Later Later Edit

A venit și reacția oficială a lui Grigore Cartianu.

Later Edit

Articolul de pe ziariștii a fost scos. Așteptăm să vedem o reacție oficială a redacției sau a lui Grigore Cartianu. Până atunci, îmi mențin fiecare virgulă din ce-am scris mai jos.

Nu știu cine este entitatea de sex feminin (mi-e greu să-i zic „femeie”) care semnează articolele de pe ziariștii.ro cu numele de Lora Schmit-Popa, dar cineva ar trebui să-i explice că în România o femeie este bătută la fiecare 30 de secunde. Și că ce-a făcut ea, cu mizeria asta de articol, nu se numește altcumva decât promovarea violenței asupra femeilor.

Iar faptul c-a încercat și-o paralelă absolut idioată cu cazul Alexandrei din Caracal, nu este este decât o mizerie și mai mare. Uite, ca să înțelegeți despre ce vorbesc:

Dar când te arunci în combinații de genul ăsta – profitabile, dar riscante -, e inevitabil „s-o iei la bot(ox)”. Că doar nu te-ai cuplat cu un olimpic la istorie, ci cu o brută care-și satisface fanteziile siliconice contracost!
Și, inevitabil, urmează apelul la 112. Asta înseamnă că, la fel ca bețivii care se încaieră la birtul sătesc, tu ai încărcat serviciul 112 cu un caz pe care un om înțelept și educat l-ar fi evitat.
Altfel spus, Daniela Crudu a blocat serviciul 112 timp de câteva zeci de secunde sau poate câteva minute.
A fost justificat apelul său? A fost, pentru că „iubi” tocmai îi spărsese „mufa”.
Putea fi evitat un asemenea episod? Putea, dar nu de către o pațachină care, lacomă de bani, o caută cu lumânarea.
În timp ce operatorii de la 112 vorbeau la telefon cu „Cruduța”, poate că vreo Alexandră nevinovată era repezită de vreun polițist ofuscat: „Nu pot să stau în telefon, domnișoară, că avem și alte apeluri!”.
Normal că sunt și alte apeluri Dacă suna vreo „Cruduță” șifonată de „meleonar”?!

Nu știu ce gândiți voi, dar mie mi-e silă. Cum, frate, să mai fii și femeie și să scrii așa ceva? „O căuta cu lumânarea”, „Iubi îi spărsese mufa”, „E inevitabil s-o iei la bot(ox)”, cum? Păi ce diferență este între ce-a scris femeia asta și idioții care susțin că „femeile violate și-o caută cu lumânarea, că prea umblă, dom’le, cu fusta scurtă pe lângă pwlă sculata”. Evident, vina fiind a vicitmei, „că dacă era și ea fată cuminte, mamă, n-o mai pățea”. Care e diferența? Că eu n-o văd. Plus comparația cu Alexandra, care este de o mizerie cumplită.

Dacă as fi fost unul dintre deținătorii platformei ziariștii.ro, articolul ăsta nu numai că n-ar fi fost publicat niciodată, dar i-aș fi recomandat autoarei să meargă la un control de specialitate sau să ceară ajutorul unui terapeut profesionist.

În loc de asta, ziaristul Grigore Cartianu, o girează pe colega lui Lora Schmit-Popa cu un share însoțit de cuvintele pe care le puteți vedea și singuri mai jos. Cam asta e presa din țara în care trăim.

‘Te-n dinți, viață.