Salutare tuturor și bine ne-am găsit! Ar trebui să am o introducere despre ceva, despre orice dar este greu sau îmi este mie greu.

Pe peste tot doar despre război, aud pe peste tot, slava ukraini un fel de je suis Charlie, dar mai pe slavă așa. Eu am refuzat să mă mai uit la știri sau să citesc despre știri sau despre orice altceva care are o legătură cât de mică cu războiul.

M-am încărcat atât de mult cu ură încât am mai simțit gustul aerului de dimineață, atingerea gentilă a vântului rece, am neglijat chestii care îmi plăceau, am adus războiul altora la mine în suflet și de aici la mine în casă.

Și atunci am spus stop la tot ce ține de război și sincer mi-am făcut cel mai mare bine, am închis lumea aia a ororilor într-o cameră departe de mine și pot respira din nou. În sufletul meu este doar pace așa că îi dăm drumul.

Pentru mângâieri pe bigudiuri, poze cu pisici, acatiste sataniste, alte poze cu pisici, aveți la dispoziție [email protected].

News

🔵 Pe ultimul single Apocalyptica, băieții au avut un invitat de marcă, mai exact pe Geezer Butler. A ieșit ceva bine tare.

🔵 James Labrie de la Dream Theater a pus pe stream noul lui solo single.

🔵 Blind Guardian au destulă muzică în ei ca să scoată un nou single foarte mișto.

🔵 Crosses, trupa care s-a format în jurul lui Chino Moreno, au aruncat și ei noul cântec de pe noul lor EP.

Să intrăm și mai în pâine, numa’ zic.

Albumul săptămânal între 4,5 și până în 5: Embrace of Disharmony – De Rervm Natvra

Vă spun de pe acum că este un album greu. Dacă aș spune că ce o ascultați este un simfonic metal de bună calitate nu ar fi tocmai corect. Este destul avant – garde pentru toată lumea, în plus adaosul ăla de eclectic de Diablo Swing Orchestra îl face și mai ciudat dar și mai interesant. Bun, foarte bun.

➡️ Idol of Fear – Trespasser (2022)4 din 5

A fost al doilea album care m-a surprins masiv după cel al lui Sylavaine, eu fiind un nene destul de greu de mulțumit în ceea ce privește muzica extremă, pentru că acolo este felia mea, zona mea de confort muzical și am ștacheta sus. Un album de black metal care curge negru, cu ură, pe care se respiră cu greutate, cu jumătate de nară.  Bun tare.

Dă-i play AICI

➡️ Messa – Close (2022)4,4 din 5

Avem o bijuterie, repet, avem o bijuterie. Am ascultat acum vreo două săptămâni două dintre cântecele de pe viitorul album, Pilgrim și Rubendo, parcă au fost și am fost extrem de dezamăgit că nu mai erau și altele. Am așteptat albumul, a venit, l-am ascultat, m-a răvășit bine tot și am rămas cu fața aia de ultima proastă din târg. Este bine ce se întâmplă aici, bine de tot. Merită.

Dă-i play AICI

➡️ Hyperia – Silhouettes of Horror (2022)3,7 din 5

Ca ascultător constant de thrash sunt extrem de exigent cu orice vine din zona asta. Sunt un fel de domniță din aia, gen Raicu cu harfe adânci de prințesă care refuză prințul și ajunge să se roage să vină măcar calul.

Pentru mine thrashul trebuie să fie despre ură, revoltă socială, foame și nedreptate. Sau măcar să fie gol de mesaj social dar să aibă bagaj tehnic bun. Ce este pe album, este bine, se putea mai sus în mod clar. Tipa de la voce este pe val, băieții stau excelent pe instrumente, un album de rulat.

Dă-i play AICI

➡️ Them – Manor of the se7en Gables (2018)4 din 5

Trupa asta parcă a hotărât să placă si fanilor de Maiden și a celor cu King Diamond și a ălora care au tricouri cu Megadeth. Avem ceva power, a lot of heavy, un strop de thrash și o grămadă de talent și tehnică all over the place. O să vă placă, probabil mult.

Dă-i play AICI

➡️ Idle Hands – Mana (2019)4 din 5

Mi-a plăcut mult albumul dar mult de tot. Dacă sunteți fan Maiden sau Iced Earth nu trebuie să ratați nici o notă. Nu este o copie, nu este album tribut este doar muzică excelentă aici.

Dă-i play AICI

➡️ Ivory Tower – Stronger (2019)3,8 din 5

Putem începe așa, băieții ăștia nu au facut nimic diferit față de ce au realizat de 500 de ori sau 5000 de ori mai bine, decât, cine altcineva , tobe, Dream Theater. Ok, DT au pus steagul dar să faci tot timpul reducerea progului doar la ce au creat băieții ăia, îmi aduce a limitare extremă. Ăștia nu au inventat ei gaura de la covrig, dar dau și ei tot ce au mai bun. Mie mi-au plăcut.

Dă-i play AICI

➡️ Saint Karloff – Interstellar Voodoo (2019)4 din 5

Stoner rock și unul ciudat dar bun cu spume. Am avut aceeași senzație, Powertrip sensation îi spun eu, ca acum mulți ani când am ascultat Monster Magnet cu Powertrip, piele ca la animalul căruia îi spunem găină.

Dă-i play AICI

➡️ Isole – Dystopia (2019)4,3 din 5

Un doom, unul al naibii de bun. Dacă Candlemass ar fi început să cânte acum așa ar fi trebuit să sune. Doomul este ca thrashul, este ușor să faci thrash dar este al naibii de greu să faci unul bun. Vă spun doar atât, o să vă placă.

Dă-i play AICI

➡️ Lacrimas Profundere – Bleeding the Stars (2019)4,4 din 5

Aş putea caracteriza albumul ăsta cam așa, nu a fost ce m-am așteptat de la el. A fost mult, dar mult, mai bun decât puteam spera. Excelent. Am spus că este excelent? Păi este.

Dă-i play AICI

Pentru data viitoare am o grămadă de propuneri de la unii dintre voi, unele ale naibii de interesante. Așa că data viitoare împart lista în două, ce am ascultat eu și mi-a plăcut și ce ați ascultat voi și v-a plăcut.

Mă înclin, vă salut, aveți mare grijă de voi și de ai voștri. Cer albastru și zile liniștite și în pace să aveți!