12,402 cititori

Epopeea Ikea continuă cu episodul ”hai să ne batem joc de prost”

Mdeci, hai să vă povestesc continuarea, că deja devine amuzant.

Ca să înțelegeți contextul corect, să vă zic exact cum stau lucrurile. Vă ziceam c-am fost sâmbătă la ikea, am găsit un produs care îmi trebuia și-am vrut să-l cumpăr. Dar, pentru că viața este complexă și prezintă multe aspecte, nu s-a putut. Produsul respectiv nu era pe stoc în magazinul din Băneasa, în schimb, era pe stoc la depozitul lor din Mogoșoaia. Lucru pe care nu l-am aflat citind într-un glob de cristal, ci chiar de la un reprezentant de vânzări (dacă așa se numesc omuleții ăia în galben care tot mișună pe-acolo).

Păi și ce opțiuni am, dacă totuși aș vrea să-l cumpăr? La care mi s-a explicat că opțiunile sunt practic una singură: să-l comand online și să-l achit. După care, dacă-l și vreau acasă, abia atunci am niște opțiuni, și anume, două. Prima, să-l ridic eu singurel de la depozitul din Mogoșoaia, lucru care se putea întâmpla din aceeași zi în care l-am achitat. Și a doua, să mi-l livreze ei, în ziua următoare comenzii, la magazinul din Băneasa.

Dar, după cum vă povesteam și ieri, faza cu „în ziua următoare” e doar așa o chestie pentru păcălit proștii. Din păcate, a trebuit să fac duminică un drum până-n Băneasa ca să aflu asta.

Dar ce nu v-am povestit este că cetățeanul de la ridicări colete, din Băneasa, mi-a explicat că luni vine sigur produsul. Să fiu pe fază și să aștept email-ul lui, că sigur-sigur vine. Mbine, mi-am zis, n-a fost să fie în ziua următoare, mai aștept una, că n-o să mor.

Doar că, ce să vezi, ieri, adică luni, adică în ziua în care sigur-sigur venea, nici urmă de email de confirmare. Am intrat pe site la ikea să verific statusul comenzii. Știți că se poate face asta, da? Bine, când zic „se poate”, mă refer la tot restul populatiei globului, nu și la mine. Pentrucădece, comanda mea are un cod de comandă, ca toate comenzile de pe lumea asta. Dăcât că codul meu e format din 10 cifre, iar la ikea pe site merg doar coduri din 9 cifre. Șmecheră treabă, nu?

Am lăsat venea aia groasă de la tâmplă să se mai liniștească, să nu fac naibii vreun atac de apoplexie și-am pus mâna pe telefon. Până la urmă, după vreo trei încercări, l-am prins pe un nevinovat. Evident, i-am spus de faza cu cele 10 cifre. A venit și explicația: „Dumneavoastră aveți o comandă mai specială”. Băejnebun, e un rahat de corp de dulap cu niște polițe, atât. Zici c-am comandat rachete Patriot cu rază medie de acțiune și-acum se dau de ceasul morții că nu mai au focoase nucleare pe stoc și nu pot să-mi livreze rachetele.

Până la urmă, după ce i-am explicat cu duhul blândeții că practic a trecut și a doua zi după „ziua următoare”, nevinovatul de la telefon mi-a zis ca trebuie să sune niște colegi să vadă care e statusul comenzii.

Băi, voi înțelegeți ce povestesc eu aici? Trebuia să aștept să sune niște colegi pentru o comandă de una bucată corp de dulap pe care, dacă nu-mi lua Dumnezeu mințile în momentul în care le-am zis „Aaa, nu vreau să merg la Mogoșoaia, aduceți-l voi mâine la Băneasa”, l-aș fi ridicat în aceeași zi. Nfine, până la urmă nevinovatul m-a sunat înapoi. Aflase de la colegi când se livrează la Băneasa comanda mea.

Ei, dragii mei, și-acum hai să vedem cine dintre voi ghicește ziua în care, teoretic, ar trebui să pot ridica nenorocitul ăla de corp de dulap care la ora asta trebuia să fie deja montat, de două zile, pe hol, la mine acasă. Și zic „teoretic” pentru că n-am nimic scris, totul e pe vorbe. Bine, nu că dacă aș avea ceva scris ar conta, zic și eu așa ca să mă aflu în treabă.

Deci? Ghicește cineva?

139 de păreri la “Epopeea Ikea continuă cu episodul ”hai să ne batem joc de prost”

 1. Teoretic? Azi. Practic? Peste o săptămână minim.
  Aș zice să-i pui cruce dulapului. Nu-l vei vedea în veci.

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 5

  • Ești destul de aproape de răspunsul corect. Vrei să suni un prieten? Întrebăm publicul?

  • Practic, ti se va livra dupa vreo trei luni, dupa ce ai parcurs toti pasii, inclusiv reclamatie la Protectia Consumatorului. Teoretic ti se va livra in repetate randuri, in cu totul alte zile decat cele programate, musai atunci cand nu esti acasa si nu poti ajunge, dupa ce vei fi sunat sa ajungi in 3 minute. Chiar daca se va intampla sa te poti teleporta, va fi degeaba, pentru ca iti vor livra altceva sau in cel mai bun caz iti vor lipsi piese.

