Am și eu o curiozitate, una mare. Mă rog, de fapt sunt două, dar la fel de mari.

Prima. Ați putea să-mi răspundeți, dar extrem de cinstit, cum ați reacționa în situația în care mâine dimineață v-aș anunța că m-am decis să plec definitiv din țară? Că am stat de vorbă cu fashinoista și-am decis că cel mai bine ne-ar fi într-un mic orășel din Italia, așezat la fix pe malul mării. Cât despre voi, ne citim în continuare pe aici, doar că nu o să mai trăiesc în spatiul carpato-danubiano-pontic, ci în marea cizmă.

Și a doua. Tot la fel de sincer, mi-ar plăcea să-mi răspundeți și la întrebarea: cum ați reacționa dacă ați vedea c-am plecat definitv din țară, fără să anunț nimic aici? Brusc, într-o zi, să încep să postez despre cum e viața în micuțul orășel din Italia, de pe malul mării, unde m-am mutat. Postez o zi, două, trei, cinșpe, trei saptămâni, două luni, până când devine foarte clar că nu mai locuiesc în România, ci acolo. Mi-ar plăcea extrem de tare cum s-ar vedea treaba asta prin ochii unui om care citește aici de multă vreme.

Vă rog io din tot sufletul meu să-mi ziceți exact ce credeți despre ambele situații. Nu mă ajută deloc dacă-mi răspundeți ce bănuiți voi c-aș vrea să citesc. Pentru că am o teorie în minte, teorie pe care nu pot s-o confirm sau s-o infirm decât dacă îmi răspundeți sincer.

Mulțumesc.

P.S. Ca să nu ne încurcăm în amănunte de genul „dar de ce să pleci în Italia când e mai bine în țara X”, puteți înlocui direct Italia cu țara X. Important e c-aș pleca, nu unde.