Îmi pare rău că mă bag în subiectul ăsta, eram hotărât să nu, dar am cedat nervos. Efectiv nu mai pot cu miracolele săvârșite de Dumnezeu după cutremurul din Turcia. La fiecare supraviețuitor pe care echipele de salvatori reușesc să-l scoată de sub dărâmături, apar imediat și cei care spun că Dumnezeu a mai înfăptuit un miracol.

Iar eu stau și mă întreb, ca prostu’, de ce era nevoie să lase Dumnezeu să moară niște zeci de mii de oameni ca să facă apoi câteva miracole din astea? Nu era mai logic și mai simplu pentru toată lumea, inclusiv pentru EL, să nu aibă loc niciun cutremur? Sau, dacă tot i-a scăpat degetul pe butonul de cutremure, măcar sa facă în așa fel încât să nu moară nimeni? Nu știu, doar mă întreb, nu dau cu parul.

Evident, degeaba pui problema în felul ăsta, oamenii care cred în Prietenul Imaginar Suprem vor avea răspunsuri și pentru asta.

Știți ce mi se pare mie șocant? Ok, am înțeles, crezi în Dumnezeu, crezi că există cineva acolo sus care se uită non-stop la noi ce facem noi pe aici pe Pământ. Total ilogic, dar, mă rog, există oameni care chiar cred că așa stau lucrurile. Până aici pot să înțeleg, e ok, fiecare crede în ce vrea.

Bă, dar măcar o lași mai moale cu miracolele făcute de Prietenul Imaginar Suprem când vezi c-au murit niște zeci de mii de oameni și nu prea ai cum să justifici chestia asta din punctul de vedere al unui Dumnezeu care e bun, și drept, și milostiv, și-i iubește pe oameni.

Indiferent cum ai da-o, e ilogic să consider miracol făcut de Dumnezeu faptul că supraviețuiesc o mână de oameni, după ce-au murit alte zeci de mii. Nu știu, dar, din cum se vede de la mine, treaba asta are o ditamai fractura logică care nu se prea pupă cu bunătatea divină.

Uite, o să dau cel mai logic exemplu de care sunt în stare la ora asta. Dacă eu mă apuc și omor o cățelușă și cinci dintre puii ei, dar pe al șaselea îl salvez și-l adopt, cum sunt eu? Rău sau bun? Da, ok, oi fi omorât eu cinci pui și pe mama lor, dar pentru al șaselea pui se cheamă c-am făcut un miracol, nu? Deci, cum sunt eu?

Nu, prieteni, de la mine se vede într-un singur fel: toți cei care au fost salvați miraculos au fost salvați de oamenii ăia care caută non-stop printre dărâmături.

Da, să nu ne ferim de cuvinte, chiar au fost salvați MIRACULOS, doar că este vorba despre niște miracole făcute de oamenii ăia care refuză să se dea bătuți, refuză să creadă ca nu mai pot găsi pe nimeni în viață. Ei sunt adevărații dumnezei, ei sunt singurii care fac miracole, în rest nu prea mai e nimeni.