Salutare tutror și bine că ne-am regăsit! Intrăm direct în pâine pentru că nu am energia necesară să fac ceva introducere. Am fost de sfintele sărbători și pe la mama soției, adică soacră-mea, care este o bucătăreasă absolut excelentă.

Pe cale de consecință am fost aruncat în fața unei armate de bucate, toate tradiționale și fiind eu un om deosebit de combativ, nu m-am lăsat, frați și surori, am luptat până la ultimul dumicat. Și am izbândit, împotriva tuturor predicțiilor, astrelor, privirilor îngrozite ale soției, am învins felurile alea de mâncare care ar fi băgat în spital și pe un Mare Alb. Acu moderația obișnuită până la sfântul crăciun.

News:

🆕 Cu oameni de la Feuerschwanz,Amaranthe și draga de Melissa au pus-o de o The Dark Side Of The Moon.

🆕 Tot cu o tipă la voce dar care în loc de voalurile diafane ale Melissei nu ar avea nici o problemă să dea cu mașina peste tine. De câteva ori. Doamnelor și domnilor, Pupil Slicer.

🆕 Vintersea este întruparea expresiei zâmbește cât mai poți, că atunci când nu mai poți nu mai poți, doh.

🆕 Băieților de la Shallow Side ar trebui să le spună careva că gagicilor ca aia din clipul lor ultima chestie pe care o faci este le dai motive să plângă.

🆕 Forgotten Kings au decis și bine au făcut că tipele nu prea și-ar găsi locul prin clipul lor.

🆕 Melodia celor Stardust este numai bună de umplut cu lacrimi,  inimi albastre privind în gol prin vreun geam proaspăt spălat.

🆕 Nu sună rău Sirenia tipa are voce, prezență, de la genul prestat nu prea te poți aștepta la surprize.

🆕 Joel Hoekstra’s 13 cred că omul care are prestat prin Whitesnake nu mai are nevoie de prezentare. Foarte mișto ideea de intra pe voce cu Girish.

🆕 Mult suflet pune Gus G mult și bun. Excelent instrumental, omul face din chitara aia cam ce vrea el.

🆕 Dacă nici Angus McSix nu te face să zâmbești și să țopăi necontrolat, îți pot confirma că ești mort pe dinăuntru.

Acum, bebelușelor, dans:

➡️  Floor Jansen – Paragon (rock/pop) 2023

O  ador pe Floor și cu asta am cam spus totul.  Știu că prin afirmații de genul îmi voi pune în cap fanii hardcore ai Tarjei dar eu consider că femeia asta ca și Alissa de la Arch Enemy  au contribuit decisiv la popularitatea pe care ambele band-uri au atins-o. Se putea asta cu Tarja sau cu Angela? Dacă mă întrebați pe mine, nu. De multe ori doar vocea nu propulsează întotdeauna lucrurile în direcția care trebuie este nevoie de mai mult, de un pachet mult mai complex și femeile astea două îl au din plin. O respect pe Tarja dar o ador pe Floor. Mă înclin în fața Angelei și pun un genunchi jos în fața Alissei.

Pe albumul ăsta avem o Floor cu inima pe tavă, o femeie care a trecut prin întunericul cancerului, cu speranță, cu frică, cu dinții strânși ca o valkyrie născută din apa de gheață a fiordurilor. Înțeleg rațiunea pentru care discul poartă numele de Paragon însă cred că eu dacă aș fi fost în postura de a decide cred că My Floor sau Floor ar fi fost mai de efect.

Invincible sau Daydream nu sunt cântece, sunt pumni strânși, lacrimi strivite, sunt zbor și cădere. Sunt pur și simplu, Floor.

