Se spune că în viață cu cât ai mai mult, cu cât acumulezi mai multe, cu cât faci mai mulți bani, cu atât e bine să mai dai și înapoi câte ceva, mai ales societății care te ajută să faci banii ăia. Cam așa ar trebui să funcționeze corect lucrurile în universul ăsta infinit care are grijă de noi.

Ei bine, treaba asta în limbaj de specialitate poartă numele de CSR, adică responsabilitate socială a corporațiilor. Iar în capul meu este că, da, corporațiile ar trebui să fie primele care să dea înapoi către cei care le ajută să capitalizeze. Că nu se întâmplă mereu așa, asta e o altă discuție, pe care n-o s-o avem azi.

Dar despre despre trebușoara asta de mai jos, am vrut musai să scriu, să rămână aici, pentru că exact așa consider eu că trebuie făcute corect lucrurile.

Nu știu dacă ați auzit de Betano, dacă nu sunteți activi pe partea cu pariurile sportive e foarte posbil să nu fi auzit. Dar nu-i nimic, c-o să auziți acum.

Ei bine, după ce în primăvară, când a început pandemia, băieții ăștia de la Betano au bătut în geam la Crucea Roșie și le-au zis „Nu vă supărați, luați și de la noi 100.000 de euro, că poate aveți nevoie în perioada asta”, acum vin cu o idee și mai tare: Masă pentru Doi.

Unde ăia doi pe care-i pune Betano la masă sunt chiar două dintre sectoarele care au avut cel mai mult de suferit în pandemia asta de covid: HoReCa și spitalele. Mai precis, „Masă pentru Doi” este atât o inițiativă de susținere a sectorului HoReCa, dar și de mulțumire pentru personalul medical din linia întâi.

Cum se vor întâmpla lucrurile, practic? Ei bine, cu asta m-au spart și pe mine când am citit. Timp de 30 de zile, Betano va asigura prânzul, sub formă de masă caldă, personalului medical din linia întâi, din București, Cluj, Timișoara și Craiova. Inclusiv în perioada Crăciunului.

Practic vor fi mai bine de 15.000 de meniuri calde, de la 15 restaurante, pentru personalul medical din 5 spitale și 4 orașe.

În plus, în comunicatul de presă pe care l-am primit, era precizat foarte clar că toate restaurantele selectate sunt businessuri mici sau de familie, cu meniu variat și accesibil, dar și, mai ales, cu avizele și certificările necesare la zi. Da, bravo, cam așa trebuie să se întâmple lucrurile când vrei să mai și dai înapoi câte ceva. Iar oamenii ăștia de la Betano vor da înapoi o mare gură de oxigen unor business-uri care în perioada asta nu prea mai știau pe unde să scoată cămașa.

Iar spitalele incluse în proiect sunt:

  1. Spitalul Clinic de Urgență „Sf Ioan” – București;
  2. Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” – București;
  3. Spitalul Clinic Județean de Urgență – Craiova;
  4. Spitalul Județean – Cluj
  5. Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara.

Cam atât am avut să vă povestesc pentru azi. Dar zic eu c-a meritat.