După cum vă povesteam ieri, mă hotărâsem să-i fac o surpriză fashionistei în primul nostru weekend mai liber și fără copii (care sunt în vizită de lucru la familia Baciu). Planul meu secret era s-o întreb așa într-o doară, sâmbătă dimineață, dacă nu vrea să dăm o fugă la Veliko Târnovo. După care, în eventualitatea unui răspuns pozitiv, chiar să plecăm.

L-aș fi pus în aplicare exact așa, dacă nu-mi aduceam aminte că mi-a trecut pe la urechi o știre conform căreia bulgarii sunt singurii din UE care au implementat (sau vor să implementeze) și numărul de anticorpi pe certificatele verzi. Dacă n-aveam flash-ul ăsta, m-aș fi întors frumușel de la Giurgiu pentru că nu mi-ar fi trecut prin cap să caut pe net care sunt restricțiile la intrarea în Bulgaria.

Nfine, de-aia mi-am zis să caut pe site la MAE, dar n-am avut încredere în ce-am găsit, așa c-am întrebat pe blog și pe Facebook. M-am lămurit imediat că e musai cu test PCR, după care am vrut să șterg repede articolul și postarea, ca să-mi pot continua surpriza.

Dar mi-am dat seama la timp că oi fi eu bun pe organizarea de surprize, dar nu sunt chiar atât de bun încât să duc omul la băgat un băț în nas, iar el să nu-și dea seama ce vreau să fac. Prin urmare, n-am mai șters nimic și i-am comunicat distinsei ființe, care-mi luminează cei mai frumoși ani ai tinereții, c-am avut de gând să-i fac o surpriză, dar s-a cam fâsâit. Și că fără teste PCR nu prea avem cum să mergem la Veliko.

Credeam că discuția s-a terminat aici, deja îmi programasem mental niște seriale de văzut zilele astea, când a venit întrebarea:

– Nu vrei să mergem la Sibiu?

Fiind un tip relativ inteligent, mi-am dat destul de rapid seama că întrebarea nu era pe genul curiozitate naivă. Dacă înțelegeți ce vreau să zic.

Băbăieți, eu sunt un tip leneș căruia îi mai și place drumul până la Sibiu. Dar numai la gândul că voi fi nevoit să trec de două ori pe Valea Oltului, pe timp de weekend (ultima tentativă de genul s-a soldat cu stat pe loc o oră și jumătate), am lăsat-o dracului de procrastinare și-am întins-o la teste PCR.

Așa că, la ora la care citiți asta, în mod normal ar trebui să ne apropiem de Giurgiu. Vă mai țin io la curent, dacă e.