De mai bine de două luni, de când am hotărât că trebuie să-mi mișc superbul trup zilnic, tot zilnic trec pe Șoseaua Kiseleff pe lângă ambasada rusiei la București. Scuze, pe lângă ambasada federației ruse, că așa scrie pe plăcuța aia de bronz de la intrare.

Pot să vă spun că inițial nu era decât un jandarm care păzea intrarea. După ce a început invazia dementului în Ucraina, sunt în permanență câte șase-opt. Iar ăștia sunt doar cei pe care-i vezi la prima ochire, pentru că, dacă te uiți cu atenție, mai observi niscaiva mașini de poliție trase la fereală pe străduțele din jur.

Și tot de la invazie încoace, am mai observat o chestie. Pe exteriorul gardului ambasadei, adică la stradă, pe unde trece lumea, există un panou din ăla, un fel de avizier. Panou pe lângă care am trecut, cum ziceam, de zeci de ori, fără să-mi atragă nimic atenția. Nici n-avea ce, probabil era plin de articole despre mărețele realizări ale bravului lor conducător, tovarășul Putin.

Până zilele trecute când am observat că parcă s-a schimbat ceva la panou. M-am uitat cu mai multă atenție și, ce să vezi, chiar se schimbase. Acum e plin de poze cu morți și răniți, e plin de poze cu copii morți și răniți, e plin de ceea ce vedem cu toții de două săptămâni încoace.

Un singur lucru diferă: titlul sub care sunt prezentate toate aceste poze. Care este titlul? Păi, după cum puteți observa cu toții mai jos: „Adevăr despre crimele Ucrainei”.

Adevărul fiind, desigur, cu totul altul, nu cel pe care îl vedem în fiecare zi, pe toate canalele media și pe toate fluxurile de știri, de 16 zile încoace.

Am vrut să fac poză panoului din prima zi în care le-am văzut, dar mă gândeam că le dau de lucru inutil jandarmilor din dispozitiv. După care, azi, abia azi, m-am gândit că dacă nu încerc, n-o sa aflu niciodată. Așa că m-am dus la unul dintre jandarmi și i-am spus ca vreau să fac poze. Mi-a zis că pot să fac câte vreau. Până la urmă, jandarmii ăia sunt tot oameni și ei, știau exact de vreau să fac pozele. Ceea ce am și executat.

Doamnelor și domnilor, așa arată ADEVĂRUL de pe gardul Ambasadei Federației Ruse de la București. Fix ca-n imaginile de mai jos.

P.S. V-am lăsat pozele și la rezoluție mai mare: aici, aici și aici. Să fie calitatea mai bună în cazul în care vreți să le postați pe rețelele sociale.