Un patron de firmă se hotărăște să-și angajeze director general. Dă anunț, așteaptă vreo trei săptămâni să se strângă suficiente CV-uri, după care, într-o luni dimineață intră în birou și pune mâna pe telefonul fix de pe birou:

– Lili, adu-mi CV‐urile alea.

Peste câteva minute apare secretara cu un teanc gros de CV-uri și i le pune în față. Omul le măsoară lung din ochi, apoi bagă mâna în ele, scoate cam jumătate și le aruncă scârbit în coșul de gunoi.

Secretara asistă stupefiată și reușește să îngaime:

– De ce ați făcut asta?

Directorul ridică nepăsător din umeri:

– Nu-mi plac ghinioniștii în firma mea.

Numai bancul ăsta îmi vine în minte de fiecare dată când îmi ajunge sub ochi vreunul dintre articolele despre doctorița Groșan, pneumologul minune care a vindecat 1000 de pacienți fără să piardă niciunul. După care s-a aflat că de fapt vorbește cam multe prostii și pierduse vreo câțiva, destui.

Well, probabil că i-a pierdut p-ăia ghinioniști.

P.S. Mi se pare absolut halucinant că majoritatea fanilor doamnei pneumolog minune sunt dintre ăia care nu cred în covid, botnițe, vaccin, reguli și toate „prostiile astea”. E fix ca și cum ai vedea ateii încolonați duminica, la slujbă la biserică. Păi ori există boală, ori nu există? Și dacă nu există, ce-a vindecat duamna pneumolog minune, bolnavi de dischinezie biliară?