În mod normal, astăzi ar trebui să nu fie nimeni pe internet. Pentru că, prieteni, săptămâna viitoare pe vremea asta o să fie toamnă. De-aia, zic, sper că vă bucurați care pe unde puteți de ultima duminică din vara asta.
Vă las totuși și niște articole.
- Cât de mișto e treaba asta, cââât de miștooo!
- Am impresia că mă ignorați!
- Calculul pe colțul mesei al patronului de la terasă, când a auzit „că iar cresc salariile bugetarilor”
- Litoralul românesc este falimentar. Încă un an la fel de prost ca ăsta și cred ca jumătate dintre business-uri se vor închide (I-auzi, nțțț, groaznic. Plm, dar care ar trebui să fie rezultatul când tot ce visezi e cum să mai jepcuiești niște clienți că „e sezonu’ scurt, bosule”? Să se închidă și să deschidă alții care sunt în stare să facă turism măcar la nivelul bulgarilor).
- Povestiri de vârsta a doua
- Mediocritate, expertiză și respect
1. Foarte, foarte fain.
2. M-am distrat, cititndu-l. Io-s așa și acum. 😀
3. LoL?
4. Am fost în Vama Veche în 2016. Mi-a ajuns.
5. Interesant. Nu mi-au plăcut niciodată scaunele și suspensia sport.
6. Nu-ș ce să zic. Parc-aș dori un „societyhacking” la scară planetară, că-s sătul de jeg și războaie imbecile de toate felurile și la toate nivelele.
Ce mi se pare extrem de interesant e că societatea se screme, în ultimii 50 ani, să facă nimic, cu toate că prioritățile urlă-n fața ei, dar sunt ignorate cu desăvârșire.
„The planet is just fine, the people are fucked up.”
Comentariu beton!21
Total de acord cu ultima frază.
Da, vrem să trăim pe planeta Pământ, iar asta ne ocupă tot timpul.
@John
Despre 6, și dacă n-ar fi războaie & jeg, tot vor trebui făcute. E teoria haosului amestecat cu geopolitica, economie & resurse.
De exemplu la articolul (cam comunist) cu litoralul, administratorii & afaceriștii prezentați nu diferă în gândire ca warlorzi & dictatori. Singura diferență e ‘economia de scară’ – ei au arondat o plajă, ceilalți controlează alte milioane la nivel de regiuni, arii geografice.
Nu o sa ai niciodată pace totală și vei rămâne „sătul de” până mori.
O dată, pentru că metaorganizatii (chiar din arealul conspirativ) nu există care sa controleze totul deodată & în același timp; a doua, toate organizațiile mondiale sunt de principiul consensului opțional, nu al impunerii unidirecționate; a treia, există oligarhii mici-medii-mari, fiecare cu interesele proprii, bineînțeles că vei avea disensiuni.
Așa că, dacă tu nu ai făcut ceva care să semene cu acel „societyhacking”, șansele sunt și așa nule.
Încearcă să nu-ți plângi de milă fiindcă și tu faci parte din societate.
@Paul: e OK, nu e musai să mă înțelegi. Teoriile haosului și cele geopolitice actuale mi se par de râsu’ curcilor.
Tu, probabil, presupui că omul nu poate evolua dpdv mental și emoțional, iar eu tocmai pe asta mă bazez.
Mulțumim de selecție, a mers cafeaua mai cu spor.
Duminică faină, oameni!
Comentariu beton!13
miau! … frumos 🤭
@alinoidul, avec beaucopup de plaisir. 😀
Tu îți dai seama că am ajuns să ne dorim turism măcar ca al bulgarilor, ăia pe care noi (urmași de daci și coborâtori direct din Rai) îi considerăm inferiori și vai mama lor?
Altfel…mi-a plăcut nr 1. Restul mai așteaptă, că îmi bate soarele in ochi pe plaja asta ingrozitoare 😎
Comentariu beton!16
@Andreea, am vrut să postez când eram în Sofia, dar mi s-a făcut silă și n-am mai postat. Bănene, nu știu cum e în cartiere, dar prin centru m-am plimbat pe kilometri întregi de trotuare prevăzute cu dale speciale pentru nevăzători. Kilometri întregi. NU mi-a venit să cred. În București nu există așa ceva. Dar, plm, dacă postezi asta îți sar apostolii lui Nicușor în cap și-ți explică despre cum nu e lăsat să facă treabă. Miașpula.
