Apropo de măreața dezbatere, din seara asta, a și mai mărețului nostru președinte.

Dacă eram în locul domniei sale, mi s-ar fi fâlfâit cu grație de sfaturile tuturor consilierilor și pr-iștilor de la Cotroceni sau de opiniile păreriștilor de internet și o sunam personal pe doamna Veo, ca s-o rog să vină la dezbatere. Mă ofeream s-o aduc în cârcă la o adică.

Ce-aș fi avut de pierdut? Să nu-mi spuneți că-l umilea doamna Veo și, din cauza dezbaterii, pierdea ficusul suprem alegerile pentru președinție. N-avea cum, pentru că lucrurile, după cum se văd din bula mea de interneți, sunt deja clare: duminică mai e de îndeplinit doar o simplă formalitate. Și anume, votul.

Ce-aș fi avut de câștigat? Pâi în primul rând le-aș fi demonstrat tuturor scepticilor că nu mi-e frică de Dăncilă. Și mai atrăgeam niște voturi de la nehotărâți, după ce făceam instrucție cu ea, la oră de maximă audiență. Dar, hei, ce nevoie mai am eu de voturi în plus, când tocmai am stabilit că alegerile duminică sunt o formalitate?

Mno, vedeți că, dacă aveți vreo pornire masochistă s-o urmăriți, dezbaterea e de la ora 19.00. În ceea ce mă privește, am de văzut un film pe care l-am început azi-noapte și cred că n-o să prea am timp să-l admir pe domnul Președinte răspunzând la întrebări care i-au fost trimise de câteva zile.

Între timp, doamna Veo parcă mi-a citit gândurile și tocmai am aflat că-și face propria dezbatere, de la ora 18.00. Cu diferența că la dezbaterea ei accesul este liber pentru jurnaliști. Dincolo, la Președintele nostru, nu e.