Am și eu o curiozitate. Nu e la mișto, e o curiozitate pe bune și mi-ar plăcea tare mult să-mi răspundeți.

De fiecare dată când aud sau citesc despre oameni care se plictisesc îngrozitor, îmi pun una și aceeași întrebare: când, frate, când aveți timp să vă plictisiți?

Poate oi fi eu nebun, dar efectiv nu-mi dau seama cum te-ai mai putea plictisi în zilele noastre. Vorbesc despre plictiseală din aia crâncenă în adevăratul sens al cuvântului. Gen, să te uiți în jur, și să te gândești cu groază că nu ai ce face în afară de biluțe de muci, eventual. Dar și p-alea cu greu, că dacă ești plictisit nu-ți arde.

Poate când eram acasă, la ai mei, să mi se fi întâmplat ultima dată să mă plictisesc la modul ăla crâncen, de-ți vine să te urci pe pereți. Că, na, mai erau zile în care nu ieșeam din casă și n-aveam nici nimic bun de citit. Dar nici măcar în zilele astea nu cred că ajungeam să mă plictisesc, că-mi inventam singur tot felul de jocuri. Cred că încă mai există pe șifonierul maică-mi urmele de la cuțitul cu care învățam să arunc la țintă. Doar că, la început fiind, mai dădeam și pe lângă.

Partea bună e c-am învățat să arunc cu cuțitul. Și în ziua de azi, dacă îmi dai unul bine echilibrat, mă descurc să-l înfig la o distanță bunicică. Partea proastă e că am plătit pentru această abilitate cu vânătăi pe fund și pe alte parți ale corpului. Știți, până la urmă s-a întrebat și maică-mea de unde apar găuri în șifonier.

Nfine, revenind, încercam să spun că dacă nu mă plictiseam atunci când nu prea aveam de niciunele, nu văd cum s-ar mai putea întâmpla asta azi când în orice casă de cetățean adaptat la secolul 21 există tot felul de gadget-uri și device-uri care îți pot umple orice fărâmă de timp liber.

Singura conjunctură pe care o pot găsi, cu potențial generator de plictiseală, ar fi să nu mai am net și curent. Să pice ambele, dar să fie o avarie care să dureze zile întregi, că dacă-mi pică doar curentul, am acumulatori externi pentru măcar două-trei zile, deci pot să folosesc telefonul liniștit. Iar dacă pot să folosesc telefonul, s-a terminat cu plictiseala. Cărțile le-am scos deliberat din calcul, am presupus că, după ce a picat curentul, am fost nevoit să mă încălzesc făcând focul cu volumele de prin bibliotecă.

Dar toate astea sunt doar la nivel teoretic, că în realitate mereu am câte ceva de făcut. Indiferent dacă ceva-ul ăla e legat de scris, de internet sau de uitat la vreun film, singurs sau cu fetele. Când naiba sa mă mai și plictisesc.

Serios, acum, voi apucați să vă plictisiți vreodată?

P.S. Să nu uit, la mulți ani, românilor! ❤️💛💙

sursa foto: freepik.com