Încă o dată, salutări tuturor! Dacă până nu demult ne împărțeam în vacciniști și ăia care nu, acum ne împărțim în ăia care vor lupta ca leii cu toți piepții goi și ăia care vor pleca sau cum ne place nouă celor de pe aici să anatemizăm chestii, vor fugi ca lașii nemernici.

Părerea mea, că tre’ să am și eu ceva de spus, este că nu o să vină nici un Ivan peste noi. Până să ajungă cititorul de bloage să arunce cu mămăliga fierbinte în obrazul invadatorului, poate ar trebui noi ca societate civilă să punem presiune pe ai noștri aleși să îi strângem de un ou măcar, ca să ne dea și nouă detalii cum stăm cu armata, ce strategii au în caz că, cum stăm cu rezerva de haleală în caz că, medicamente, ce plan avem să evacuăm chestii.

Poate ar trebui să încetăm să ne uităm cu ochi umezi de fecioară la frații noștri ucraineni și să vedem la modul serios dacă noi ca stat, ca nație ne putem nega vocația de ploconitori supremi și ne putem pregăti cât de cât de ceva care să ne permită să ne așezăm pe partea corectă a penisului.

News

🔵 Nea Mustaine de la Megadeth (doh) o să lanseze un nou album cu un nou basist pe la începutul lui iulie. Să fie primit.

🔵 Absent in Body au lansat un new single cu Igor Cavalera la tobe deci cam știți la ce să vă așteptați:

🔵 Moon Tooth au scos și ei varianta mai pe blues la recentul lor single Carry Me Home, sună bine, bine.

🔵 Obsidious intră pe piață cu o piesă pe steroizi, cu tehnică destulă pentru toți :

🔵 Ludovico Tehnique a scos ceva industrial vampirico – depresiv numai bun pentru o iarnă geroasă.

🔵 Lamentari nu par nici pe noua piesă niște cetățeni de dus la biserică :

Fiind hărțuit de o greco – moldoveancă pe subiectul „ce album este pentru tine de nota cinci?”, hăi, sunt silit să pun câte un album săptămânal pe care eu le consider și acum de 5 sau foarte apropiate de nota maximă. Unii dintre voi sigur le știți, alții poate nu, și atunci ar fi bine să recuperați cumva.

Grand Magus, niște suedezi care au ceva albume la activ, unele ascultabile dar mediocre, altele destul de bune însă unul iese în evidență. ”The Hunt” este bijuteria, un amestec de heavy și doom metal, apărut în 2012, un mix între Black Sabbath în perioada Dio și Candelmass, ceva bun de tot.

Mie mi-a plăcut mult ce se întâmplă la băieți pe album și sper că și vouă.

Să trecem la treabă:

➡️ Ghost – Impera (2022) 4,7 /5

Din ce am citit ar fi trebuit să apară prin 2020 dar a venit covidul și oamenilor nu le-a mai ars de scos album. Ce pot să spun ? Prea multe nu prea am cum, Tobias face ce știe el mai bine și adică muzică foarte bună. Are tot ce trebuie să zâmbești larg indiferent cât de gri ar fi cerul .

Dă-i play AICI

➡️ Vehemence – Ordalies (2022)4,3 /5

Sunt muzici care îmi fac sufletul să zboare indiferent cât beton murdar am pe tălpi, care îmi fac inima să cânte iar ce este aici ar ce îi trebuie să facă asta.

Este în franceză și pentru ce au compus ei este ce trebuie, mă bucur că nu au simțit nevoia de engleză, ar fi stricat mare parte din atmosfera epică.

Dă-i play AICI

➡️ Midnight – Let There Be Witchery (2022)4/5

Am avut momente când am crezut că Motorhead, Venom și Hellhammer sunt împreună și forjează muzică. Un album care are thrash la bază dar și alte câteva chestii care îl fac numai bun să îți deranjezi câteva vertebre cervicale.

Dă-i play AICI

➡️ Venator – Echoes from the Gutter (2022)3,5/5

Uite așa ar trebui să sune un heavy serios în 2022, cu influențe din era Judas, Jag Panzer, totul bine executat și ansamblat. Ce fac austriecii îmi țin aprinsă speranța în heavy metalul ăla clasic cu solouri care te rup la ficați, good fkn job,guys .

Dă-i play AICI

➡️ In Aphelion – Moribund (2022)4,6/5

Atunci când black metalul își dă mâna cu deathul melodic iar cei care fac asta știu cu ce se mănâncă muzica nu are cum să nu iasă ceva epic. Am încercat să găsesc o hibă, o ceva nasol la albumul ăsta dar nu mi-a dat nici o șansă. Bun, bun tare .

Dă-i play AICI

Acum sunt pus într-o situație cel puțin bizară care mă obligă să mă arunc puțin în trecut din lipsă de albume noi care să fie decente. Nu vreau să pun aici ceva mediocru pentru că mediocritatea o găsim pe toate drumurile.

➡️ Haken – VIrus (2020)4,8 /5

Eu care sunt amator de progresiv ca Iliescu de democrație, când am dat cu urechea de album nu mi-a venit să cred că mi-a plăcut dar s-a petrecut o chestie absolut imposibilă, i-am pus pe playlist.

Chiar și un redneck ca mine a fost fermecat de construcția și fantezia de care englezii au dat dovadă.

Dă-i play AICI

➡️ Turisas – Stand Up and Fight (2011)4,6/5

Pentru mine pe albumul ăsta am găsit tot ce mi-a trebuit ca să mă visez #vikingdemic. Am reascultat de curând albumul și senzația  de epic a apărut imediat sub limbă și pe sub piele. Toată orchestrația aia bombastică, corurile formate din minim trei sate au construit aceeași atmosferă ca acum mulți ani. Este de bine.

Dă-i play AICI

➡️Hammer of Misfortune – 17th street (2011)4,5/5

Iarăși lovit la bijuterii de o bijuterie, cam aș rezuma cam ce a fost cu ce au scos acești cetățeni.

Progresiv dar mai spre heavy, un progresiv care nu este încărcat doar de dragul de a arăta ce instrumente mari avem. De savurat la orice oră sau drum.

Dă-i play AICI

➡️ Vintersorg – Orkan (2012)4,6/5

Am fost atât de încântat de album la vremea aia încât căutam tricou cu ei, a fost mult timp pe repeat. Excelente piese, lucrate până la ultimul detaliu, cu mult suflet pentru că dincolo de toată tehnica asta se simte . Fenomenal .

Dă-i play AICI

Sper ca săptămâna viitoare să avem material nou mult mai bun, până atunci, din suflet, aveți grijă de voi și de ai voștri!