Să îmi spui când vrei să vorbim despre cum e viața in Sofia. Bucureștiul e departe în spate…din păcate
ha, asta pot să-i zic și eu, care am fost p’acolo de vreo 15-20 de ori doar…; plus că oamenii mi se par european de calmi!?
@costicamusulmanu: confirm! Cand am auzit primul claxon in intersectia de la colt, am iesit pe balcon ca nu pricepeam ce se intampla. Iar asta se intampla la 6 luni de cand stateam acolo…
@Mihai Vasilescu. Sofia vs. București: 500 kmp vs 250 kmp, pe care trăiesc: 1,5 mil. vs 2,5 mil. (bine, cifrele sunt destul de aproximative, dar cam asta-i proporția, undeva pe la 1:4).
în București, indiferent de cât de matematicieni și cât de vorbăreți sunt edilii, pur și simplu sunt prea mulți oameni pentru ce poate să suporte infrastructura orașului.
@ValentinP, și-atunci mai bine să nu mai facă nimic. Că și-așa…
@ValentinP: primul metrou a inceput sa circule in Sofia in 1998. In acest moment au 4 magistrale, una cu statie in aeroport. Cred ca nu e nevoie sa discutam despre soseaua de centura, ca eu inca nu imi dau seama ce ar trebui sa se intample in Bucuresti sa ajungem acolo. Primar e o doamna, care detine functia din 2011. In toti anii astia, femeia s-a dus periodic la Viena, sa afle cum sa implementeze mai bine niste proiecte. Ah…stai, adica stiu altii mai bine? Ups…! Dar pentru ca m-am pornit, hai sa admitem ca ai dreptate, Sofia e un oras mic cu putini locuitori…In Barcelona se lucreaza de 2 ani sa scoata traficul de pe Diagonal (desi Barcelona are o retea de transport de imi vine sa plang), iar ultima idee e sa faca Via Laietana mai accesibila pietonilor si sa redea zona dintre Gotico si Born celor care trebuie sa se bucure de ea: oamenii. Faptul ca Bucurestiul e un oras mare ar trebui sa insemne efort mai mare sa il redea locuitorilor lui si sa il faca mai accesibil. Din pacate, nu e cazul
Comentariu beton!17
am să răspund în ordinea importanței (pentru mine):
– dom’ Tudor, ia mai duceți-vă-n…; astea-s considerații personale, cînd faci pe gînditoru’ de la hamangia, nu să le pui pe net, să sperii lumea! da-n rest îs valabile…
– @Mara aș zice că n-are rost să se îngrijoreze, generațiile astea „proaspete” sunt pur și simplu altfel; într-un sens bun; aseară ne pregăteam să ieșim la cină, și cum mie îmi place să fie toată familia îmbrăcată în același registru, îmi îndemnam jumătatea să renunțe la ipaneme în favoarea unor tîrlici din piele; dar toată lumea e în șlapi, zice ea; aia mică începe să mă certe: „taatiiii, las-o pe mama să se încalțe cu ce vreaaa…”, după care începe să filozofeze: „mami, tati are și el dreptatea lui! că noi nu sîntem toată lumea! și nici toată lumea nu este noi!”…(a nu se înțelege cumva că se pretinde din … de grof)
– (mai) există litoral românesc? n-aș ști să spun…
– referitor la ultimul articol, autorul are și n-are dreptate; ok, unde sunt 100% de acord este la impactul omului asupra naturii, de care ar trebui să avem grijă 24/7; pentru că oricît de specie superioară ne-am crede noi, ce să vezi, legile imuabile ale naturii ne „răsplătesc” pe măsura comportamentului nostru; ok, poate au de cîștigat/suferit alți indivizi decît cei care efectiv au intervenit, dar pentru natură sunt reprezentanți ai aceleiași specii; cît despre semeni, teoretic worldfulness-ul ăla ar trebui să fie noua „religie” dar asta se va întîmpla atunci cînd nivelul de empatie va fi egal la toți semenii; a mai încercat unu’, marx, cu teoria și știm cu toții ce-a ieșit…
fără a trece de nivelul de pură constatare, am să fac o observație; suntem în vacanță în bulgaria, într-o stațiune liniștită (cu port), unde pe stradă de amestecă luivuitoane și gucci, adibas și tricouri de carrefour (deși pe unii dintre purtătorii ultimelor îi suspectez că dorm pe saltele cu parale); și , de vreo 3 zile, se plimbă pe străzi (în mod normal n-aș fi remarcat decît aventadorul cu plăcuțe rusești care a apărut ieri dar tobele sport le anunță prezența) așa: un challenger, un rs6, două cls-uri; și partea mișto cu adevărat este că nimeni, da’ absolut nimeni, n-am văzut să întoarcă privirea după cercopiteci; nici măcar un майкătă, printre dinți; așa că, dacă are condiții, aș zice că lumea evoluează …
PS, că uitam, mulțumim de muncă, mai ales că-i din vacanță!
