Am făcut spaghetti carbonara. Și le-am făcut ca un italiano vero, adică fără smântână, dăăă.
Ioana e fan carbonara și s-a uitat oleacă neîncrezătoare la mine când i-am zis că vreau să fac. După ce s-a dumirit că nu glumesc, a avut o singură cerință: să fie baconul crocant ca în Italia. Și crocant ca-n Italia mi-a ieșit.
Nfine, am mâncat cu toții și aștept verdictul specialistei, Ioana. Care vine:
– Sunt cele mai bune pe care le-am mâncat în viața mea.
N-apuc nici să mă umflu bine în pene, că vine continuarea:
– N-am avut eu o viață prea lungă, dar contează și asta care e.
Nu știu voi, dar io încă mă mai prefac că de la curent îmi lăcrimează ochii.
Ți-a dat-o la temelie. 😀
Dar, acum măcar ai certitudinea că știi să faci paste carbonara. 😛
Comentariu beton!31
💪💪💪
O, Doamne, ce îmi lipsește asta. De când nu mai locuim împreună cu copiii, nu mai am parte de multele plescaituri de placere pe lângă blidul cu mâncare. Molfaind pizza la mine acasa:
_Copile , e bună pizza?
_MDah (insert pauza de mestecat și mormaitul de placere), și de când nu mai stăm împreună, am aflat ca e și scumpă!
Comentariu beton!64
Cat de scumpa poate sa fie?
Nepotului meu îi plac mâncărurile gătite de mine. Și nu sunt cea mai bună bucătăreasă din lume, de fapt, nici nu prea îmi place să stau prin zonă, dar, trebuie(singura consolare e că mănâncă cu plăcere). Taică-su e bucătar de profesie (priceput), dar strâmbă din nas că nu face ciorba „roșie”, pilaful și sarmalele ca maia. În weekend mâncăm ce comandă el. Pentru astăzi : supă cremă de dovleac și ghiveci. Desert:tartă cu prune. Nu știu cât se asortează toate , dar clientul nostru, stăpânul nostru! Deci, după cafea și rondul pe blog, la treabă! Spor la bucătărit sau relaxare plăcută în weekend, fiecare cum poate!
Comentariu beton!45
Fără pancetta sau guanciale si cu pecorino din ăla bunu carbonara e pustiu. Merge si parmezan dar pecorino…. Felicitări.
Eu o sa îi incerc cu o supa de ceapă, una dintre supele de vreme rece,preferate de mine.
Comentariu beton!21
Fix cu pancetta am făcut-o, dar aia mică tot bacon îi zice. Pecorino n-am avut, parmezan da.
Ai fost de atâtea ori în cizma, ai vazut cu cât cobori cu atât dispare parmezanul din carbonara si este folosit doar pecorino.Si parcă si mâncarea este mai gustoasă. Toate mâncărurile cele mai gustoase si care te lovesc in suflet sunt rețete făcute mai la saracie.
Comentariu beton!33
Am trecut de cativa ani 50 de primaveri si inca dezagreez idea ca va trebui sa gatesc candva, prefer sa dau cu aspiratorul, sa sterg praful, spal haine, cumparaturi, orice numai sa nu gatesc, cand jumatatea nu are chef mergem la oras, nu consider ca e rusinos sau cine stie ce insa nu ma atras niciodata, asta chiar daca imi place sa mananc bine. La cumparaturi insa imi place cel mai mult, nu termina jumatatea de zis ce vrea de la supermarket ca sunt deja la usa sa ma incalt spunand sa scrie tot pe hațap de ce mai are nevoie, sunt maestru acolo, isi pierde ea mai repede rabdarea si cand iesim la mall-uri ☺️
Comentariu beton!26
Mie-mi place, mă liniștește la cap.
@keepcalm: io-s taman invers, prefer să gătesc în loc să fac curățenie.
Se spune ca barbati sunt mult mai buni bucatari decat femeile pentru ca gatesc din placere(fara suparare doamnelor).
Eu la cumparaturi ma simt ok, nu ma deranjeaza sa bat magazinele ore in sir, imi aduc aminte de cand mi-am dus odata jumatatea la cumparaturi in Bahrain intr-un mall, la 1 jumate am intrat in mall, la 9 seara am plecat din mall, eu am condus dus/intors 350km, cand am ajuns acasa era mult mai obosita decat mine.
Comentariu beton!17
M-aș lua iar de tine da’ știu că ei, copiii, nu mint niciodată când e vorba de mâncare.
Așa că na, bravo.
Să îți iei și o chitară totuși. N-ai cum să fii un italiano vero, fără.
Comentariu beton!17
Au mâncat ambele de se băteau turcii la gura lor. Erau bune, dă-le naibii, c-am băgat și io.
Vasileeeescuuuu umblă tot descheiat și dezlegat … la dietă 😉 … și mai dă și vina pe copii 🤪 Ce om dom’le, ce om 😉
Comentariu beton!17
Rețeta?
