Ieri am condus Audi Q4 SPORTBACK e-tron, pe traseul Cluj-Napoca -Oradea. Eu, personal, pot să-i reproșez un singur lucru mașinii ăsteia: că nu e BMW-ul i4 M50 pe care abia aștept să-l conduc. În rest, nemții parcă au făcut-o special să-mi demonstreze că ce ziceam alaltăieri, când vă povesteam despre Volkswagen ID.5, este perfect adevărat: uneori, prea multă tehnologie strică.

În Audi Q4 SPORTBACK e-tron nu mai sunt toate comenzile cu touchscreen, nemții le-au păstrat ca butoane tactile exact pe cele pe care le utilizezi cel mai des: geamuri, climatizare, d-astea. Lucru pentru care le-am mulțumit în gând, c-am putut și eu să mă concentrez la drum, nu la încercări de a-mi aminti de unde pornesc clima. E drept, că vorbim și despre o mașină care este cu vreo 16.000 de euro mai scumpă decât Volkswagen ID.5, dar tind sa cred că nu de la comenzile tactile este diferența asta de preț.

Bănuiala mea e că mai degrabă de la cele două motoare, unul pe puntea față, unul pe puntea spate și, în general, de la tot ce știe ea să facă.

Ce-aș putea să-i reproșez unei mașini care a făcut 206 kilometri consumând doar 46% din baterie? Absolut nimic. Am plecat cu ea încărcată la 96% și când am parcat la Oradea mai aveam 50% baterie. După aritmetica mea precară asta ar însemna că cei 492 kilometri autonomie, declarați de producător, nu sunt foarte departe de adevărul din teren.

Pe scurt, până acum Audi Q4 SPORTBACK e-tron e pe locul doi în topul meu personal, pe primul a rămas tot Megane E-TECH. Astăzi o ardem loco, prin Oradea, deci nu conduc nimic, iar mâine dimineață mă voi înfige în Hyundai Ioniq 5. Abia-l aștept.

Parteneri ROCHARGE:

➡️ Vitesco Technologies, producător de tehnologie pentru mașini electrice.

➡️ BT Leasing – Green Partner al ROCHARGE.

➡️ Michelin

➡️ Autonom – partener de mobilitate modernă.

➡️ Server Config – partener tehnic.

➡️ Renovatio e-charge – cea mai vastă rețea de stații de încărcare din România.

➡️ MOON Româniastații de încărcare ultrarapide de până la 300 de kW.

➡️ MOL România – cu stațiile din rețeaua proprie.

➡️ Enel X Way – pune la dispoziție rețeaua de stații.

➡️ Euronews România – partener media al evenimentului.