Comentariu beton!14
@costicăm, să fie primit. Vacanță mișto acolo!
Nu înțeleg despre ce creștere se discută la bugetari când e vorba strict de respectarea OUG 153 dată de acum 4 ani în care e prevazuta o creștere acordata etapizat, la fel ca și in cazul alocațiilor, etape pe care ulterior le-au blocat și înghețat guvernantii cum au vrut ei, altora le-au acordat salariul prevazut pentru 2022 in avans etc. Nu e nimic nou la creșterea asta, care e prevazuta inca din 2017 în condițiile în care nici nu fuseseră luate în calcul preturile, inflația, criza energetica de acum. Mai bine sa se revolte pe patroni care își plătesc trei sferturi din angajați cu minimul pe economie sau un pic peste, ca nici bugetarii nu iau în masa salarii de 8000 lei, majoritatea se învârt pe la 3-4000
Comentariu beton!21
2. Nu aveți idee cât vă admir, pe tine și pe Mara, pentru felul în care le creșteți pe fete. Mie toată copilăria mi s-a explicat că basically nu prea-s bună de nimic și chiar dacă mai performez la una-alta, ”X a făcut mai bine, tu de ce n-ai putut?”. Rezultatul a fost că pentru mine, inițiative precum cele ale Mariei și Ioanei din articol mi s-ar fi părut absolut SF. În vecii vecilor n-aș fi îndrăznit niciuna dintre ele. Pentru că mi s-ar fi părut firesc și de la sine înțeles să fiu ignorată (nevalorând mare lucru, cum fusesem crescută să cred) și respectiv pentru că aș fi fost convinsă că invitația la prietenie va fi primită cu dispreț (tot din același motiv).
5. Am 42 de ani, dar mă surprind deseori gândindu-mă că nu mai am mult timp. Fără tristețe, fără teamă, doar ca un fel de ”it is what it is”.
Comentariu beton!40
M-a cam rupt comentariul tău. 😞
1. Extrem de interesantă și de apreciat, munca celui care a refăcut acele fotografii. Respect!
2. Lumea ar fi mai puțin complicată și mai faină, dacă am avea mai mult din sinceritatea și candoarea copiilor și mai puțin din cinismul și dualitatea majorității adulților.
3. Nu’s numai conducătorii vinovați… de ăia știm că’s puși doar pe căpătuială și furat, la pachet cu prostia și meltenismul. Vinovați sunt și cei care îi susțîn, care le găsesc scuze și îi ajută în demersurile lor mizerabile, deși sunt la fel de furați, mințiți și călcați în picioare. Cei care mai avem schimbătorul pus pe mers înainte, constatăm îngroziți că alunecăm tot mai în spate, de multe ori în cădere liberă. Simt tot mai mult că ni se termină opțiunile și nu vom mai avea alternativă.
