Nu știu cum e la voi, dar mie 1 Mai îmi place cel mai mult dintre toate sărbătorile astea care vin cu zile libere prin lege. Și nu de azi de ieri, de când mă știu mi s-a părut cea mai tare. O consider mai șmecheră și decât revelionul.

Pe vremea când munceam… Scuze, reformulez, pe vremea când mergeam la birou, cel mai și cel mai tare mă ofticam când pica 1 Mai în weekend. Nu mă ofticam atât de tare nici dacă pica 31 decembrie în weekend.

Și mă gândeam eu așa, în sinea mea, oare de unde această apetență pentru 1 Mai? Că doar avem sărbători care, teoretic, ar trebui să fie mult mai șmechere și cu mai multe zile libere la rând. Nțțț, tot 1 Mai câștigă în capul meu.

Dar am aflat, prieteni. Pentru că e cald. 1 Mai este prima sărbătoare când poți să ieși din casă fără să-ți mai clănțăne dinții. Poți să stai la o terasă, poți să te plimbi pe străzi, poți s-o întinzi la mare, poți să faci ce vrea mușchiulețul tău, doar datorită faptului că nu mai sunt minus cinșpe grade afară.

Da, da, știu, o să-mi ziceți că nici Paștele nu pică iarna. Well, cum să vă explic, nu-mi amintesc când a fost ultimul Paște fără să fie frig de, scuzați expresia, să te caci pe tine.

Mbine, pe vremuri mai aveam și 23 august, dar aia oricum n-a contat niciodată că eram în vacanță. Plus că te mai lua și capul când îți dădeai seama că e gata vara, vine septembrie și începe școala.

Ca să fiu corect până ca capăt, mai avem și niște sfinți care se sărbătoresc vara (nu mă pricep, nu știu care sunt), dar mă lasă complet rece, pentru că aia oricum e perioadă de concedii, deci sunt șanse foarte mari să te prindă în vacanță liberele de sfântul nu știu care.

Vedeți? Oricum aș da-o, tot 1 Mai câștigă detașat.

Gata, am lămurit-o și pe asta.

Acum, valea! Întindeți-o la distracție, tovarăși! Că mai aveți doar azi, de mâine sunteți înapoi în câmpul muncii. Care pe unde v-ați dus, să beți o bere și să mâncați doi mici și pentru fratele vostru, da?

Cât despre mine, aș minți să spun că sufăr ca un câine că n-am plecat nicăieri. Au venit la fix astea trei zile în care n-am făcut absolut nimic. Voi? Pe unde sunteți?