarte greu spre deloc. Autoritățile or să observe situația cu atenție și îngrijorare, dar cam la asta se va rezuma tot ce vor face. Nu iese nimănui niciun parandărăt din afacerea asta, prin urmare nu văd de ce s-ar strofoca să vă salveze plătind. Treabă care le cam dă peste cap socotelile răpitorilor.

Așa că, după ce sunt îndrumați a treia oară să depună regulamentar cererea de răscumpărare, în dosar cu șină, la ghișeul de la etajul doi, se hotărăsc să-l execute pe unul dintre voi. Nu de alta, dar ca să demonstreze că nu glumesc și cu speranța că în felul ăsta îl fac pe Iohannis să-și întrerupă concediul.

De-aici, în ceea ce vă privește pe voi, pe ostatici, se complică nițeluș lucrurile. În sensul că vi se spune foarte clar că sunteți nevoiți să decideți pe care dintre voi îl omoară. Aveți 24 de ore să le comunicați ce-ați decis, după care urmează execuția.

Și-aici vine întrebarea pe care probabil deja o intuiți: ce faceți în această situație? Ați alege să fiți cel care se oferă să moară? Că dacă asta nu e dovada supremă de iubire, nu știu care mai e.

Nu-mi dau seama în ce fel contează asta pentru modul în care veți decide, dar o să fac precizarea că nu există și copii în ecuație. Nu aveți, nu vă așteaptă acasă. Da știu că cei mai mulți dintre voi au copii, dar o să vă rog să faceți un efort de imaginație și sa presupuneți că nu.

Acum să vă văd.

Cred că e de prisos să vă mai spun că prefer niște răspunsuri brutal de sincere, la o adică, în locul unor minciuni sforăitoare. Dacă va e teamă de reacțiile celor care mai citesc pe-aici, prefer să le dați anonime.

sursa foto: freepik.com