4. Am mai spus: nu’s atât de bogat încât să îmi fac concediile la marea nostră. Eu vreau de banii ăia, mai mult, mai multă civilizație, servicii mai bune și mai multe experiențe culturale. Plus că drumul până la mare, implică tot mai multe riscuri (șosele, sofarzi și neprevăzut…). Măcar dacă mori într-un accident de avion, e ceva extraordinar și mult mai puțin probabil… nu comun, făcut terci pe șosea de un cretin, posesor de permis găsit în punga cu pufuleți. Mulțumesc, dar nu… pielea mea, e lucrul cel mai aproape de mine și nu mai sunt dispus să risc.
5. Păi ce mai e de spus, a bifat totul și pentru mine. Mă regăsesc în fiecare aliniat, chiar dacă îmi place să cred că încă nu m-am resemnat și încă fac față oricărei provocări. Atât că nu mă mai atrag provocările… apreciez mult mai mult, experiențele care mă îmbogățesc spiritual și cultural.
6. Ce să zic… dacă întrebi în jurul tău, daaa, majoritatea îți vor spune, că evoluție pe toate planurile, că accedere către niveluri superioare, că dracu’ știe ce și unde… pe de altă parte, asta e doar la o privire superficială. Dacă respiri adânc și te uiți atent, o să-ți vină să-i strângi de gât pe mulți, pentru că mai departe de băgat în gură și tras pe p##a, nu vede nici unul.
Comentariu beton!27
1. Cât de mișto!
2. La Mara am fost scurt, aici o să extind un pic. Îndrăzneala pe care o au fetele voastre o să le însoțească până la maturitate. O să o rafineze, probabil, dar o să rămână acolo. Și o spun din perspectiva din care mama a fost chemată la școală să i se spună „poate ar fi bine ca Lucian să nu mai atragă atenția profesorilor atunci când greșesc, chiar dacă are dreptate. Știți, unul e profesorul și celălalt e elevul și nu invers.” Totodată, pe prima pagină a uneia dintre cărțile primite premiu la finalul unui an școlar trona, scris de mână de dirigintă, Capul plecat, sabia nu-l taie… Ghici ce, am rămas cu capul pe umeri și fără să-l plec. 🤷🏼♂️
3. În ultimele zile am auzit că tot mai mulți români de prin împrejurimi aleg să plece înapoi în România, că în Germania „se strică lucrurile”. Reacția mea a fost: zău? Se duc la mai bine, în România? Cât, o lună, două, trei, până se termină economiile?
4. Am fost acum trei ani în Constanța. Nu ca să fac plajă, ci pentru că mi-era dor de orașul din care am plecat când aveam 7 ani. Inevitabil, am ajuns și pe plajă și am întâlnit atitudinea din articol.
Le-am urat celor implicați faliment plăcut și mi-am promis că am să merg pe plajele altor țări, dacă o să am chef de stat la soare. Nu (mai) am răbdarea necesară de dus discuții în contradictoriu legate de confortul meu, pe banii mei.
5. Ah, sentimentul de „too old for this shit”, când te dai jos (sau urci?) dintr-o mașină care vine până la cot, fiind totuși prea tânăr pentru „midlife crisis”. 😶 În timp ce foștii colegi pun pe Facebook poze cu copiii din prima zi de clasa a 5a…
6. E prea profund pentru azi.
Comentariu beton!12
Mulțumesc pentru munca din vacanță!
1. Minunat. Respect artistului.
2. Gâzele sunt extraordinare, felicitări vouă pentru felul în care vă ocupați de ele. Sper să rămână la fel de asertive şi la maturitate şi cred că aşa va şi fi ❤
Din fericire semăn cu mama şi când am sesizat vreo nedreptate am comentat. Un singur exemplu: clasa a 9-a ora de informatică. Profesoara (care nu mă avea la suflet de la începutul anului pentru că îndrăznisem să mă uit pe geam la prima ei oră) mă asculta la tablă fiindcă nu aveam destule note. Mi-a dat diverse exerciții şi insista că nu le rezolv corect, iar la un moment dat a început pur şi simplu să predea lecția următoare pe tabla cealaltă. La care eu i-am zis simplu „dvs ce credeți că faceți acolo? Eu nu am dreptul să asist la lecția nouă?” Au urmat amenințări dar nu m-au impresionat. Nici de-a lungul carierei.
3. Momentan fac parte dintre bugetari, şi încă dintre cei care şi-au primit deja salariile la nivelul lui 2022, aşa că îi las pe alții să comenteze.