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 5

 2. Într-o joi.
  Că de fapt era doar în stocul de pe calculator. Fizic, în cele 3 dimensiuni, urmează să fie adus din altă parte.

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 3

 3. Joi după Miercurea Ciuc ?

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 4

 4. Dacă ai noroc, sâmbătă sau duminică. Dacă n-ai, după Crăciun.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

 5. Poate ti-l aduce Mos Craciun.
  E parolist tipul.

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 3

  • O să-l pândesc să văd cum îl asamblează. :))))

  • Moș Crăciun se descurcă la asamblare, că n-are probleme cu instrucțiunile. Ce mi-e Finlanda, ce mi-e Suedia? Tot un drac!

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 3

 6. S-a vandut la altul care l-a ridicat din Mogosoaia. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 47 Thumb down 3

 7. Am pățit-o și eu cu o comandă on line la Ikea. Trei corpuri cu sertare, care trebuia să ajungă la maică-mea, la Constanța.
  Băieții de la transport au fost foarte punctuali, au sunat exact în ziua promisă ca să ne spună că tocmai au intrat în oraș (veneau de la București) și că în douăzeci de minute vor fi la noi acasă. Doar că de fapt ei erau în Cluj și au ajuns în douăzeci de minute la o doamnă din Cluj care aștepta un șifonier. Maică-mea oricum nu avea treabă, așa că a așteptat încă vreo două săptămîni după băieții ăia.
  Nu vă mai povestesc ping-pong-ul între call center (băiatul nevinovat), livrări Ikea și firma de transport.
  Totul se învălmășise în casa Oblonski!

  Comentariu beton! Thumb up 52 Thumb down 2

 8. Nu-l vei putea ridica niciodată. Pentru că îți va fi livrat acasă, ba chiar și montat. Orice altă opțiune la acest moment ar trebui să fie imposibilă.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 4

  • Abia aceasta ar fi o minune de Crăciun. Dar cum eu nu mai cred în Moș…

  • Hai că am devenit curioasă cum pun oamenii de la Ikea România problema. Oare îmi poți da acel număr de ”comandă mai specială”?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • Sigur că da. dar parcă nu l-aș pune pe blog. Nu de alta, dar pe baza lui și la cât de profesioniști sunt cetățenii ăia de la ikea, cred că l-ar putea lua oricine. Mai ales că e achitat.

  • Corect. Ce alte opțiuni am pentru a-l afla?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • Să-mi dai un email sau un PM pe facebook.

  • Eu ți-am raspuns, să știi, doar că îmi apare că nu s-a livrat încă.

  • Ți-am dat un PM pe FB. Am același prenume ca aici.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • Ți-am răspuns. Dar nu vezi ce scriu sau ceva.

 9. Eh, te grabesti si tu ca fata mare la maritat. Ce atata zbatere pentru un corp de mobilier, doar n o cadea cerul daca vine prin martie? Important e ca l ai platit, esti om de omenie, de trimis l or trimite oamenii aia cand or avea vreme.
  No așe !

  Comentariu beton! Thumb up 47 Thumb down 4

  • Așa e. Plus că sunt alții care așteaptă cu lunile și nu se mai smiorcăie aici.

 10. Ieri?

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 3

 11. În “câteva” zile. Se pune?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

 12. Sa dea Domnu’ sa nu iti lipseasca ceva la el, ca daca se intampla asta mai pupi in ianuarie livrarea cu toata nebunia de sarbatori. :))

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

 13. Știi că se poate face un film românesc despre această poveste, da?
  Eventual, subvenționat de Jysk 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 2

  • Da. Mai ales că ieri am mâncat, după multă vreme, ciorbă. Nu există film românesc fără ciorbă.

 14. Niciodată. Pentru că te-ai răzgândit, ai anulat comanda și ai hotărât sa faci un roadtrip pana la Budapesta sau Viena ca să ti-l iei singur. Că sigur l-ai avea mai repede.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 2

 15. Da’ îl mai livrează? 🥴😅 Eu cred că abia acum s-au apucat unii sa amestece rumeguș cu lipici să facă materialul pt dulap și alții topesc metalul pt șuruburi…deci probabil, daca ai noroc prin 20-20. Bine că ai plătit online. Uite de asta plătesc doar la livrare coletele, pentru a-mi putea băga picioarele dacă e nevoie, imediat. Sunt pățit sa plătesc online și să îmi zică la vreo 2 zile după că nu mai au produsul pe stoc și că în “doar” 30 de zile îmi dau banii înapoi…și s-au ținut de cuvânt la faza cu returnatul banilor…

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 3

 16. Hmm. Azi sau în ziua următoare…. 🙄
  Sau îți trimit ei un mail cu ziua de livrare.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

 17. Nu stiu cum e cu ikea, dar masinuta mea, de tip mazda3, a avut nenorocul sa fie inundata (nu tare, doar asa pana un pic deasupra pragului). Si trebuie schimbate niste (toate) scaune, si alte chestiute prin ea. Eh… stau sa vina piesele din 2 iunie. (Masina trebuind sa fie reparata pe casco)

  Si iti zic povestea asta ca poate totusi te incalzeste pe tine cu ceva, ca un alt fraier sta dupa niste chestii, aparent banale, de (imediat) juma’ de an.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 3