Pfff… sunt la schimbat cauciucurile. Poate mai pe seară.
Îți dă numărul imediat.
@MV, deja pui incaltari de iarna? 🤔
Puneț’ cauciuce vaccinate sau … ?
@HM, au trecut prin boală.
@M.V.: A trecut seara, a venit dimineata, a trecut si pranzul de a doua zi si reteta tot n-a aparut… Nu ne lasa cu ochii-n soare, te rugam. Grazie!
In week-end am avut sarmale cu varza murata, dar pe maine as vrea sa fac niste paste de dieta. 😉
Exact p-astea le-am făcut: https://youtu.be/OuR7e6ZH9Do
Multumesc!
Nu bine le-am facut ca au si „disparut”; noroc ca mi-am pus o portie deoparte. In plus, am redescoperit gombotii Jamilei asa ca am avut si desert. 😉
Da’ de cand sunt pastele carbonara de dieta? Cu pancetta! Auzi la el! E la dieta.
@Ruxandra: orice dietă-ncepe luni. Într-o luni… 😀
păi, dacă ai pancia, nu alimentezi cu pancetta?
Frumos! Sincer. Inițial am vrut să bag ceva de glumă. Dar apoi am citit comentariile și mi-am dat seama că e altceva. Felicitări.
P.S.: Al doilea rând de felicitări e pentru celebritate. Să te citeze Victor – Viorel Ponta nu-i de ici de colea! 😛
Ce folos, Victore. Azi ești influensăr celebru și mâine schimbi cauciucuri și postezi rețete:)))
Sa va fie de bine ! Maine poimaine te trimite la Chefi la cutite 😉 !
Auzi –– tu fuseși în Italia, pe Sardinia aia a lor, da’ te dusă mintea să cumperi niște sosuri italienești pentru paste făcute acasă?
Pfuaaa, și acum îmi dau palme că nu am reținut numele unor sosuri din sudul peninsulei, respectiv Sicilia. Atât de bun unul, încât și dacă mi-l puneam pe scoarță de copac, îl mâncam.
I-ar trebui lui MV o delegație în Sicilia întru căutarea sosului pierdut 😜 Numa’ zâc !
Numai cu sosuri nu mă mai căram în avion. 😀
Dragul meu, te rog să faci paste carbonara. Dar fără smântână, galbenuș bacon.
-Paste pot să pun?
Scurtă viață, haioasă, ceea ce e urmează va fi și mai și.
Poate pentru că n-am avut această „imagine” crescând (nu l-am văzut pe tata niciodată nici măcar fierbând un ou), faptul că soțul gătește cu plăcere mă fascinează nespus. Copiii au ocazia să ne vadă pe amândoi la cratiță, dar când gătește tati e mult mai fun. Își pune muzică, șorțuleț, e party, nu alta. La mine e ceva de genul: pac, pac, pac, gata, hai că nu murim nici azi de foame. La nivel de aprecieri, recunosc că m-am bucurat foarte când a cuvântat unul dintre copii că „tati, ție de ce nu-ți iese omleta ca lui mami?”, sau când i-a zis mamei mele, etalonul meu de perfecțiune intr-ale culinărelii că „mami este o pregătitoare de mâncare excelentă!”. Dar altfel, in ce privește gătitul, am mentalitate de plantă: dacă ne-am putea hrăni doar cu apă, aer și soare eu una n-aș avea nici cea mai mică problemă.
Comentariu beton!27
Bine, ok, apă, aer, soare *și ciocolată. Au intrat acum în casă unele dintre ciocolatele mele preferate. Știți cum sare leul pe căprioară sau lupul pe oiță? Of, bietele de ele. De ciocolate zic…
Comentariu beton!14
Doar asta:
https://www.youtube.com/watch?v=A-RfHC91Ewc
In rest, pofta buna!
:-)))))
#celemaifainefetedinlume răsfățate de #celmaifaintatădinlume ❤ istorioarele astea cu voi îmi înseninează orice zi!
Keep up the good work and send some pasta over 😉
P.S. În pandemie s-a apucat al meu #celmaifaintatădinlume de robotit pe la bucătărie, așa că și eu pot povesti despre cele mai bune gogoși din (puțin mai lunga mea) viață 😊
Domnisoarele parca sunt coborate din cartile lui Teodoreanu. Altfel si eu sunt fana carbonara dar o fac gretoasa rau, galbenusuri, smantana, frisca lichida, mozzarella etc ca eu zic ca multe retete clasice au aparut in vremuri sarace si oamenii nu-si permiteau orgii culinare.
Idem mamaliga cu smantana, branza, oua ochiuri, bacon (un fel de carbonara si mamaliga noastra; variatiuni pe aceeasi tema!), o cladesc in straturi pana se darama. Si da, e al naibii de important sa fie apreciata munca pe langa plita.