4. Nu am mai fost pe litoralul neaoş din 2003. Ar intra în discuție vila din Olimp la care ați stat voi, dar probabil la anul. Oricum cu mici oaze de acest fel nu se poate face primăvară.
5. Sunt la jumătatea decadei a 3-a şi față de a 2-a (care a fost semi-mizerabilă dpdv a sănătății) mă simt muuuult mai bine (yeeeey terapie biologică), inclusiv la zborul cu economy 😉 dar aşa sunt eu, alții or gândi altfel.
6. Cam filosofic pentru o zi leneşă de weekend.
Duminică după-amiază frumoasă tuturor!
2. Am fost un copil cum sunt fetele voastre.Curioasă, sociabilă,puneam întrebări și așteptam răspunsurile. Iar în perioada comunistă asta nu era ceva de dorit sau de acceptat ,deci concluzia generală a fost că nu se știe ce se va alege de mine, prea multă personalitate strică grav la caracter.
4. Sunt pe litoralul bulgăresc,zona Nessebar comparabil cu cel grecesc sau turcesc din punctul meu de vedere.Sau am avut noi noroc chior🙂. Bulgarii par simpli dar sunt foarte amabili, e curățenie lună, plaja și marea foarte ok, program divers pentru copii, mâncare gustoasă și proaspătă.La români nu am mai fost din 2005 și nici nu mă trage ața. Poate o deltă că e totuși splendidă și pot suporta alte inconveniente de dragul locului.
5. Când încep să plece în infinit din ce in ce mai mulți,pe de o parte simt că asta e,doar moartea e certitudine în viața asta iar pe de altă parte am un impuls de a trăi cât mai intens și la maxim fiecare clipă că poate fi ultima,nu?
.
Păi și ce s-a ales de tine? 😇
Nu mă plâng, nu mă laud😂. Cred că pentru standarde occidentale sunt bine. Pentru propriile standarde, mai am de lucrat 🙂
Mișto.
@Mișuleee- Băăăh, te-am cam scutit săptămâna asta, că ești în concediu. Dar hoooo cu pozele alea cu răsărituri in Grecia, ca peste doo săptămâni te trezești cu poze in inbox/messenger si o să mă cauți 😋 Acu nu garantez că pozele mele vor fi bune – că poate-s făcute după o noapte nedormită sau or fi făcute pe burta goală (io niciodată nu mănânc pe burta goală 😂😂😂)
PS: Acu fără caterincă, am si io o poză de suflet, făcută tot anul ăsta – in ianuarie, undeva. Poate ti-o trimit candva, 🙂
Păi s-o trimiți.
1) Really nice
2) Am fost un copil dezinvolt – cu prea mult tupeu, dupa parerea multora. Dupa multe capace peste oki (nu din familie, ci in special de la sport, unde in anii ’90 nu era permis sa chestionezi prea multe ca iti luai o minge d-aia medicinala in cap/coaste/spate), mi-a mai trecut.
5) Nu ma regasesc. Pentru mine sfarsitul poate fi oricand si it is what it is. Am trecut razant pe langa cateva „sfarsituri” in decada 2 de viata. Daca stai sa gandesti prudent, nu mai esti in stare sa faci nimic. Cobor cu bicicloanta cu 65-70-75 la ora fara probleme, ca acu’ 15 ani. Si ma bucur de progresul tehnologiei. Acu’ 15 ani o clavicula rupta insemna stat pe spate ca gandacu’ minim 3 luni plus o recuperare de alte 3, in zilele noastre esti inapoi la antrenamente in 3-4 saptamani.
Astept sa putem printa piese de schimb pentru corp si nici nu mai conteaza cati ani ai (ah, si mai astept o modalitate prin care sa ne „incarcam” cu energie sa nu mai pierdem timp cu mancatul)
Cu turismu’ n-am nicio parere, nu practic chestia asta decat de nevoie.
Am fost musai in prea multe tabere/cantonamente/excursii cu parintii in copilarie si acum apreciez din plin faptul ca pot sa nu calatoresc daca nu am chef. Si nu prea am am chef de cele mai multe ori.