E cald, e extrem de cald și suntem la masă. Mă rog „suntem” înseamnă că fetele sunt la masă și mănâncă ce le-a pregătit fashionista. Eu sunt oleacă mai hacana, pe un fotoliu, scrolez alene și mi-am tras lângă mine o sticlă de Carlsberg atât de rece și aburită că face baltă în jur de la broboanele de condens. Nu prea intră mâncarea pe temperaturile astea, dar berea rece și-a făcut loc la marele fix.

E liniște și pace, se aud doar furculițele în cum ating farfuriile. Până se trezește una dintre ele, mai exact Ioana, vorbind:

– Peste 40 de ani, când o să fiu eu la pensie, o să se inventeze teleportarea. Să ajung de-acasă la plajă într-o secundă.

În loc să-mi văd de scrolatul meu, mă mănâncă în locul ăla unde nu mă bate soarele să fac o rapidă adunare în minte, după care mă trezesc că vorbește gura fără mine:

– Adică tu ai impresia c-o să ieși la pensie la 50 de ani?

Ioana lasă furculița jos și se uită contrariată la mine:

– Da, normal. Păi tu nu mai ai un an și ieși la pensie?

Ei, vedeți, de-aia vă ziceam în sus că m-a mâncat în fund. Nu puteam eu să-mi văd de treabă?

Noroc că-mi sare cealaltă, Maria, în apărare:

– Nuuu, cum să mai aibă doar un an?

M-am uitat cu nețărmurită dragoste la ea. Iată un copil care înțelege ce înseamnă să rănești sentimentele unui adult sensibil. Iată ce înseamnă să ții cu adevărat la cineva… Mno, păcat că n-am apucat să-mi duc gândurile până la capăt, c-a continuat:

– Mai are doi.

Am mai luat o gură de Carlsberg în timp ce mă gândeam că, până s-o inventa teleportarea aia, tot de mine au nevoie ca să poată ajunge la o plajă. Muhahahaha.

Cu plajă sau fără plajă, dacă și la voi s-a făcut vară și vă e lehamite să ieșiți din casă pe căldura asta, nu uitați că găsiți sute de tipuri de bere pe eMAG, practic la un click distanță. Adică vine berea la voi, nu mai mergeți voi după bere. Ca să nu mai zic și c-au început meciurile din optimi, ori ce fotbal e ăla fără bere?

Și dacă tot a venit vorba despre bere și meciuri, să știți că unii au super-puterea de a citi meciul în mirosul berii. Cum funcționează asta? Vă explică alconnaisseurul Alex în episodul de mai jos.

Altfel, ca să încheiem en fanfare, pronosticuri pentru meciurile de azi? Anglia – Germania și Suedia – Ucraina?

Eu merg cu sufletul, pe Anglia și Ucraina, deși creierul meu de microbist îmi spune că se vor califica fix celelalte două.