Salutare tuturor și bine ați venit!  Nu intru în detalii, însă perioada ce a trecut a fost una incompatibilă cu scrisul. A trecut? Nu. Însă consider că în momentul de față nu merită să lipsesc de aici. Pentru că aici am un motiv în plus să fiu fericit. Mulțumesc tuturor care mi-ați scris, pentru grijă voastră. Toate gândurile voastre bune le înmulțesc cu doi și le trimit înapoi.

NEWS

🔵 Sunt fucking îndrăgostit de femeia asta. Am avut ocazia să îi văd live, este bombă nucleară, iar Arch au urcat multe trepte cu ea ca vocal. A fost delir când la Wacken 2022, Alissa a anunțat că la The Watcher vor fi folosite doar imagini de la concert. Femeia asta nu are nimic studiat pe scenă, ar trebui să o vedeți live ca să vedeți cât de multă putere și naturalețe emană. Long live Wacken.

🔵 Noiembrie 18 este data la care o să fie lansat noul album Candlemass și aș minți dacă aș spune că nu îl aștept. Până atunci

🔵 Cancer Bats cu o piesă excelentă, spun eu.

🔵 Faetooth, niște tipe care par foarte mișto.

🔵 Fostul baterist al celor de Five Fingers Death Punch, Jeremy Spencer, în cârdășie cu Ramos de la Lorna Shore au pus-o de un proiect death metal.

🔵 Habar nu am cine sunt dar sună bine.

🔵 Vaidicapumeu cum sună ăștia.

🔵 Avem veterani și se vede.

🔵 Polyphia, cu o variantă acustică.

🔵 Dovada clară că nu trebuie să bei când ai prea mult curent la prize.

🔵 După 13 ani nu par că ar fi mai veseli.

🔵 7 ani are, 7 ani.

🔵 Excelentă piesă.

🔵 Răi, da’ buni.

🔵 Dansez pe tine.

🔵 Dacă Romeo îi cânta această canțonetă Julietei, probabil toată drama s-ar fi petrecut mai rapid,

🔵 Sigur nu ar fi cei mai prietenoși vecini.

🔵 Avatarium a fost una dintre primele trupe prezentate aici, îi pierdusem de pe radar.

Acum să și muncim un pic.

➡️ Hot Milk – The King and Queen of Gasoline (2022) 7,5 din 10, EP recomandat pentru Anduțe și Baghere

Ați itit bine, ca să nu avem niciun fel de discuții, EP RE-CO-MAN-DAT. Boon, de obicei, la recomandări date de persoane binevoitoare și iubitoare de muzici, îmi schițez, în timp ce audiez ca un profesionist desăvârșit, câteva idei sau frânturi de idei despre ce se întâmplă în urechile mele.

Ei bine, după prima melodie, care este The King and Queen of Gasoline, primul meu gând a fost ceva de genul, Britney pe steroizi sau Dua Lipa mai supărată pe viață.

Tocmai vroiam să scriu că este o lălăială sinistră, pe care nu i-ai pune-o la înmormântare nici celui mai rău dușman. Deoarece era totuși o recomandare, gentilețea mea nativă m-a împiedicat să nu dau stop și exit, totul condimentat cu cele mai înfiorătoare înjurături. Și am tras de mine să duc totul până la capăt.

Și, surpriză, cumva m-a prins, poate și datorită faptului că eram secătuit iar orice urmă de rezistență, zburase către alte zări, și eram resemnat ca un martir înainte de supliciu.

Acum să nu credeți că EP-ul ăsta o să aterizeze pe vreun un playlist de al meu și să fie în heavy rotation. Este ceva ce aș mai asculta? Sincer, da, la vreo activitate mai ușururică, la ceva care trebuie să ai un acompaniament.

Dă-i play AICI

➡️ OU – One (2022) 8 din 10

Vă spun de la început că albumul este unul de 9,  lejer.  Atunci de ce nota asta mai mică,  Edelweiss,  nemernicule?  Deoarece,  my little savages,  albumul mi-a scos peri albi, mi-a dat palpitații și era să mă bage într-o apnee eternă. I-am scăzut nota, în mod arbitrar,  de nervi și pentru că sunt un suflet mic și negru.

Acesta a fost 1st contact cu trupa din Beijing, unul care m-a băgat într-un nor de smog și m-a abandonat acolo nedumerit.  Când a venit rândul albumului,  vă spun cu mâna pe inimă,  că este singurul pe care am reușit să îl duc la capăt după două zile.  Înainte să dau play, era cu pregătire nene,  apa lângă mine,  geamuri deschise,  telefonul cât mai departe să nu aibă vreo întâlnire cu podeaua,  vreun perete, o sesiune prelungită de squats,  lingura de lemn de la mamaia,  dacă o fi nevoie să mușc ceva.

După fiecare sesiune, eram mai stors ca după atacul unui trib de nimfomane asupra singurului bărbat rămas pe planetă. Am citit  reviewuri,  toate excelente,  orgasmice aș putea spune, bine, toți cred că fac parte din frăția dubioasă din care face parte și Bogdan, aia a templierilor progresivului care poate fi ascultat,  preferabil,  departe de orice fel de lamă.

