Am fost la mega și toată lumea purta mască. Serios, absolut toată lumea. Da, chiar și casierele. Mai mult de atât, când am ajuns să-mi pun produsele pe bandă, doamna m-a rugat să aștept un pic că vrea s-o dezinfecteze. Și-a dezinfectat-o. Dezamăgit m-am uitat la tipul din spatele meu, dar până și ăsta stătea la distanță și-avea ditamai masca. Chiar am ajuns să respectăm regulile în țara asta?

Da, mă, știu că nu interesează pe nimeni rahaturile astea pe pozitiv. Hai c-o iau de la început.

Am fost la mega și chiar dacă toată lumea purta mască, am observat cum unii și le mai atingeau din când în când cu mâinile. Alooo, ce-i asta? Chiar vreți să ne omorâți pe toți?

Am încercat să mă calmez, dar poți? Nu poți. Că m-am uitat cu atenție la casiere și-am observat imediat că degeaba purtau toate măști, că respirau cam des și cam adânc pe sub ele. M-am cutremurat de la atâta lipsă de responsabilitate. Ce-i asta, mega image, așa se poartă angajații tăi în plina pandemie, când cazurile cresc de la o zi la alta? Sau crezi că noi suntem proști și nu observăm că angajații tăi respiră?

Abia mă mai calmasem, când m-am întors spre ăla care stătea în spatele meu la coadă. NE-NO-RO-CI-RE. Omul făcea pe nevinovatul, se prefăcea că se uită în altă parte sperând să nu observ că nu respectă distanța regulamentară de un metru. Noroc că aveam ruleta la mine. Până să apuce să infecteze pe cineva, inconștientul naibii, am și măsurat. Exaxt ce ziceam: doar nouăzecișinouă de centimetri mă separau de individ.
Cred că privirea mea scotea foc, că imediat s-a dat înapoi la distanța regulamentară.

Am plecat de-acolo un car de nervi, e plin de inconștienți peste tot, vă spun, și nu respectă nimeni regulile în țara asta.