 18. Produsul a fost livrat ieri, si a fost cu ridicare personala, deci de ce il mai astepti?

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 2

 19. Maine! 😊

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 20. În ziua următoare?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 21. Same story. Same shit. Am facut reclamatie si la ANPC. Eu la un moment dat m-am enervat si am zis ca vreau banii inapoi. I-am primit dupa o luna jumatate dar asta numai pentru ca am avut pile si relatii la dept cu pricina.
  Greata infinita Ikea!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 3

 22. Joi.
  Ce vroiam sa iti zic de ieri, stiu ca este peste mana, dar mobila de la magazinele din Prelungirea Ghencea este mult mai buna, mai ieftina si mai frumoasa decat orice vei gasi la Dedeman sau Ikea. Si sunt atat de multe optiuni ca te trezesti cumparand doua cuiere pentru hol.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

  • Mda, dar pentru mine să ajung acolo ar semăna cu o excursie în alt oraș.

  • Ehh, da’ prețios mai ești. Tocmai ce n-au dat drumul la metrou în Dr. Taberei 😜

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 3

 23. Azi în nici un caz. Sau poate după ce trec cele 3 ceasuri rele.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 24. O să-ți facă o surpriză și o să vină Moș Crăciun!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 25. La doua zile dupa Pastele Cailor.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • Bastard Operator From Hell, da’ voi aveț Paști ? Sau doar cai 😜
   ps#i.am.one.of.the.lost.souls.who.causes.red-alert!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

 26. Când vor ei.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 27. 3 decembrie clar

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 3

 28. Scria pe zoso.ro despre Amazon : “puterea de negociere a Amazon e mare, dar produsele se vor transporta tot cu curieri români, pe șosele românești, cu taxe românești.”

  La fel si in cazu’ IKEA…degeaba sunt patroni suedezi, elvetieni sau americani etc. IN ROMANIA LUCREZI CU ROMANI SI LUCREZI ROMANESTE!

  Noi suntem nascuti sa ni se rupa…asa ca asteapta livrarea…linistit.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 4

  • aradean, tu esti neamt, nu? Ai verificat ce salarii au aia de la Ikea ? Posibil ca iau cam 1000 euro /luna, de aia sunt asa interesati. Prima data patronii aia de care spui tu sa vina cu niste salarii omenesti, nu sa plateasca in bataie de joc si sa bage in buzunar profituri cat China. Abia apoi pot sa ceara performanta si sa-si aleaga angajatii..

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 9

  • @Marius M:
   …aia de afara tot preturile de afara le au si la electricitate,chirie, impozite etc. N-ar strica sa mai iesi si p’afara…Da’ nah!

   Cat despre motivatie…la noi in Arad “pe raion” la Dedeman poti depasi 4500 de lei in mana ca lucrator comercial !
   In Romania anului 2019 …1000 de euro sunt cam 4770 lei in caz ca nu stii cursu’ !
   …n-are rost sa-ti spun cam ce salariu ia un “derector” sau sef de “raion” tot la Dedeman… da’ pt ca se discuta despre IKEA buCUResti, da-mi voie sa ma indoiesc ca au salariile mai mici ca-n Dedeman Arad!

   …asa ca te rog da-le mai scurte cu sloganuri pesediste despre cum sunt “tinuti in sclavie” romanii sarmanii ca nu tin! Sigur sunt si firme care dau 1200 de lei inca, da’ aci vb de magazine de bricolaj!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 11

  • Zi sa faci poc ! Ia lumineaza-ne cu niste preturi comparative, sa nu murim prosti. Si pentru ca e asa usor si esti iesit pe afara, da si cam cat castiga unul de acolo .
   De curiozitate, unde lucrezi ?:))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 6

  • @mariuse, “zi să faci poc”?!
   Asta ce e? Un fel de “bau” mai pă roz așa?!

   @arădene, fii sincer, te-a speriat, este? Hahahaaaaaaaaa

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 3

  • Fâs ! Am crezut că trebuie să plec în munți de rușine, eram cu chiloții în torpedou deja. Stai că am depus cv-ul la Dedeman, la 4500 lei net/lună ma doare la pedală. Bine, hai, 4000, io-s mai putoare, mai lejereanu;.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

  • Roz, @Eleno? Vezi că-i ies bube lu’ @Vasilescu, pe acest blog se poartă dăcât fuchsia. :))))))))

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • @didino, :))))))))). E deja plin de bube din cauza pârlitului de dulap. Crezi că l-o fi vrut fuchsia de n-a avut noroc să-i vină la timp?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

  • @Eleno, nici măcar, bă. E un alb din ăla obișnuit.

  • @Mariuse, mi s-a șoptit în cască să tac.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • Io ce să-ț ‘ fac Eleno, dacă nu ejti și tu vreo patroană. Așa, angajată și lucrezi și românește, mai scade din pretenții,Da’ pă la voi p’acolo n-aveți dulapuri?

