De când cu expansiunea online-ului nu există să nu-ți ajungă sub ochi o grămadă de cazuri pentru care ești rugat să donezi. Nu știu cum stau lucrurile la voi, dar la mine ajung aproape zilnic. Și e greu, sunt atât de multe încât efectiv nu ai cum să donezi pentru toate oricât de mult ți-ai dori. Te ia capul când le citești, pentru c-ai vrea să-i ajuți pe toți, mai ales dacă ești ca mine și nu te poți abține când e vorba despre copii bolnavi sau despre animale care suferă.

Până la urmă, cumva, am reușit să-mi fac o prioritizare. Așa că la ora asta donez recurent doar pentru cei de la Hospice Casa Speranței și pentru Magic Camp. În afară de astea două, mai donez punctual doar când îmi ajunge în fața ochilor vreun caz care mă impresionează.

Pe partea cu donatiile pentru animale, m-am mai liniștit în ultimii ani. Nu de alta, dar consider că mi-am făcut datoria față de societate și față de necuvântătoarele planetei culegând de pe străzi cinci pisici pe care le hrănesc și le îngrijesc. Gen, le donez recurent, lună de lună, niște sute de lei. Ce, nu vă vine să credeți? Habar nu aveți cât mănâncă cinci pisici și cât nisip trebuie să bagi în litierele alea.

Dar, revenind la oameni, e greu să nu-ți vină să dai cu cardul peste tot și să nu te enervezi când vezi cât de mulți oameni au nevoie de donațiile noastre fără de care nu ar avea nicio șasnsă. Normal că ți se ridică tensiunea, mai ales că din nou realizezi cam cât le-a păsat de noi celor care au condus țara asta în ultimii treizeci de ani.

Nfine, de-aia am pus întrebarea din titlu, sunt foarte curios ce vă face pe voi să băgați mâna în buzunar și să donați? Care sunt cazurile sau situațiile care vă impresionează? Există ceva pentru care donați recurent?

Apropo, dacă vă regăsiți în ce fac cei de la Hospice Casa Speranței pentru copiii (și nu numai) care suferă de boli incurabile, aici este locul unde se pot face donații. Deși sunt convins că mulți dintre voi deja faceți asta.