Domnu’ Orban, Domnu’ Vela, Domnu Tătaru, Domnu’ Arafat,

Puteți s-o închideți voi și pe mama restaurantelor, cinematografelor și teatrelor, că nu din cauza lor se răspândește covidul în țara asta, să știți.

O să vină ca un șoc pentru domniile voastre, dar covidul se răspândește de la cei 30 de ani în care regulile și legile au fost doar pentru fraieri.

Nu credeți? Păi dacă nu credeți, vă invit să faceți un drum cu tramvaiul 41. Sau nu, mai bine să-l faceți cu tramvaiul 16. De fapt, știți ce, puteți să alegeți domniile voastre tramvaiul, după care dați o tură și pe la metrou, urcați-vă și în niște autobuze. S-ar putea să aveți niște suprize.

Nu credeți? Mergeți în orice piață, în orice magazin de cartier, în orice supermarket, în orice hypermarket și-o să vedeți că povestea cu purtatul măștilor este doar o poveste. Minimum jumătate dintre cei prezenți nu poartă mască ori o poartă la mișto, sub barbă sau doar pe gură.

Nu credeți? Până de curând a existat pe Facebook un grup de câteva zeci de mii de persoane care se mândreau că „nu poartă botniță” nicăieri. Pe motiv că numai proștii și sclavii poartă mască. Câteva zeci de mii de persoane, da?

Nu credeți? Dați un search pe google după „party fără măști și fără respectarea regulilor de distanțare”. După ce vă apar rezultatele și vedeți care sunt localurile care s-au pișat pe orice normă sau regulă în ultimele trei luni, încercați să aflați ale cui sunt. Dar mai cu grijă așa, că mulți dintre patroni respectivelor localuri au protecție chiar de la guvern, și nu se face să vă supărați colegii.

Nu credeți? Pot continua până mâine dimineață, fără ca vreunul dintre exemple să aibă legătură cu restaurantele, cinematografele sau teatrele.

Da, domnilor, Orban, Vela, Tătaru și Arafat, covidul se răspândește pentru că de 30 de ani în țara asta, ori suntem pe cont propriu, ori ne-am obișnuit să facem după cum ne taie capul. Și toate astea din cauză că, dacă pe cei care ne conduc îi doare în cur de respectarea regulilor, cu atât mai rău ne doare pe noi, ceilalți. Pentru că noi suntem țara lui „merge și așa”, țara în care nimeni niciodată n-a luat vreo amendă pentru că i s-a căcat câinele pe stradă și n-a avut chef să strângă după el.

Iar dacă vă întrebați ce legătură are covidul cu căcatul nestrâns al câinelui, apăi atunci chiar n-ați înțeles deloc cum funcționează România.