Rating: Foarte bun

➡️ Metallica – 72  Seasons – 2023

Consider Master of Puppets unul dintre cele mai bune albume scoase vreodată și după trei ascultări cred cu tărie că 72 Seasons  este cel mai bun disc Metallica scos în perioada Robert Trujillo. După prima ascultare mi-am spus că este un album ca să fie, după a doua am fost mirat că nu este chiar atât de prost iar la a treia mi-a fost activată nostalgia vechilor albume ale americanilor. Și parcă a intrat altfel. A intrat ca un fel de  Kill’em All mai diluat și frâna de mână trasă.

Putea ieși mai bine? Habar nu am. Cred că tot ce contează este că a ieșit. De aia nici nu vreau să mă întind prea mult pe album.

Rating: Bun

➡️ Empyre – Relentless (Progresiv/Atmosferic rock) 2023

Relentless este genul de melodie care te face să te feliciți că ai avut inspirația să acorzi un play, cântecul care te obligă să lași albumul să curgă. Dacă stau pe drumul ăsta britanicii au toate șansele să își alinieze astrele cât mai favorabil pentru ei.

Cry Wolf m-a cucerit și mi-a întărit convingerea, nu că ar mai fi fost nevoie, că Rentless este o bijuterie muzicală care poate fi purtată de oricine. Un album al naibii de bine scris, unul în care muzica este la ea acasă.

Oamenii sunt atât de buni încât au deschis cu melodia care dă numele albumului, de multe ori pe la alții asta este așezată prin alte părți ale discului, poate și pentru că știau că celor care îi ascultă o să le fie greu să aleagă un track favorit.

Rating: Absolut excelent

➡️ DØDHEIMSGARD- Black Medium Current (Avant-garde/Black metal/Atmosferic) 2023

Norvegienii au adus black-ul pe traiectorie de coliziune cu arta. Asta ar fi descrierea albumului lor. Și aș putea foarte bine să mă opresc aici. Produsul lor din 2023, după opt ani de pauză este unul absolut entuziasmant. Au deschis cu Et smelter, o piesă de zece minute care are atâtea influențe și schimbări de ritm și de stare cât nu au alții pe zece albume.

Cu Tankespinnerens Smerte, a doua piesă, care a început surprinzător de clasic și care m-a făcut după primele secunde să cred că piesa de deschidere a fost un fericit accident, m-am lămurit cum stau după ce piesa a mai curs puțin. Diametral opusă este caracterizarea cea mai la îndemână pe care o am.

La Interstellar Nexus, nu am avut de ales, am ridicat mâinile și m-am predat, pentru că și asta era total diferită de precedenta. Și așa au avut tupeul să o țină tot albumul.

Țineți minte, că am așa un sentiment premonitoriu, albumul ăsta o să prindă o gramadă de nominalizări. Ne vedem pe tema asta spre sfârșitul lui 2023.

Rating: Nu sunteți sănătoși, atât de bun este

➡️ Rotpit – Let There Be Rot (Death Metal) 2023

Îmi place death metalul. Prezența unor albume de gen, aici sunt un cadou pentru sufletul meu mic și negru. Nici o masă fară pește, nici o duminică fără death metal, nici un cuplu fără orgasme multiple, cam asta îi doresc eu cetățenului român plătitor de impozite degeaba.

Avem de a face cu un band proaspăt format din băieți din Germania și Suedia care au pus-o de o muzică pe care îți poți alerga liniștit vecinii cu drujba. Sunet din ăla jos, murdar, voce care smulge creierul și îl împrăștie pe trotuar să alunece trotinetiștii pe el, într-un cuvânt ceva care ar distruge din temelii orice adunare pioasă de adventiști.

Rating 1: Și zici că mai dai găuri duminica cu bormașina, coane?

Rating 2: Foarte bun

Atât pentru astăzi, Edelweiss se înclină și vă mulțumește pentru prezență și ca de obicei vă urează să aveți grijă de voi ca să îi puteți proteja pe toți ai voștri. Vă invit pe serverul de Discord, unde se pune muzică mișto, se mai bârfește moderat iar pentru propuneri avem [email protected].

sursa foto: freepik.com