Nu-mi place Dacian Cioloș. Și nu numai el, în urma bătăii de joc generalizate din ultimii trei treizeci de ani, am ajuns să nu-mi mai placă niciun politician, poate doar pentru Drulă să mai am o urmă de simpatie și respect. Prin urmare, nu, nu-mi place nici Cioloș.

Ca să nu mai spun ca-l suspectez și de o vaccinare la chiuvetă ca la carte. După ce multa vreme a spus răspicat că nu se vaccinează, dintr-o dată a ieșit și-a declarat că s-a vaccinat. Cu Johnson. Care Johnson este vaccinul preferat pentru „chiuvetiști”, pentru că se face în doză unică, deci implică cele mai mici riscuri de a fi prins. Nfine, mi se rupe dacă s-a vaccinat sau nu, ideea e că această suspiciune mi-l face și mai puțin simpatic.

Și-acum o sa vină lovitura: cu toate că nu-mi place, îl consider pe Cioloș cam singura alegere viabilă, la ora asta, pentru postul de premier. Repet, nu pentru că ar fi el vreo lumină, ci doar pentru că îl consider peste orice liberal, sau pesedist, sau userist, eligibil pentru postul de prim-ministru.

Problema e că mai sunt mulți ca mine. Sunt mulți cărora domnul președinte le-a închis gura cu această propunere pentru premier. Am văzut oameni care chiar cred că numirea asta e pe bune și-l aplaudau pe Iohannis. Pe sistemul: „uite că i-a venit mintea la cap președintelui nostru”.

Oameni care chiar cred că Iohannis l-a numit pe Cioloș pe bune, când, de fapt, numirea asta este o bătaie de joc absolut incredibilă. Este dovada unei lipse de scrupule care mă face să mă cutremur când mă gândesc c-am ieșit în Piața Victoriei pentru omul ăsta. C-am fost convins, la un moment dat, că Iohannis este cel mai bun lucru care i s-a întâmplat României de la perioada interbelică încoace.

Ca să fie clar, că poate mai sunt pe aici oameni care nu înțeleg ce vreau să spun: singurul, dar SINGURUL motiv pentru care Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Dacian Cioloș este acela că liberalii aveau nevoie de un paratrăsnet. Aveau nevoie de cineva care să încaseze toate eructațiile pe care le vor vomita cei din partidul galben de-aici încolo. Că nu e posibil, că USR-ul s-a aliat cu AUR și PSD, că aoleuuu, murim maică și alte vome de genul.

La ce va duce asta? La alte câteva zile, poate chiar săptămâni, care vor trece degeaba, după care vom asista la o altă nominalizare din partea președintelui. El a vrut cu Cioloș, da’ dacă nu s-a putut? Observați reflexivul, da? NU S-A PUTUT.

Din toate aceste motive, dacă mai aveam dubii cu privire la Iohannis, la această oră sunt absolut convins că este cel mai josnic personaj care a ocupat vreodată funcția de președinte al României, după decembrie ’89. Omul ăsta n-are nicio treabă cu România sau cu românii, este doar un oportunist politic mizerabil care nu are nici cea mai mică jenă atunci când vrea să-și atingă scopurile. Nu aveți idee cât de silă mi-e de el.

N-aș fi crezut c-o să ajung vreodată să spun asta, dar, știind toate mizeriile care au urmat, dacă m-aș putea întoarce în timp, în ziua de 24 noiembrie a anului 2019, aș pune fără nicio urmă de ezitare ștampila pe doamna Veo. Atât de silă mi-e de „președintele nostru”. ☹

Sursa foto