   Nu mai ești? Ahaha, s-a terminat pauza, bagă Eleno, bagă, ai vrut o Românie N O R M A L Ă. Bagă normal acum, când era Dăncilă prim ministru o boiereai. Io v-am zis că mai binele e dușmanul binelui. Așa vă trebuie, să vedeți acum creșteri de salarii :)))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 5

  • @Marius M:
   1150-1250 de euro iau muncitorii din firma noastră din Italia + al 13-lea salar in decembrie și panetone cadooo ! Domeniu’ nu te privește… lucrez de peste 20 de ani cu ei deci știu ce și cum se descurcă. Văd că ești tare-n p… dă deci poți scădea din 1250 vreo 400/500 cat e o chirie la periferia unui oraș mare din Italia, mai scade costurile cu mașina, “corentu’ “, telefonia, hrană și vezi cu cat rămâi. Și aici mă refer la un singur adult.
   Apoi fratie vad că-ti dai aere cu cv-uri…nu ți-a zis nime’ că orice băbălău ia 4500 la Dedeman… da’ poți ajunge, depinde cine ești sau cât de mare ți-e “credința”. 😉 Dacă-i întrebi pe ăia care nu-s in stare sa numere până la 4 niste colete, ăia-s ca tine… veșnic marginalizați, veșnic nemângâiați și mereu asupriți. Workeru’ român original!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 9

  • Arădene, orice ai lucra la firma ,,voastra” (aici n-am înțeles dacă asta inseamnă ca e firma familiei tale sau muncesti acolo), eu vad asa: salariul ăla de 1200€ e de căcat, probabil constructii sau ceva de genul. Văd că dai niste abureli cu chirie, curent , telefon, nimic concret să spui exact cu cât rămâne în mână un muncitor la firma ,, voastra” dar presupun ca ramâne cu mai putin decât rămân eu aici. Plus condițiile de locuit, probabil unii fara familie, mai mulți intr-un apartament, etc.
   Cât despre aere, te informez cu respect frăție că nu eu mi-am permis să denigrez românii care muncesc ci tu. Iar idioțenia cu poate depași 4500 lei/luna lucrator comercial pe raion la Dedeman, tot tu ai scris-o. La banii ăia e șef de raion si vede casă doar când îi naște nevasta și când începe copilul școala.Ce încerci tu de fapt să-mi spui e că la firma aia a voastra sunt unii care muncesc mult pe bani mai puțini ca aici.Răspunsul meu e simplu: ma doare-n pwla de cât iau aia acolo, e problema lor dacă le convine sau nu, eu am spus o chestie simpla pe care tu nu vrei să o bagi la cap: vrei oameni care să muncească și să se implice, plătești, nu vrei, te pomenești cu tot felul de nefăcute de genul celei de la Ikea, cu angajați pe care daca-l ameninți că-i tai din salariu iti zic suav ,,să-mi sugi penisul” si a doua zi e la alt magazin . Iar despre cât sunt eu de angajat veșnic marginalizat, nemângâiat și asuprit, mai usor, nu ma cunoști si chiar sunt sătul de genul tău de om care dacă muncește prin Italia singura replica care i se pare inteligentă e : mai ieși și tu din țară. La cei care zic așa ceva eu n-am decât un singur răspuns :Coae, dacă erai așa bun, reușeai aici, nu mângâiai mistria prin strainatate .
   Hai, sănătate, m-am lămurit și cu tine.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 7

  • @Arădean, compari mere cu pere, GDP PPP per capita este mult mai mare în Italia față de România. E bine să iei în calcul toți factorii înainte, uite aici cifrele: https://bit.ly/2scN5m3

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @Marius M: …nu e vb de construcții “coae” și nici de firma mea..it’s about “mothership” . Nu cred să-ți fi dat de înțeles că muncesc afară. Ți-am răspuns la întrebare… atât. Ce știu reiese din discuțiile cu colegii italieni. Vrei informații concrete, ai Google. La ce gargară faci mă așteptam să cunoști oleacă piața muncii atunci când ceri 1000 de euro în mâna “profesionistului” din România. Din ce se vede ești doar moară stricată… Bla+bla+bla= Marius M

   Apoi mă tot freci cu Dedeman…daca munceam la ei poate știam mai multe(era destul să mă contrazici nu sa scrii proză),oricum sunt plătiți mult peste ceea ce oferă…cel puțin cei care interacționează cu clienții. Articolul despre asta era. Dezvolți prea mult discuții fara relevanta ca să cazi in picioare. E sociopatie sau?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

  • @Didina: …nici chiar mere cu pere. 🤭
   …asa văd. Atât. Știu doar că viața în Italia e super grea dacă ești singur da’ nici cea de familie nu e roză. Școala e super scumpă, distanțele mari până la locul de muncă, lipsa unei locuințe proprii fac ca cifrele sa mai dea și cu virgulă uneori. Rămâi cu prea puțin chiar dacă per cap de locuitor ești deasupra altor țări.
   Sincer nu mi-ar trebui viața lor.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 29. Vineri!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 30. Asta e cireasa de pe tort cand cumperi ceva de la Ikea. Intrebarea era: de ce cumperi de la Ikea? Daca te uiti pe statistici, Ikea are cifre de vanzare foarte proaste prin vest si acum s-a reorientat spre piata estica. Pentru mine a fost foarte amuzant, cand colegii povesteau de cineva ca are in casa mobila Ikea, ca si cum traia sub pod, pe cartoane, persoana respectiva.
  Problema la ei vine de la faptul ca Ikea nu plateste impozit in Germania, alaturi de Apple si Amazon. Nemtii au reusit sa ii boicoteze destul de serios pe primii doi, cu Amazonul e mai dificil, pentru ca nu au multe alternative, dar am vecini care nu comanda la Amazon nici sa ii pici cu ceara. Pentru ei criteriile astea legate de piata sunt foarte importante.
  Din cate stiu avem foarte multi producatori de mobila locali. Aia aduc bani la buget. Creeaza noi locuri de munca, incurajati, poate in timp, ajung marci serioase pe plan international.

  Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 4

  • Am explicat ieri de ce. Pentru că voiam să am totul gata în weekendul care a trecut.

  • S-a strigat “mobila de la ikea e pentru saraci”, putem sa terminam discutia aici.
   Ikea are corpuri care se potrivesc, asta ar fi unul din motivele pentru care ai comanda de la ei, evident ca nu sunt varf de gama. Ia incearca sa comanazi ceva la vreun producator roman sa vezi acolo distractie, Ikea sunt mici copii.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 3

 31. Duminica trecută.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

 32. 25 decembrie, cazul fericit, cu alai de reni. Cel mai sigur, 30 februarie.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

 33. Joi. Probabilitatea cea mai mare!

  Vrem să cumpărăm un dulap și o canapea de la Ikea. Bun. Sunat și confirmat că sunt pe stoc in Băneasa. Mergem să le ridicăm și surpriză, canapeaua nu e pe stoc iar dulapul e in Mogoșoaia. Așa că te înțeleg perfect!

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 2

 34. Bă, in ce lume trăim dacă nici suedeji nu mai au cuvânt ! Pe banii tăi ,pe lemn românesc ! Eu in locul tau as refuza comanda și apoi as mai comanda odată , numa’ așa de.al dracului !

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • Eu am luat o saltea de la ikea, 160×200, tipul de la comenzi imi face proforma sa ma duc sa achit la casa, trebuia la fel sa o ridic de la Mogosoaia. Si il intreb, vine vidata, stransa, ca sa o pot baga in masina? El zice ca da, sunt rulate si sa ma duc cu incredere. Well, ce sa vezi, nu era rulata, era intreaga, evident ca nu a incaput in masinuta mea (kia venga), a trebuit sa caut pe cineva cu duba sa pot lua salteaua…drumuri, timp pierdut, bani de transport…ii doare la banana de clienti.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • @Vlad, asta e din ciclul:
   O doamna intr-un magazin Ikea intreaba un angajat:
   -Nu va suparati,credeti ca incape salteaua asta in masina mea?
   -Ce masina aveti?
   -Verde!
   -Atunci nu incape!

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

 35. Boss, fii atent! Îți vând un pont.
  Sună într-o zi un client că nu i s-a livrat mașina. Avea atâta tragedie și disperare în voce, că l-am ascultat până la capăt. Omul era realmente într-o criză conjugală. Am empatizat maxim cu el când la final mi-a zis: dacă nu ținea neapărat nevastă-mea să aibă DOAR această mașină, veneam și îmi luam banii înapoi. Ce crezi? Am făcut pe dracu-n patru să ajungă la el în aceea zi.

  În cazul în care nu ți-ai dat seama, pontul este să cauți să vorbești cu o femeie de la Ikea. Și bagă replica de mai sus cu “dacă nu ținea..”. Niciun bărbat din lumea asta nu va înțelege mai bine decât o femeie cuvinte ca: vreau azi, trebuie și alte derivate d’astea.

  Cu plăcere!

  Comentariu beton! Thumb up 38 Thumb down 4

  • Cum adică cu plăcere? Era … “Boss, fii atent! Îți vând un pont.” Plata cu cardu’ ? Sper că știi că MV nu prea umblă cu cash la el😉 Oare cmmfdl îl compleCtează la acest obicei ?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

  • @Eleno, da’ de când vinzi tu mașini???

  • Maşini de spălat.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

  • Confirm cele spuse de @Elena, @Vasilescule, încearcă și cu o femeie.

   Proaspăt mutați, cu o grămadă de chestiuni organizatorice pe cap, zic să nu mai pierd vremea prin magazine și să comand o pilotă, două perne și două lenjerii de pat – nu mai știu de la ce magazin și nici nu e relevant. Dau cu cardul, vine factura pe mail. Când văd termenul de livrare, mă ia cu leșin: două luni. Pun mâna pe telefon, sun și îl nimeresc un amețit cu care nu mă înțeleg deloc, așa că cer să vorbesc cu o colegă d-ale lui. O lămuresc că dacă voiam bumbac ne-satinat, comandam din ăla și că nu, nu vreau altă culoare.
   Măi, și mă lovește inspirația, îi spun că vine soacră-mea la noi în weekend. Nici nu a mai fost nevoie să dau alte detalii, a doua zi aveam produsele acasă. 😁

   Comentariu beton! Thumb up 39 Thumb down 3

  • @didino, lu’ nevinovatul ăla care mi-a răsuns la telefon puteam să-i spun că vine în vizită tata, care e mort de șase ani, ar fi avut același efect. Și cum era să cer să-mi dea o colegă? :))))

  • @Mihaie, păi d-aia nu ai nenorocitul ăla de dulap, că tu te axezi pe detalii d-astea fără importanță. :))))

