Articol scris de Iulia.

Sunt încă în stare de șoc. Ăăă, adică bună ziua, ce faceți, ați dormit bine, spor la cafeluțe, alea-alea… Bun, acum că am trecut de politețuri, să revenim la ce mă frământă pe mine. După cum spuneam, sunt încă în stare de șoc. Aseară a avut loc un incident după care nu cred că mă voi recupera prea curând… E a doua zi dimineață și încă mă doare stomacul. De râs.

Să vă spun. Că tot se întreba patronu’ dacă ne mai uităm la televizor. M-am uitat aseară. Și bine am făcut. N-am mai râs în halul ăsta de ceva vreme. M-am uitat la mirifica și mirobolanta emisiune Survivor de pe Pro.

Pentru cei complet pe lângă subiect, vă fac un rezumat scurt: sunt 2 echipe – Faimoșii și Războinicii. Primii, după cum v-ați aștepta, sunt, chipurile… faimoși. Celebrități. Vedete. Habar n-am cine dracu sunt majoritatea dintre ei. I-am identificat pe Zmărăndescu (sau Smărăndescu, nu sunt sigură), pe păluga aia care prezenta la un moment dat ProMotor și pe faimosul CRBL (sau CRBEL, cum l-a ortografiat una dintre ilustrele lui colege). Restul, dracu știe cine sunt, dar nici nu contează.

Ăilalți, „războinicii”, am dedus că sunt oameni din popor. *ulime, cum ar veni.

Ei, și în episodul de aseară, aceste fabuloase 2 echipe au jucat un joc. Pe numele lui Taboo. Unii dintre voi e posibil să îl știți, că e joc de soțietate (chiar așa, sunt pe aici jucători de d-astea? Catan, Pictionary și altele asemenea?). Dacă nu știți cu ce se mănâncă, vă explic acușica: 2 membri ai aceleiași echipe au la dispoziție 1 minut în care unul explică și celălalt trebuie să ghicească niște cuvinte, fără ca cel care explică să spună cuvântul căutat în sine (doh!), fără să folosească gesturi și neutilizând o serie de cuvinte din aceeași familie lexicală sau care ar putea dezvălui prea ușor cuvântul căutat.

De exemplu, trebuiau să explice „tenis” fără să folosească „teren, fileu, rachetă, arbitru”.

Ei bine, de aici a început nebunia. Băi oameni buni, băi fraților. Dacă toată treaba e regizată și are scenariu, episodul de aseară merită Oscarul pentru cea mai bună comedie. Pe bune, dacă a fost pe bază de scenariu, scenaristul ăla merită cel mai mare premiu posibil plus o statuie. Dacă nu… e tragic.

Băi, deci oamenii ăia nu erau în stare să se exprime în cuvinte simple, iar noțiunea de sinonim le era complet necunoscută. Ce scălămbăieli, ce chin era pe ei, ce stoarcere de creiere… Mă jur că la un moment dat se simțea prin televizor mirosul de creier încins. Ziceai că e Încleștarea Amibelor acolo. Lupta Mintoșilor. Bătălia Creierelor netede. Unu mai tâmpit ca altu. Da Faimoșii mai tâmpiți ca ăilalți. Cred că i-a chinuit pe ăia o febră musculară la minte a doua zi de numa.

Țineți-vă bine, că urmează exemple. Zice unul din ăia care trebuia să explice către colega care trebuia să ghicească:

– Ăăă, merge pe sub apă…

– Pește!

– Nuuuu, taci! Deci, merge pe sub apă și e mare…

– Balenă!

– Nununu, stai! Deci, merge pe sub apă și stau oameni în el!

– Acvariu!!!

Pentru cei mai curioși dintre voi, care încă se mai întreabă ce-ar putea fi, era vorba despre submarin.

Era să cad de pe canapea. You can’t make this shit up. Dar stați, că asta nu e tot. Era acolo o ființă de sex feminin care nu a fost în stare să explice obiectul vestimentar „fustă”. Băi, deci nu să mimeze, nu să transmită prin cod Morse, nu să explice prin semnale cu fum. Să explice cu cuvinte noțiunea de „fustă”. Greu.

Au mai urmat câteva pe care nu le-am ținut minte. Ar fi trebuit să le notez atunci, pe loc, dar nu puteam, că îmi curgeau lacrimile și mucii de atâta râs. Însă mai am două.

Prima: cuvântul căutat era „metrou” și nu aveai voie să spui subteran, stație și încă vreo 2.

Și începe ăla cu explicația:

– Merge pe sub pământ și are multe vagoane….

– ȘARPE!!!

Însă momentul de apogeu, momentul de geniu absolut, acel moment care cu greu va mai putea fi egalat vreodată în istoria divertismentului a fost următorul: trebuia explicat „Albert Einstein”, fără să spui e=mc2, bătrân, fizică și încă ceva (oricum nu contau cuvintele alea, o să vedeți imediat de ce)

Persoana care explică:

– Ăsta, stai așa, deci fii atentă… ăăă… a inventat matematica!

Și răspunsul a căzut ca un trăsnet:

– Einstein!

Practic, singurul motiv pentru care ființa aia a ghicit, a fost pentru că singura știință despre care a auzit vreodată ceva era matematica și singurul om de știință al cărui nume îl cunoștea era Einstein, și iaca potrivire!

Concluzia e una singură. De fapt, sunt două. Prima e că nu contează cât ești de ascuțit la minte, sigur sigur sigur undeva pe lume va exista unul cel puțin la fel de „inteligent” ca tine, care vorbește pe limba ta.

A doua e că tot nu pot să cred că toată treaba a fost pe bune. Pentru că pur și simplu nu se poate să fii atât de complet tembel. Serios. Nu ai cum. Dacă toată treaba a fost pe bune, eu mă întreb cum supraviețuiesc oamenii ăștia în viața de zi cu zi. Adică, dacă atâta te duce pe tine neuronul, probabil că ai în urechi niște căști din care auzi permanent: inspiră, expiră, inspiră, expiră. Și dacă ți le scoți, cazi lat. Una peste alta, pe mine emisiunea asta m-a cucerit, e musai să o urmăresc și în continuare, mă declar fan, deoarece presimt că asta a fost numai așa, un fel de încălzire. 🙂

sursa foto