Am vrut să vă povestesc o fază, dar mi-e teamă să nu vă influențez, așa că o să facem altfel: o să vă rog să vă puneți în situația pe care o voi descrie și să-mi spuneți cum ați proceda voi.

Iată:

Aveți nevoie de o informație, gen număr de telefon, și există o singură persoană despre care știți sigur că vă poate furniza această informație. Singura problemă ar fi că n-ați mai vorbit cu respectiva persoană de exact opt ani. Și când zic „vorbit” mă refer la orice cale de comunicare, de la sms-uri și răvașe trimise prin porumbei călători, până la o întâlnire întâmplătoare pe stradă. Practic, în ultimii opt ani, persoana respectivă nu a mai existat pentru tine.

Dar cum e musai nevoie să faceți rost de numărul ăla de telefon, va trebui să-l obțineți chiar de la persoana cu care n-ați mai avut niciun fel de contact, nici scris, nici oral, nici vizual, în acești opt ani.

Context: nu sunteți certați, nu vă urâți, dimpotrivă, cândva erați apropiați, doar că între timp s-a întâmplat viața și drumurile voastre s-au despărțit. Dar, acum când aveți nevoie de blestematul ăla de număr, lucrurile stau exact așa: veți fi nevoiți să interacționați cu un om cu care n-ați mai avut nicio treabă atâta amar de vreme.

Hint: aveți posibilitatea să contactați persoana care deține informatia prețioasă prin orice mijloc care vă e la îndemână dintre următoarele: mesagerie privată facebook, apel telefonic, whtaspp

Cum procedați?

Să știți că nu pun întrebarea la modul teoretic, e o fază pe care am pățit-o recent, dar nu vreau să vă spun care eram eu cel din povestea de mai sus. De-aia m-ar interesa exact cum ați proceda dacă ați fi voi în situația descrisă, ca să-mi dau seama dacă sunt eu nebun sau, hai poate e mult spus, dacă sunt eu exagerat în pretențiile pe care le am de la oameni.

Vă foarte mulțumesc.

P.S. Pentru că prevăd mirări de genul „de ce-ți mai trebuie numărul de telefon al cuiva, într-o epocă în care poți să contactezi pe oricine prin atâtea căi”, trebuie să menționez că omul nu poate fi contactat decât telefonic. Nu are cont pe nicio platformă socială, nu se știe dacă utlizează email (e posibil să-l oblige ăia de la el de la muncă, dar nu știe nimeni adresa) și folosește un Nokia cu butoane, special ca să nu poată fi localizat geografic.