I-am dat albumul lui Bogdan,  cu mențiunea, pentru oameni defecți ca tine,  și ce credeți, nu că ar fi vreo surpriză pentru mine,  l-a găsit genial, extrem de greu de trecut prin el,  dar genial.

Este genial,  așa susțin ăia care chiar se pricep la felia asta,  și chiar nu simt nevoia să îi contrazic.  După participarea la concursul făcut de Vasilescu,  o grămadă de cititori sunt fierți pe blues, jazz,  jazz experimental,  progresivu din ăla bunu,  pentru eliți, așa că puteți pune o ureche pe el.

Dă-i play AICI

➡️ Splintered Throne- The Greater Good of Man (2022) –  8,5 din 10

Din Portland, Oregon,  vin peste noi Splintered Throne cu un hard’n’ heavy,  asezonat ușor cu un praf de power.  După plecarea unuia dintre membrii fondatori,  Brian  Garrison, care dădea și cu vocea în band,  oamenii au cooptat-o pe Lisa Mann,  o cântăreață de blues.

Cum se spune pe la noi,  dacă nu ai o femeie deșteaptă, frumoasă și talentată,  trebuie să o cumperi,  parcă era vorba de la beduini sau era ceva cu bătrâni, nu contează prea mult. Contează că fața formației s-a schimbat nu în bine,  ci în foarte bine,  vocea Lisei fiind ce le lipsea ca să treacă la un alt nivel.

Începeți cu Time Stand Still,  piesa este un killer absolut,  apoi puteți lăsa albumul să curgă în ce ordine vreți voi. Este un balsam pentru suflet,  este ce mi-a trebuit mie.

Dă-i play AICI

➡️ Aniimalia –  Pressure Points (2022)8 din 10

EP recomandat.

Nu știu ce să spun despre ce am ascultat aici. Este cred un pop-rock, alternativ – indie sau mai bine puteți pune și voi combinațiile care vă plac.

Este ceva nou pentru mine să ascult așa ceva,  aș putea, bineînțeles,  să fac ceva research pe net și să vin aici și să vomit enciclopedic,  informații de tot felul.

Prefer să nu fac asta și să merg prin întuneric ca și voi. Nu este zona noastră obișnuită,  fuck it,  trebuie să punem întreaga noastră viață pași dincolo de frontiere.

Mi-a plăcut mult Alien și False Enemy,  de fapt nu aș spune nu unei noi audiții. Este bine.

Dă-i play AICI

➡️ Feeder – Torpedo (2022)8 din 10

Feeder sunt exemplul elocvent a ce înseamnă bula. Oamenii sunt pe piață din 1997, au nenumărate poziții în charturi, au fani,  au longevitate,  au tot ce le trebuie să fi auzit eu de ei. Numai că, nu, nu am auzit absolut deloc.

În bulă fiecăruia dintre noi, există mereu pericolul autosuficienței,  crescută sub umbrela dulce a confortului,  și sincer,  eu nu vreau asta pentru mine.

Mi-a plăcut Feeder,  chiar mi-a plăcut. Contează că sunt alternativ/indie?  Pentru mine chiar nu, primează doar muzica,  și ea este.

Dă-i play AICI

➡️ Carrion Vael –  Abhorrent Obsessions (2022)  –  8,5 din 10

Pe modelul, nici o masă fără pește,  nici o listă fără death metal,  îi avem pe niște cetățeni, americani, de felul lor,  care dintre toate stilurile de metal extrem l-au ales pe cel mai greu de abordat dintre ele,  death metalul tehnic.

Repetăm,  pentru un tehnical death metal de calitate,  trebuie să ai viteză,  precizie,  cursivitate,  inventivitate.  Mulți au pornit pe drumul ăsta,  fiind muzicieni excelenți,  luați,  așa,  fiecare în parte,  și la fel de mulți au eșuat lamentabil.

Nu este cazul celor de la Carrion,  ei reușind un album absolut încântător.

Dă-i play AICI

➡️ Dawnwalker –  House of Sand (2022)8,5 din 10

Experimental rock,  post rock și  progresiv.  Când enumeră astea,  unul ca mine,  are o criză biliară,  una de sughiț și 1000 de cârcei pe minut. Plus multă panică.

Ei bine, nu a fost cazul. Englezii au mers ca unși,  i-am ascultat chiar de două ori. Ori sunt ce trebuie,  ori au fost ce trebuie, atunci, înclin să cred că este doar meritul muzicii lor. Frumos album,  ușor depresiv,  poate îți dă brânciul ăla spre introspecție,  însă nu te lasă acolo,  jos. Nu ai doar mirosul reavăn, de pământ,  ai și miros de iasomie, ai și trepte de urcat și picaje de coborât.

Dă-i play AICI

Atât pentru astăzi, mă înclin, vă urez să aveți inimi lângă care să bateți și vise cu zile senine.

P.S.  Am început deja să scriu la următoarea listă, îmi doresc ca următoarea să fie cea mai bună de până acum.