Ți-ai stabilit rezoluțiile pentru 2020? Hai că trebuie să ți le fi stabilit, ce naiba, doar nu te prindea anul așa cu rezoluția goală?

Bun, acum hai să-ți mai dau eu încă una la care sunt sigur că nu te-ai gândit. Ia fii atent aici:

rezoluție sf [At: ȘINCAI, HR. II, 305 / V: ~iune / S și: reso~ / Pl: ~ii / E: lat resolutio, -onis, ger Resolution, fr resolution1 Hotărâre luată în urma unor dezbateri colective. 2 (Îlav) Cu ~ Ferm. 3 (Îvr; îe) A face ~iune A (se) hotărî. 4 Rezolvare pe care cel în drept o dă unei cereri, unui act etc. 5 (Jur) Desființare, cu efect retroactiv, a unui contract, în cazul în care una dintre obligațiile reciproce, cărora acesta le dă naștere, nu a fost executată. 6 (Med; îf ~iune) Dispariție a unei inflamații fără supurare Si: resorbție (2). 7 (Îvr) Descompunerea numerelor în factori primi.

Hopa, ce chestie, cine s-ar fi gândit că nici măcar nu există în dex mizeria de sens cu care efectiv mi-ai invadat Facebook-ul de trei zile încoace? Sens care, după cum poți să vezi mai jos, nu se regăsește nici în dex-ul tipărit (cartea aia foarte groasă pe care o tot vezi în bibliotecă, când te duci acasă la maică-ta).

Bine sunt convins că foarte curând, vor introduce și noul sens în dex, adică ăsta:

rezoluție sf : dorință, scop sau țel, stabilite, la nivel declarativ, cu puțin timp înainte de începerea unui nou an calendaristic, fără nicio finalitate în sine, doar cu scopul ipocrit de a obține like-uri pe rețelele de socializare.

Dar, până când modifică ăștia dex-ul, ce-ar fi să-ți pui tu cea mai mișto „rezoluție” pentru 2020? Și anume, să pui mâna să te informezi înainte să folosești un cuvânt al cărui sens nu-l cunoști și, în general, să nu mai pui botul la toate mizeriile de pe net, doar pentru că ți se par ție cool și trendy? Hai că poți, trebuie doar să vrei. Până atunci, rămâne cum am stabilit.

Pwp.