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 2

  • Ești amator, @Vasilescule. :))))))

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • @didino, :))))))))). Sigur tipa era măritată.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

  • Clar, @Eleno, am simțit-o după voce. 😜

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • Băi nene, doamnele astea îs puse azi pe rele !
   Io zic sa le banezi preventiv vreo săptămână că nu ne mai înțelegem cu ele. O trece perioada aia dificila din lună și or reveni la gânduri mai ok.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 5

  • @Marius M, azi? :))))))))))))) Șezi cuminte, e starea noastră naturală, suntem mereu puse pe rele.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 3

 36. îmi pare rău de starea în care te’au adus proștii ăia
  titlu îmi aduce aminte de când lucram în jandarmerie și eram bătaia de joc a inspectoratului de jandarmi județean bacău
  acum ca să răspund, mă gândesc că ar trebui să ajungă de revelion 🎆

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

 37. Mihai, observ că ești din ce în ce mai pretențios și mai mofuros! 😀 Prea vrei totul dintr-o dată și imediat! Ai și tu puțintică răbdare! La români răbdarea este totul. Poți avea totul, dacă nu ai răbdare nu ai nimic.
  Aiurea tare…Învață să nu te mai enervezi, să nu te mai întrebi de ce…ca să trăiești mai mult și mai bine, zic.
  Amin!
  Zi bună de marți fără ceasuri rele dar dacă musai trebuie să fie, să fie doar trei! Tot rămân 21 bune.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

 38. Azi? ”Expediție în livrare” 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 39. Mierti! :)) m-a rupt ala cand a dat’o cu comanda speciala :))))))))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 40. Eu aș am avea o replică pe care s-o folosești și care dă rezultat garantat. Dar vezi și tu dacă te mulezi pe ea.

  Vine o tipă să-și ia tot ce-i trebuie pentru utilarea bucătăriei. Ne spune că taică-su i-a luat un apartament, că nu e gata încă, dar vrea să platească produsele și să i le livrăm peste două săptămâni. Sâmbătă musai că doar atunci e acolo. Ce crezi? Din două săptămâni s-au făcut cinci. Exasperată că are casa gata, dar aparatura ioc, vine într-o vineri seară cu taică-su. Plătitorul cum ar veni. Băi, și ies în fața omului, un fel de mamăl și tatăl lui Thor, și, pe scurt așa, îmi zice: fie-mea așteaptă de trei săptămâni să se mute la casa ei. Nu mai scap de ea, pentru că nu are cum să-și gătească si să-și facă curat singură. Că nu are cu ce? Vă dați seama ce suport?!?!
  Urla în timp ce-mi vorbea de mi-a zburat ecusonul de la gât. Am vrut să schițez un zâmbet, dar nu, nu era momentul. Eram mută. Ce dreaq să-i zic omului?? Și cum stăteam eu așa juma’ de om în fața namilei, făra glas, fără machiaj (că se dusese de la urletele lui) îmi zice omu’: dacă mâine nu are aparatura acasă, vin și vă fwt pe toți. De la un cap la altu’.

  Ia vezi, prinde asta la oamenii de la Ikea? Că la mine a prins :))). A doua zi avea produsele.

  Comentariu beton! Thumb up 43 Thumb down 2

  • ai grija cu ce iti doresti, daca aia chiar vreau sa fie fututi? stii cati sunt in magazin? gramada.

   oricum limbajul este sub-uman si este o amenintare care chiar nu rezolva nimic

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • @răzvan, sub-uman :)))))).
   A rezolvat. Că am sunat la depozit și le-am zis că dacă nu livrează a doua zi, avem o partidă garantată de sex cu Thor.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • ei bine, ce sa zic, eu sunt prea civilizat ca sa fac amenintari din astea, dar daca zici ca merge o sa incerc pe viitor . Totusi nu arat ca un viking furios asa ca nu m-as baza prea tare pe asta. sa fii masiv are unele avantaje.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Adevăru’ e că dacă arăți bine, nu folosi replica asta. Că nuu-ți mai vine produsul în veci.

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 1

 41. bine dar de ce te plangi? cel putin o sa ai dulapul la un moment al actiuni. Eu am comandat la jysk o saltea si cand m-am dus pe acolo sa aflu totusi ce se mai intampla ( am avantajul ca fac 15 minute pina acolo) am gasit-o pusa in vanzare. Da da, e cea pe care am comandat-o (una foarte dura care se livreaza pe comanda in 30 zile, asa era atunci) dar au uitat sa ma mai sune sa vin dupa ea asa ca au pus salteaua in magazine la vanzare. fara replica.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 42. Marti pe 2

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 43. In ziua urmàtoare…. zilei in care vor primi produsul! Dààà… Eu am fàcut o comandà online acum 3 ani şi inca o aştept! Ce te grăbești așa?

