Să țineți minte de la mine asta: oamenii, în esența lor, sunt extrem de răi, meschini și ignoranți. Iar exemplul cel mai bun este acest cetățean:

Dar și cei care au dat share acestei mizerii, care sunt la fel de răi, meschini și ignoranți.

Să vă mai spun că Savatie ăsta este om al bisericii, este un ieromonah a cărui unică menire pe această lume ar trebui să fie aceea de a împărtăși bunătate, înțelepciune și lumină întru dreapta credință? Iar el face exact pe dos? Băi, jur, mi-e silă.

Mi s-a urcat tensiunea citind comentariile postării. E plin de oameni care cred că depresia chiar este lene patologică, degeaba li se arată că există mii de studii medicale despre depresie. Știți ce le doresc eu lui Savatie ăsta și tuturor celor care cred că depresia este lene patologică? Nu de alta, dar am fost acolo, am simțit-o pe propria mea piele. Uite ce le doresc:

Să simtă cum e când ți se deschide hăul cel negru în cap. Hăul ăla care, odată venit, nu mai vrea să plece și te înghite.

Să simtă cum e să-ți fie groază că începe încă o zi de care nu știi cum să treci. Iar asta se întâmplă în fiecare dimineață, în fiecare minut, în fiecare secundă.

Să simtă cum e să mergi pe stradă și dintr-o dată să începi să plângi, fără să înțelegi nici tu de ce.

Să simtă cum e când singurul lucru pe care mai ai puterea să-l faci este să te ghemuiești într-un colț de pat și să aștepți să treacă. Și nu trece, nu trece orice-ai face.

Să simtă cum e să nu poți să adormi. O noapte, două, trei, zece, douăzeci, cinzeci. Iar în rarele momente când te ia somnul, să te trezești cu inima bătând nebunește, direct în atac de panică.

Să simtă cum e să-ți dorești să mori în fiecare zi. Iar singurul motiv pentru care n-o faci este acela că cei din jurul tău nu merită asta.

Să simtă cum e când nu te mai interesează NIMIC și tot ce-ți dorești este să ți se facă liniște în hăul cel negru din cap.

Și după ce simt toate astea, să vină unul de pe internet care să le spună să lase prostiile, că depresia este doar lene patologică.

Da, asta le doresc, pentru că, nu-i așa, oamenii care nu cred sunt datori să învețe să creadă pe propria lor piele. Nu așa zice și biserica?

sursa foto: freepik.com