Ați reținut că data trecută am spus că articolul de astăzi o să fie cel mai bun de până acum ? Ei bine, nu este absolut deloc. Mai trebuie să mai așteptați ceva timp, mai trebuie să curgă litere pe aici, să se mai așeze, ca să iasă ceva care să mă mulțumească cât de cât.

Avem muzică. Și bună. Avem viață în noi și rock în viață. Stăm bine, putem trece mai ușor peste magica nuntă a Avram Iancului de Simion, acest șoșoc din galerie care duce lupte de gherilă împotriva imperialismului ueist, ascuns printre brazdele de ceapă românească, apărat de buncărul construit din cărămizi de brânză, parte de la jiji, parte adusă de la stânele de pe Kogaionon.

NEWS

🔵 Un concert pe care este păcat să îl ratați. Acustic, bine produs.

🔵 Punkerii de la The Interrupters.

🔵 Thundermother bagă tare.

🔵 Alien Weaponry cu un video nou al unui single de pe ultimul lor album.

🔵 Sincer, nu știu ce versiune este asta, Roth este misterios ca naiba. Vedem.

🔵 Reîntoarcere după șase ani. Sau șase cai.

🔵 Psihedelic și molcom.

🔵 Drowning Pool și un nou single.

🔵 Nu știu cine sunt, sună bine în schimb.

🔵 Sună bine.

🔵 Nu știați de trap doom? Nici eu.

🔵 Hardcore de mare angajament.

🔵 M-a mișcat binișor ce fac băieții aici.

Acum să și muncim.

➡️ Blackbraid – Sacandaga (2022) – 8,8 din 10

Lucrurile bune se întâmplă atunci când faci chestii ne bune. Cel puțin mie. Mă pregăteam să curăț ceva amount sănătos de ceapă, singura chestie din bucătărie care mă scoate lejer din minți, asta și scosul de sâmburi din chestii. Simțeam nevoia să trec mai ușor peste viitorul val de lacrimi așa că am ales ceva dintre toate recomandările venite pe mail. Și ce merge mai bine cu curățatul de ceapă ca un black metal cântat de unul de care nu ai auzit.

Între două cepe și printre lacrimile aferente am dat o căutare rapidă să văd cine este înfipt în proiectul ăsta. Este un singur om responsabil de toată muzica de pe album. Dacă un navajo ar fi cântat black metal așa ar fi sunat. Un album absolut fenomenal, o lecție de muzică, o încântare. Ca și sfat, începeți albumul cu As The Creek Flows Softly By, a doua melodie, apoi continuați cu ce vreți voi.

Dă-i play AICI

➡️ Heilung – Drif (2022) – 8,9 din 10

Întotdeauna ce au scos oamenii ăștia m-au prins pe piciorul care trebuie. Așa a fost și acum, trăiam momente de rahat, ce este pe Drif a fost pentru mine pansamentul care a trebuit. A fost muzica care a mai cicatrizat din răni, care a făcut durerea și dezamăgirea să muște mai blând.

Un album de stat cu ochii în zare, spre răsărituri sau apusuri, muzică de visat și vindecat. Nu ratați.

Dă-i play AICI

➡️ Blind Guardian – The God Machine (2022) – 8 din 10

Aici lucrurile sunt clare. Așteptam ca mândruța la portiță pe haiducul inimii ei, să scoată și oamenii ăștia un LP. Și au scos.

Au vână oamenii, Hansi duce cu vocea extrem de bine, iar live sună absolut minunat. Un album bun, făcut de profesioniști, fără să împingă limite, însă, fără să dezamăgească. Și la trupele vechi asta este cel mai important. Să nu devină penibil de slabe și să nu realizeze asta. Blind Guardian încă se țin departe de prăpastie. Mă bucur.

Dă-i play AICI

➡️ Aeternam – Heir of The Rising Sun (2022) – 9 din 10

Sunt subiectiv, nici o surpriză până aici, însă canadienii mi-au plăcut mult de tot. Nu sunt complet străin de ce au mai scos oamenii ăștia, față de Ruins of Empire, un album bun și el, Heir este cu o treaptă mai sus. De la orchestrație, la aranjament vocal, producție, totul este mai sus, mai bun.

Este muzică multă, bună, care te face să te simți mai viu, îți dă un vibe de Thor în vene.  Este de o săptămână în heavy rotation și probabil o să mai stea în topul preferințelor mele.

Dă-i play AICI

➡️ The Callous Daoboys – Celebrity Therapist (2022) – 10 din 10

Este primul album de metalcore/experimental post-rock care m-a lăsat fără cuvinte. Este aici tot ce vrei. Vrei versuri scrise cu cap. Le ai. Vrei un instrumental care sare printre stiluri și care nu respectă nici o regulă. Ai. Vrei chestii teatrale. Le ai. Vrei ceva absolut monstrous. Ai din plin.

Asta caut, muzică care te obligă să faci chestii pe care nu le faci în mod obișnuit. Să cauți versuri. Să cauți alte albume ale trupei.

Nu este ce primesc de obicei din zona asta, de aia sunt și atât de încântat. Ca să închei, album cumpărat, și asta spune multe. Mă înclin.

Dă-i play AICI

➡️ Pianos Become The Teeth – Drift (2022) – 8,5 din 10

A fost album recomandat și bine că a fost. Oricum nu auzisem de ei așa că șansele să dau peste vreun album de al lor erau la fel de mari ca o cină cu Margot Robbie. Sunt modest, știu, și nu țintesc deloc sus.

Impresii? Sunt și din astea. Măi brothers and sisters, multă muzică bună pe planeta asta și prea puțină viață să o cuprinzi.

Pot spune atât, m-a liniștit mult. Și asta pentru mine este o stare care cântărește mult de tot.

Dă-i play AICI

➡️ Epica – We Still Take You With Us (2022) – 9 din 10

Danezii au scos acum în 2022 un excelent boxset, cu piese vechi în variante live, unele dintre ele în varianta acustică. Nu este nimic nou aici. Și totuși este.  Emoțiile or să vă dea toate răspunsurile. Cea mai bună compilație a lor de până acum. Nu sunt fan al trupei însă a intrat totul ca uns. Nu ratați.

Dă-i play AICI

➡️ Intent – Exile (2022) – 8 din 10

Dacă nu avem death, adică am, dar vă las puțin să respirați, avem, spuneți împreună cu mine, thrash.

Cu th că ăla cu care îl mai confundă lumea îl găsiți din belșug prin Carol, Cișmigiu, Herăstrău. Bine, la umbra munților de din ăla care nu este curent muzical, puteți întâlni și un T-Rex. Viu. Sau țânțarul de Herăstrău. Ambii letali. Dacă primul vă oferă un sfârșit demn de prima pagină a ziarelor, al doilea le oferă bocitoarelor muniție pentru un mișto de calitate.

La fel de calitativ este și thrashul băieților. Bun tare, chiar și pentru o hârcă capricioasă ca mine. În viteză, fără timpi morți, destul de melodic, are tot ce îi trebuie să cadă prea rapid în uitare.

Dă-i play AICI

Atât pentru azi, mă înclin și vă urez vieți fără noroi. Să fiți sănătoși, voi și ai voștri, de fericire vă ocupați singuri.