Dacă are și coronavirusul ăsta vreun merit, este acela c-a reușit să regrupreze sub același stindard habotnicii, cu dacopații, cu adepții teoriei conspirației și ai Pământului plat, i-a strâns până și p-ăia care cred că Elvis trăiește pe insula aia unde mai sunt Ceaușescu și Michael Jackson.

Serios, toți ăștia erau răsfirați până la corona, acum luptă cot la cot din toate puterile, dând share după share tuturor idioțeniilor în lupta lor de a demonstra că… ei bine, abia aici vine partea interesantă, că nici ei nu știu ce vor să demonstreze. Dar, evident, asta nu-i împiedică absolut deloc să umple internetul cu articole și videouri imbecile, care mai de care mai false și trucate.

Dar cel mai rău mă enervez când îi văd făcând asta pe oameni despre care, până la pandemie, credeam că au un IQ supraunitar, pe unii chiar îi cunosc personal. Pentru toți, am să las mai jos asta:

  • Nu, nu există niciun vaccin românesc, împotriva covid19, pe care nu suntem lăsați să-l folosim.
  • Nu, nu există niciun documentar italian făcut de televiziunea publică RAI în 2015 care demonstrează că chinezii au inventat covid19 în laborator. Adică există, dar este un fake ordinar pentru că în documentar este vorba despre alt virus.
  • Nu, nu suntem ținuți în case doar ca să poată EI instala nestingheriți antenele pentru tehnologia 5G. Și nu, tehnologia 5G n-o să declanșeze nicio furtună electromagnetică cu ajutorul particulelor de aluminiu pe care ni le vor injecta prin vaccinul care ne salvează de coronavirus.
  • Nu, nu e adevărat că morții de covid nu există și că totul e manipulare de presă. Dacă ai măcar o cunoștință din domeniul sanitar, scrie-i și întreabă cam cum stă treaba pe la ei. S-ar putea să-ți schimbi părerea. Cum nu e adevărat nici că primești bani dacă declari că ai covid. Cum nu primesc vreun leu nici rudele celor decedați, ca să declare c-au murit de covid. Nu mai fiți proști, cine și de ce să dea bani pentru așa ceva?
  • Nu, universitatea Johns Hopkins n-are cercetători anonimi și nu și-ar permite niciodată să comunice ceva de genul ”e bine să folosiți apă peste 25 de grade Celsius pentru a vă spăla pe mâini sau haine sau orice. În plus, apa caldă face mai multă spumă ceea ce o face cu atât mai utilă”.
  • Nu, Bill Gates nu face parte dintr-o conspirație mondială care întâi vrea să ne sărăcească pe toți, după care să ne extermine.
  • Nu, dacă faci gargară cu apă caldă de 15 ori pe zi (sau câte 15 minute, nu mai rețin exact) n-o să previi infecția cu coronavirus.
  • Nu, rușii nu au inventat coronavirusul și nici nu au nici antidotul, au doar dictatură și un președinte care hotărăște el dacă în Rusia există sau nu covid19.
  • Nu, nu există niciun quantum computer care calculeaza toate variabilele din adn-ul fiecarei persoane și dacă-dă rezultatul că nu ești folositor societații, automat se activează covid19 (însuși faptul că voi, cei care credeți asta, încă trăiți, ar trebui să vă demonstreze că nu există);
  • Nu, nu există nicio formulă de picături homeopate pentru covid19 și nici uleuri esențiale care omoară virusul.
  • Nu, covid19 nu se transportă în vagoane cisternă pe calea ferată.

Cam astea ar fi cele care mi-au ajuns sub ochi în ultimele trei săptămâni. Dacă mai aveți altele, vă rog să le lăsați în comentarii și fac update la articol în timp real.

Stau și mă întreb de ce toți ăștia care răspândesc toate tâmpeniile de mai sus, nu dau share și la știri adevărate? Sau la studii medicale corecte, din surse sigure? Oare ce-i mână în lupta asta surdă?