Dacă nu știți cine este Ilinca Vandici, n-ați pierdut absolut nimic. Dar dacă din întâmplare ați auzit de dumneaei, atunci probabil că știți că doamna Vandici este vedetă tv și influencer urmărit de peste 1,2 milioane de persoane.

Ei bine, în această calitate, de vedetă și influencer, este invitată pe la diverse podcast-uri și emisiuni, cu scopul declarat de a ne adăpa cu toții din vasta ei experiență de viață.

Astfel au ieșit la lumina zilei, slobozite pe cale orală de distinsa vedetă, cugetări și sfaturi profunde precum, de exemplu, aceste mărturisiri tulburătoare despre cum trebuie să fie un bărbat:

„Nu îl trimit la Mega la cumpărături. Nu îl pun să schimbe scutecul copilului. Nu îl pun să se dea cu rolele/patinele prin parc, să nu știu ce. Nu, domnule! Bărbatul e bărbat. El trebuie să fie șmecher, să rămână așa. Aaa, că are și momentele lui cu copilul, treaba lor. O să le aibă și de acum înainte că doar el o să-l ducă la femei, nu eu. Dar pentru mine, bărbatul trebuie să fie stâlpul, da?!”

Vă sună a Dana Budeanu? Că mie îmi cam sună.

Tot distinsa are și veleități de guru. În sensul că nu contează ce porcării face bărbatul de lângă ea, îl va ierta întotdeauna:

„Consider că iubirea și familia noastră e mai presus de o fufă, două/trei, care vin, pleacă, stau pentru 10-15 minute”, a spus Ilinca. … Nu știu ce ar putea omenește să facă un bărbat să nu îl iert. Nu există”.

Superb sau cum? Dar stați că imediat vine și prețul pentru care este iertat omul:

„Este de datoria unui bărbat să acopere anumite cheltuieli, de exemplu, o mașină de o sută de mii de euro”.

Hai că așa pot să mai înțeleg de unde atâta putere de a ierta. Fix ca-n bancul ăla cu „am stabilit deja ce ești, acum negociam prețul”.

Și ambele interviuri continuă pe același stil, distinsa scoțând o grămadă de perle din astea pe care le găsiți sintetizate perfect aici.

Ce voiam eu să-i urez doamnei Vandici, doamnă, nu știu dacă aveți copil sau nu, dar dacă aveți (pare că ați avea), vă doresc din tot sufletul meu mic și negru să crească ghidat de aceste sfaturi minunate de viață, indiferent că este fată sau băiat.

Plm, ce-aș mai putea să spun? Astea sunt modelele din societatea noastră de azi.

P.S. Pentru conformitate, aveți mai jos ambele surse de unde au fost extrase mirobolantele cugetări și sfaturi de viață.

Podcast Damian Drăghici

40 de întrebări cu Denise Rifai