Cel mai periculos mi se pare faptul că și Lavrov și Putin cred în toate mizeriile astea halucinante pe care le spun. Gen, sunt convinși că toți ceilalți mint, doar ei spun adevărul. Iar asta, dragii mei, e o boală care se tratează exclusiv de către specialiști în psihiatrie.

Aveți mai jos rezumatul conferinței de presă a lui Lavrov, care este un delir de la cap la coadă. Pentru conformitate, v-am lăsat-o și în format video. (de aici)

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în conferința de presă din Antalya de după întâlnirea cu ministrul ucrainean de Externe, întrebat dacă Rusia plănuiește să atace și alte țări, a răspuns: „Noi nu plănuim să atacăm pe nimeni. Noi nu am atacat nici Ucraina”.

Despre bombardarea maternității din Mariupol, Lavrov a spus că aceasta a fost atacată de „batalionul fascist ucrainean”, iar problema a fost deja ridicată la ONU. „Presa occidentală nu cunoaște limite în a manipula realitatea”, a declarat oficialul rus.

Printre alte câteva declarații rostite azi de șeful diplomației de la Moscova se numără:

⚠️ Vedem cât de periculos acționează europenii care furnizează armament letal Ucrainei, încălcând principiile lor.

⚠️ Pentagonul a făcut multe lucruri rele, a folosit banii din taxe pentru a realiza arme biologice în Ucraina și în alte țări europene. Ucrainenii au realizat aceste activități în secret, deși ele sunt interzise.

⚠️ Atrocitățile de care vorbește presa voastră sunt infromații false.

⚠️ Toți cei care trimit arme în Ucraine sunt responsabili pentru ce se întâmplă în Ucraina, inclusiv cei care trimit mercenari.

⚠️ Vedem multă manipulare în Ucraina, vestul transformă Ucraina într-un experiment anti-rusesc. NATO a început să construiască baze anti-ruse în Marea Neagră, SUA construiesc în Ucraina în secret arme biologice și chimice împotriva Rusiei. Dar de când NATO definește care sunt interesele Rusiei? Noi am prezentat planurile noastre legate de Ucraina, am spus că nu vrem ca Ucraina să intre în NATO, nu vrem ca Ucraina să fie condusă de naziști. Vrem ca Ucraina să fie neutră.

🔴 Un jurnalist i-a spus lui Lavrov: „Ați spus azi că Rusia nu a invadat Ucraina, deși e clar că a invadat-o. Ați spus că Rusia nu rănește civili din Ucraina, deși mii de oameni sunt răniți. De ce ar trebui să vă ia ucrainenii și restul lumii în serios, cu tot respectul?”.

🔴 Lavrov i-a răspuns: „Am răspuns la întrebările legate de spital, dar nu ați ascultat ce am spus. Am făcut totul pentru a rezolva diplomatic situația. Președintele Putin a spus clar de a ce luat decizia de a începe operațiunea militară specială. Vă puteți uita singur la asta și o să înțelegeți care au fost motivele noastre. Vrem o Ucraină demilitarizată, care să nu aibă o conducere nazistă. care să respecte biserica ortodoxă, cultura și limba rusă”.