Există un episod în Seinfeld în care Jerry povestește cum, atunci când ți se strică mașina, deși ești nul și neavenit în tot ce înseamnă un motor, ridici totuși capota, sperând că undeva acolo, în interior, o să găsești un întrerupător cum sunt alea de la veioze. Și că tot ce ai de făcut este să-l treci de pe poziția „off” pe poziția „on”, și gata, ai reparat defecțiunea, mașina o ia din loc ca nouă.

Chestie pe care am pățit-o și eu de câteva ori când mi s-au stricat mașinile, ridicam capota plin de încredere sperând că-i dau eu de capăt cumva, o să observ rapid unde e buba, dar ce să vezi, sub capotă era un motor care arăta EXACT ca ultima oară când mă uitasem la el. Doar că atunci funcționa, acum nu. Și, să vezi ce chestie, nu era pe-acolo niciun fel de întrerupător. Groaznic, vă spun.

Fix așa se întâmplă de fiecare dată când mai moare de covid câte o persoană cunoscută. Analfabeții funcțional, cu calificări de epidemiologi și infecționiști, pun una și aceeași placă:

– Dă unde ști ca murit dă covit d-ăla? C-ă nu ia făkut nimenea autopsie!

Pentru că da, e limpede ca lumina zilei că la autopsie s-ar vedea cu ochiul liber cum colcăie covidul peste tot, sub formă de biluțe mici cu țepi.

E logic, ce dracu’.