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

 44. Din pacate, oricat as vrea sa-mi placa brandul, tot ei detin si la mine recordul pentru livrarea unui corp de mobila (de altfel foarte mic): 22 de zile din Bucuresti in Bucuresti.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

 45. uite ce am patit ieri. am fost la un magazin specializat sa imi cumpar pantofi de interior pentru lucru. pret la raft 330. pret la casa 350 . ii spun doamnei ca atentie ca la raft zice 330. doamna zice ca nu conteaza ca s-a scumpit. acuma doamna era extrem de neamabila si plina de suficienta , ca orice membru care se respecta al sistemului sanitar romanesc ( chiar daca era de fapt un magazin de tehnica medicala unde EU PLATEAM). Cam ca si aia de la ikea. Azi suna telefonul la firma ( ala de pe net) si ma cauta doamna ca da , am avut dreptate si pantofii era 330 si ca sa vin dupa bani inapoi. Cum diferenta este de 20 ron si parcarea singura ma costa 10 ( plus timpul investit ) nu prea imi vine, dar oricum ce vreau sa zic este ca genul asta de vanzatori neamabili sunt peste tot, nu trebuie sa mergi pina la ikea sa ii gasesti.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

 46. La Paștele Cailor?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 47. Este deja în sacul lui Moș Crăciun, într-o zi din luna cadourilor sigur îl veți primi 😊

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 48. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 3 Thumb down 26

  • @Venssa, prima mea constatare ar fi că înainte de “etc” nu se pune virgulă. Știi, de fiecare dată când cineva face pe deșteptul îmi place să-i arăt că e prost. Mno, ăsta-s eu, impefect.
   Așa, acum să trecem la kkt-urile pe care le-ai eructat pe aici. Deci aveam nevoie să citesc termenii și condițiile de livrare, când TREI oameni de la ikea îmi spun că ziua livrărrii va fi ziua următoare, da? Well, păi nu crezi că asta spune la fel de multe despre comerciantul ikea? Gen, nu contează ce debitează angajatii noștri, tu pune mâna și citește termenii și condițiile.
   Și, deși n-ar trebui să-ți răspund, n-am optat pentru livrare acasă pentru că nu-mi puteam alege eu ziua de livăre și, dacă ar fi venit în timpul săptămânii, eram la muncă nu acasă. Adică alți nervi, altă distracție. Mda, acestea fiind zise, cui îi place să mănânce căcat?

  • 1. Termenii si Conditiile nu ar trebui sa inlocuiasca normalitatea si bunul simt sau bunul mers al lucrurilor.
   2. Serviciile ca afara nu se bazeaza pe salarii mai mari IN RAPORT CU CHELTUIELILE. Degeaba castiga un angajat Ikea din Germania 1000 de euro, pentru ca in tara respectiva cu banii aceia e la limita existentei, in momentul in care plateste cheltuielile standard gen chirie, masina, serivicii , mancare…
   3. O cumparatura online sau offline nu trebuie sa fie o “inhamare” la nimic ! Ar trebui sa fie cel mai usor lucru posibil. Jeff Bezos a ajuns cea mai bogata persoana din lume si pentru ca facilitat un sistem prin care poti sa cumperi online foarte foarte usor.
   4. Clientul iti plateste jobul. Egal ce job ai. Din pacate multi nu realizeaza asta. Nu-ti place jobul de impins carucioare la Ikea nu te opreste nimeni sa devii CEO, CIO, CFO sau orice alt titlu din 3 caractere la o multinationala. Tot vei depinde de clienti si atitudinea de mai sus nu iti va fi benefica.
   5. Sunt convins ca tu ai citit TOATE contractele pe care le-ai semnat de-a lungul vietii. In special daca ai avut vreun credit sau asigurare si ai primit Termeni si Conditii de cel putin 50 de pagini.

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 3

 49. Eu cred ca il vei primi dupa ce ii calculeaza aria.Momentan, nu gasesc π-ul.Ai rabdare, comanda si un brad de Craciun.😂

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

 50. Vineri cu siguranță vei șterge praful de pe dulapul cel nou.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Adică are timp să se pună și praf?

  • Nu, asa o sa vina el, prafuit gata😉 Asta daca reusesc sa-l gaseasca in fundul depozitului 😂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 51. Cea mai simpla varianta era sa il platesti la casa si sa mergi sa-l ridici de la depozitul din Mogosoaia. Era si varianta asta, e testata de mine. Poate au uitat ei sa ti-o comunice. Cheers!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • Deci tu ai citit textul meu și n-ai reușit să vezi că am menționat de DOUĂ ori optiunea cu depozitul din Mogoșoaia. Ba am mai si zis c-am fost idiot c-am refuzat-o. Well..

 52. No… Așadar și la urma urmei… Vei afla ca îl poți ridica joi, te duci după el vineri, și vei constata ca nu îți încape în mașină. După alte 3 ore, îl bagi în mașină.
  De instalat și gata de folosit, va fi abia duminica, după ce iese popa din biserica.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • Care duminică?

  • @Misule apropo de popă, după ce termini cu mobila asta buclucașă, îl poți chema pe taica părinte acasă să o sfințească că sigur e ceva necurat la mijloc.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

 53. Nu-mi da vestea asta…eu mi-am luat concediu joi sa astept curierul IKEA cu dulapul. Daca e pe alb, e de hol si se potriveste pe dimensiuni, il pastrez chiar daca este pe alt nume.
  Ma intreaba – Vreti si montaj? Dureaza cel putin 2 saptamani, deoarece trebuie sa vina o alta echipa. – Lasati…

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 54. Eu zic sa-i “pedepsesti” si sa nu mai cumperi chiftele de la ei 🙊
  Sau si mai bine: cumpara chiftele si ascunde-le prin magazin!

