Scurt așa, mi-aș dori să știu de la voi cam ce credeți că vom trăi în anul care tocmai a început?

O să vă las cele patru întrebări pe care probabil și le pune toată lumea. Dar dacă aveți și alte previziuni în afară de ele, nu vă sfiiți să le lăsați aici.

1️⃣ Scăpăm de pandemie?

2️⃣ Vom avea război ruso-ucrainean la granița noastră de nord?

3️⃣ Vine criza economică?

4️⃣ Retrogradează Dinamo?

Ca să fie o treabă făcută corect, voi răspunde eu primul la ele:

1️⃣ Da, eu sunt convins că în 2022 scăpăm de pandemie. De altfel, e singurul gând care mă face să n-o iau razna complet. Evident, n-o să ne trezim într-o dimineață căutând disperați virusul. Unde e, dom’le, că aseară era aici? Zic doar că va muta în niște tulpini din ce în ce mai slabe, iar 2023 ne va prinde cu varianta țâșpe a coronavirusului, care va fi una endemică.

2️⃣ Mi-e tare teamă că vom avea. Putin pare să fie într-o fază în care efectiv îl doare în carici de tot restul planetei. Dar cel mai trist este că, deși își umflă mușchii oriunde și la toată lumea, nimeni nu pare să aibă curajul să-l pună cu botul pe labe. Așa că mi-e tare teamă că nu va avea nicio problemă să intre în Ucraina, mai ales că știe exact cât de dur s-au soluționat și negocierile cu puterile lumii, fix pe același motiv, în 2015: i-au luat caii de la bicicletă. Ca să nu mai amintesc și de sancțiunile internationale în cazul celuilalt țar de la răsărit, Lukașenko, care suferă și acum după ce era să-l facă de rușine Clotilde. Noroc că nu l-a făcut.

3️⃣ Eu zic că nu vine. Dacă scăpăm de pandemie și nu începe niciun război în Europa, cred că 2022 este anul în care vom începe să ne reglăm și economic. Dacă nu, e groasă.

4️⃣ Nu, nu retrogradează. Fac ăștia campionat de 39 de echipe, dacă e nevoie, și tot nu retrogradează. Lăsând gluma la o parte, nu retrogradează nici în ăsta cu 16 echipe, că n-am eu norocul să-i văd în liga a doua în această viață. De altfel, pe principiul „put your money where your mouth is”, am pus și un pariu baban cu domnul Cismaru exact pe acest subiect. El a zis că retrogradează.

Mno, cam astea sunt cele patru care mă rod. Dar dacă vă gândiți voi și la altele, știți ce aveți de făcut.