Citeam zilele trecute o postare a unei prietene, postare care m-a lovit fix între ceakre. Pentru că și eu gândesc exact la fel cu ce scrie femeia acolo. Nu știu dacă și la nivel de sume, dar la nivel de principiu, sunt sută la sută de acord cu ea.

De foarte mulți ani îmi pun întrebarea asta: de ce oamenii care au deja extrem de mulți bani mai continuă să muncească și să se agite?

Știți bancul cu pescarul mexican și omul de afaceri american, da? O fi el banc, dar exact la asta mă refer.

Cunosc oameni care au în conturi banii necesari să nu mai muncească niciodată în viață (probabil cunoașteți și voi). Oameni care, dacă și-ar vinde tot ce dețin, ar putea să se retragă într-un colț de lume, cu suficienți bani în cont încât să-și permită să trăiască relaxați toată viața. Și ei și copiii lor.

Este întrebarea pe care mi-am pus-o de nenumărate ori în viața asta, mai ales când văd oameni cu bani foarte mulți îmbătrâniți înainte de vreme din cauza stresului de a-i produce pe banii ăia mulți. De ce n-au spus „stop” la un moment dat?

Prieteni, cu mâna pe inimă vă spun: dacă de mâine aș avea o rentă lunară de 3500 de euro, eu n-aș mai munci niciun minut în această viață. Aș da pe semnătură că, dacă mă prinde cineva măcar trecând pe lângă muncă, trebuie să returnez tot ce-am primit plus dobândă de 100%.

Consider că asta e suma lunară de la care aș putea să-mi petrec viața făcând tot ce-mi trece mie prin cap, adică, în traducere liberă, făcând orice mă face pe mine fericit.

Asta mă roade pe mine. Ai produs niște bani mulți, bani care ți-ar permite să-ți cumperi o casă într-un colț liniștit de lume și să-ți vezi de viața ta, făcând lucruri din alea mici care aduc fericirea, fără să-ți mai bați o zi capul cu P&L-uri, business planuri, tăieri de costuri, bugete și alte delicii de genul. De ce nu faci asta?

Să mai vorbim și despre faptul că unii dintre ei nu-și iau concedii cu anii sau își iau câteva zile la repezeală? Dar stau tot cu ochii în laptopuri și telefoane, nu se bucură deloc de cele câteva zile.

Nu zic că e greșit cum procedează, dar efectiv nu înțeleg la ce le mai folosesc munții ăia de bani. Nu mă prind când vor mai avea timp să se bucure de ei. La pensie? Hai să fim serioși.

Da, evident, te poți bucura de bani și după 70 de ani încolo, dar de ce să n-o faci cu măcar 20 de ani mai devreme. Că una e să te bucuri de bani în timp ce-ți târâi bășinile și alta când încă mai ai niște ani în care ești în putere.

De ce?

sursa foto: freepik.com