Băi, băi, băi, e incredibil așa ceva, jur. Iată anunțul liderilor de sindicat:

GREVA SE SUSPENDĂ!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma consultării liderilor organizațiilor sindicale afiliate, în cadrul ședințelor Colegiilor liderilor celor două federații, au luat decizia suspendării grevei generale, condiționată de instituirea, în ordonanța de urgență ce urmează a fi aprobată în ședința de Guvern de astăzi, prin articol distinct, a:

– principiului potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat cunoscut și care reprezintă 23 % din maximul grilei de salarizare din sistemul public;

– acordării primei tranșe de majorare salarială (50% din creșterea salarială prevăzută de noua lege a salarizării) de la 01.01.2024.

În situația în care în textul noii legi a salarizării nu se vor aplica principiile cuprinse în ordonanța de urgență, greva va fi reluată. (sursa)

Dacă nu înțelegeți exact ce au obținut profesorii, vă traduc eu: nimic. Doar niște promisiuni și foarte mult praf de pe tobă. Dar nici măcar astea începând de acum, ci pe caiet, pe sistemul: „vă dăm, dar de la anul”. Pentru că, nu-i așa, până la anul multe se mai pot întâmpla.

Mi se pare incredibil, jur. Să fie evident pentru toată lumea că salariile profesorilor sunt o bătaie de joc, să faci grevă două săptămâni pentru asta, să ieși în stradă la proteste, să-ți asumi c-o să mergi acasă cu un rahat de bani luna viitoare, dar cu speranța că vei obține o mărire consistentă, iar liderii de sindicat să cadă la înțelegere cu guvernul pentru mizeria de mai sus?

Practic, să încetezi greva fără să obții nimic în afară de niște promisiuni că „o să vă dăm”? N-ai, bă, cum, nu se poate așa ceva.

Fraieri să fie profesorii ăia să se reîntoarcă la ore. Să boicoteze încheierea de medii, înscrierile la examene, bacalaureat și, în general, tot ce se poate boicota. Poate așa se prind și liderii lor de sindicat că praful de pe tobă și promisiunile nu țin de foame.

P.S. Dacă aveți impresia că aberez, citiți comentariile profesorilor după anunțul liderilor de sindicat.

sursa foto: freepik.com