Înțeleg că lucrurile stau fix așa: dacă mâine am avea disponibil un vaccin împotriva covid-19, nici mai mult nici mai puțin de 38,6% dintre români ar refuza să se vaccineze (sursa)

Nu știu cum o vedeți voi, dar pe mine m-a lăsat cu gura căscată procentul ăsta. Practic, mai mult de un om din trei ar refuza vaccinarea, în condițiile în care de mai bine de jumătate de an ne chinum cu rahatul ăsta de panedmie. Pur și simplu nu-mi vine să cred.

În ceea ce mă privește, vă spun extrem de franc, dacă s-ar anunța că mâine dimineață ar fi disponibil un vaccin pentru populație, m-aș duce să dorm în fața locului în care se fac vaccinările, ca să fiu sigur că intru primul.

Trebuie să fac o precizare absolut necesară virusologilor și epidemiologilor de serviciu, dar și medicilor specialiști în infecțioase, desigur, care fără îndoială își vor face apariția pe aici: da, înțeleg că ăștia care le-au dezvoltat n-au avut cum să studieze efectele pe termen lung ale vaccinului, dar mi se fâlfâie. Până să apuc să trăiesc termenul ăla lung, trebuie mai întâi să scap cu viață din ăsta scurt.

Așadar, doamnelor și domnilor, presupunând că de mâine aveți la dispoziție vaccinul produs de Pfizer sau pe celălalt anunțat de AstraZeneca, ce faceți?

P.S. Mi-ar plăcea să am și o argumentare la răspunsurile negative, gen, ceva mai mult de un simplu „nu”. Că poate așa reușesc să înțeleg și eu de ce nu te-ai vaccina.