Una dintre bucuriile mele de dată relativ recentă este să mă uit la filme cu mini-fashionistele. Mă rog, să mă uit e cumva cam mult zis. În sensul că ele-și pun filmul pe tv, eu mă așez lângă ele, și-n cinci minute mă ia somnul. Funcționează ca uns de fiecare dată, vă spun.

Chestie pe care era s-o execut cu destul succes și azi, un pic mai devreme. Doar că n-a fost să fie.

Toate bune și frumoase, filmul mergea, pe mine deja mă luase un somnic d-ăla bun, odihnitor, de după-amiază, când mă trezesc niște zgomote și-o hărmălaie infernală. Toate venite dinspre ecranul televizorului, evident, unde un cetățean nu știu ce făcea, dar cert este că producea o cantitate de sunete mult prea mare pentru nivelul meu de suportabilitate.

Deschid ochii și ridic o sprânceană întrebătoare spre una dintre fete, în semn de „ce naiba e gălăgia asta, nu vedeți că încerc să dorm”? Se prinde că e groasă și imediat mă liniștește:

– Ăsta încearcă să-și vândă sperma, că altfel n-are de unde să mai facă rost de bani.

Băi, nu pot să vă mint, da’ la auzul acestei cumplite vești, și mai ales al produsului care făcea obiectul vânzării, mi-a sărit somnul ca un iepure speriat. M-am ridicat buimac în capul oaselor, în timp ce prin cap îmi treceau cu viteză tot felul de gânduri: Ce se întâmplă aici? Ce bani? Ce SPERMĂ? Ce căcat de film e ăsta???

Timp în care mâinile mele agile pipăiau peste tot prin jur încercând să depisteze telecomanda până nu e prea târziu, până cetățeanul ăla din film nu hotărăște c-ar avea de vândut și alte chestii ca să facă rost de blestemații ăia de bani.

Pentru că nenorocita aia de telcomandă nu era pe nicăieri, ca să mai câștig totuși niște timp, m-am prefăcut că nu s-a întâmplat nimic și-am bălmăjit scurt:

– Ce-ai zis? Ce trebuie să facă ăsta?

Aia mică se uită la mine cu mila profesorului care trebuie să-i explice repetentului clasei de ce au casele nevoie de acoperișuri:

– Să-și vândă FERMA ca să facă rost de bani. Ce nu înțelegi?

’Tu-ți ferma mă-tii, băbăiatule, că mi-a sărit somnul de tot și pentru totdeauna, de cred că fac noapte albă.