De mai bine de două zile, la orice oră aș intra pe Facebook văd unul și același lucru: Selly. Mai precis, ce-a zis Selly despre învățământul românesc. Flow-ul “de lucru” e cam așa: cineva postează o chestie prin care-l laudă pe Selly și imediat apare armata de revoltați cu argumentele de mai jos. La care mi-am și permis să răspund.

„Cum poți să-l lauzi? Aia e muzică? Tu ai auzit ce cântă? Păi alea sunt manele un pic mai spălate”.

Boss, da’ te obligă cineva s-o asculți? Trei sferturi din muzica româneasca e foarte proastă spre infectă. Bănuiesc că n-o asculți niciodată, nu? Ei, tot așa și cu Selly. Iar dacă e nasol ce cântă el, o să hotărască publicul, ăsta fiind singurul lucru care contează. Restul sunt doar vorbe ca să vă aflați în treabă, melomanilor care sunteți voi melomani.

„Da, dar copiii, ce facem cu copiii?!!! Că audiența lui e formată în mare parte din copii. Ce exemplu le dă Selly ăsta? Nu invață nimic bun de la el.

Aham, că e vina copilului că tu, în loc să ai grijă pe unde umblă fiu-tău sau fie-ta pe interneți, stai și-o freci pe Facebook toată ziua. Nu vrei să se uite la Selly, consideri că asta nu l-ar ajuta în viață? Atunci fă în plm ceva în sensul ăsta. Da, știu, e mai ușor să dai din gură, să te plângi pe internet și să aștepți să facă asta altcineva în locul tău. Eventual, școala, vecinii sau ăl de sus, dacă se poate. Dacă nu, aia e, a avut ghinion ăla micu’.

Și ultimul, care e și preferatul meu:

„Dar a zis niște banalități, niște truisme despre sistemul de învățământ, pe care le știm cu toții. E clar c-a făcut-o pentru trafic și pentru like-uri.”

O, da, asta chiar e de kkt, având în vedere că noi, restul, vorbim și postăm numai chestii elevate p-aici, pă net. Practic, din eseuri, alegații și critica rațiunii pure nu ne scoate nimeni, și s-a găsit Selly ăsta. Și nici like-urile nu ne plac. Sictir, academicienilor.

Mno, cam asta voiam să vă transmit pentru azi, dacă tot s-a vorbit, în ultimele 48 de ore, aproape exclusiv despre acest subiect atât de arzător,

P.S. Ca să n-avem vorbe, mi se fâlfâie de Selly, nu-l frecventez și nu-l urmăresc, nu sunt în targetul lui de audiență. Ba, mai mult, am rezolvat această problemă și acasă, acolo unde fetele erau mari fani Selly. Acum nu mai sunt. Dar asta nu mă împiedică să-i respect munca. E loc sub soarele interneților pentru toți cei care chiar vor să facă ceva, nu doar să clămpăne inept din tastaturi. Și el face ceva.