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • N-am mâncat în viața mea de la ikea. Nici măcar vestitul hotdog.

 55. Duminica trecută?

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 56. Eu zic sa va pregatiti ca o sa primiti doua dulapuri. In perioada asta Ikea livreaza la dublu. Si dupa ce-l montati, inrositi iarasi telefonul ca sa vina sa ridice surplusul. Eu asa am patit anul trecut, parca se mutasera la mine in sufragerie. 5 corpuri ori 2. Vis.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 57. Eu aș zice la “sfântu așteaptă”, e o vorbă mai veche dar actuală, în special când la mijloc este un român plătit de cineva să facă ceva.

  Studiu de caz din practica zilnică:
  O plată pe un proiect din fonduri europene, beneficiarul fiind un PFA, a plătit omul proiectare, consultanță și cheltuielile cu construcția din buzunarul propriu. Urmând ca noi să rambursăm cheltuielile în baza documentelor și a lucrărilor executate (constatate la vizita în teren). Ca în majoritatea cazurilor nici unul din cei 3 furnizori de servicii/lucrări nu și-a executat partea de contract cu seriozitate și profesionalism. Documente întocmite greșit, sau lucrări executate diferit față de proiectul tehnic.
  Să nu mai zic că la construcții a mai fost plătit și un diriginte de șantier, care certifică execuția conform proiectului.
  Ia ghiciți cine va avea de suferit. Vă asigur ca nu furnizorii care au primit deja banii, ci bietul beneficiar, care s-a gândit, în naivitatea lui, că nu e necesar să cunoască toate detaliile proiectul, doar a plătit niște specialiști. Ia scăpat un mic detaliu, implementează proiectul în românia.
  Din păcate în sectorul privat ca și în cel public domnește șmecheria, să câștige fiecare cât mai mult muncind cât mai puțin posibil, dacă se poate deloc.
  Indiferent cât este plătit românul, EL poate muncii mai puțin.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 58. Il primesti sigur pana pe 1 Decembrie … anul viitor.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 59. Stai sa vezi cum e sa comanzi calorifere ce trebuie livrate prin Fan Courier.
  Le comanzi cu 16 zile inainte de ziua la care ai nevoie, ca vin baietii sa le monteze.
  Si timpul trece si se fac 15 zile, a doua zi sambata veneau muncitorii si n-aveau ce sa instaleze.
  Am dat 6 telefoane si am nimerit la sediul din Constanta sau transferat la Bucuresti, fiecare zicea ca se uita, cauta si revine sa ma instiinteze. Am fost chiar si la sediul din Constanta unde apareau ca sunt dar… nu le gaseau.
  Deja de amuzament sunam la fiecare 1 ora si jumatate 🙂
  Am sunat la sediul de unde procurasem caloriferele, le-am spus ca daca nu ajung astazi pana la ora … care vor ei, 20, 22 le refuz si vreau banii inapoi.
  Si surprinzator, undeva in jurul orei 16 s-au gasit ca prin minune si livrarea a fost facuta pe la 18, dandu-mi de inteles ca e o ora la care ei nu mai sunt pe traseu, adica asta e o favoare facuta mie probabil 😀

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 60. Am promis Anduței că voi lăsa azi un comentariu aici. In primul rând vreau să-i mulțumesc pentru decența cu care ne-a scris (da, eu sunt cea care te-a sunat și te-a anunțat că moș Crăciun există și face parte din echipa IKEA), pentru capacitatea de comunicare si bunul simț de care a dat dovadă. Datorită ei am putut să remediem) sper eu, o altă eroare datorată tot unei lipse crase de comunicare. Sper să te bucuri de cadoul de ziua ta, să continui să scrii (tocmai m-ai câștigat de fan, mie-mi plac oamenii care critică constructiv) și pe viitor te invit la IKEA Pallady să vizitezi cel mai mare magazin din S-E Europei, să ne guști vestiții hot-dogi, poate și altceva, restaurantul e foarte bine garnisit, pentru toate gusturile. Despre restul, ar fi multe de povestit, ar fi și mai multe de făcut, cum ar fi o comunicare reală intre provider și client, pentru că de aici pleacă cele mai multe neajunsuri și situații ce frizează uneori absurdul. Cel puțin eu incerc, și de cele mai multe ori imi reușește, cum a fost și in cazul tău. Mă bucur sincer că am putut ajuta să îți primești cadoul.
  La mulți ani minunați!

  Anduța, mulțumesc mult și ție și rămâne valabilă invitația.

  Cu drag,

  Wilhelmina, ambasador si reprezentant IKEA.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 61. Ei bine la Cluj Ikea nu a binevoit inca sa deschida un magazin(vad ca pe parte de relationare n-am pierdut nimic).Totusi pentru cetatenii care doresc produse Ikea, o firma din Cluj preia comenzi contra unui comision variabil in functie de valoarea comenzii.Am facut si eu proba, mi s-a cerut lista de produse dorite, sa achit in avans si mi s-a promis ca ajung miercurea urmatoare.Zis si facut am trimis linkurile de pe site, am achitat, miercuri m-au anuntat ca pot ridica comanda.Totul a decurs perfect, deci sunt si alti oameni care pot vinde in conditii bune produse Ikea.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.