După trei zile în care patru din cinci postări de pe wall-ul meu au fost despre băutul lui Cîțu la volan, cred că am găsit concluzia corectă. Băieții care au gândit strategia asta de discreditare n-au luat în calcul un amănunt extrem de important: în țara în care legile și regulile sunt făcute doar pentru fraieri, n-ai cum să discreditezi pe cineva pe un motiv pueril ca ăsta.

N-ai cum în țara în care trei sferturi dintre invitații la o nuntă pleacă dimineața acasă conducând mașinile cu care au ajuns acolo, după ce-au băut toată noaptea: „Doar n-o s-o las aici, boss. Plus c-a ieșit alcoolul, că n-am mai băut după ce-au venit sarmalele. Iar dacă am ghinion și mă oprește, ne înțelegem noi cumva, că oameni suntem”.

Au reușit cel mult să-l facă mai simpatic. „Rodico, aute, a pățit și ăsta ca văr-tu Titi când era rangă și l-a oprit garcea la ieșirea din Agigea, de-a dormit la ăia în post până dimineață. Că fraierii dă gabori n-a vrut să ia șpagă, da’ s-a țăpuit rău amândoi, că dimineață l-a sunat Titi pă unchiu’ Relu de la Mangalia care e șef de post în Pătârlagele, și l-a scos imediat. Hăhăhă, ce fraier e și Cîțu ăsta, nu putea să dea și el o șpagă?”.

În schimb, mult mai puternice ar fi fost efectele negative dacă lansau informația c-a fost arestat pentru că l-au prins citind în metrou. Că poporul ăsta poate ierta multe, da’ nu să te vadă cu o carte în mână.

P.S. Ca să n-avem discuții, eu nu sunt din tabăra celor care susțin că „ce mare lucru a făcut, toți am mai greșit în tinerețe”. Dimpotrivă, eu sunt din ailaltă tabără, aia care crede că la 28 de ani nu prea mai ești vreun adolescent rebel, ai discernământ de matur în toată puterea. Și că nu ai ce căuta la volan după ce ai băut. NICIODATĂ ȘI SUB NICIUN PRETEXT.