Cinci ani de zile nu a dat niciun interviu, n-a comunicat în niciun fel cu faierii ăia care l-au votat și-au ieșit în stradă de bucurie, în 2014, după ce a fost clar că l-a învins pe Ponta. N-a fost în stare să comunice nici cu ei, nici cu ăia care NU l-au votat. Practic, cinci ani n-a comunicat cu nimeni despre nimic.

Cinci ani din care vreo doi s-a stat numai prin piața Victoriei, la proteste, și n-a venit o singură dată acolo. Așa cum n-a fost în stare nici măcar să fie de față când a demis-o pe Kovesi. Și-a trimis purtătorul de cuvânt. Cinci ani în care doar a observat cu atenție și îngrijorare.

Cinci ani în care n-am existat în mandatul lui Klaus și omul ține să ne arate până la capăt că e consecvent: nu dă doi bani pe noi.

Și voi vă întrebați pentru ce să mai meargă la dezbatere? Motivul fiind că se știe dinainte că n-are ce face cu Dăncilă și că de ce să te duci la dezbatere cu cineva care e atât de jos?

Da, boss, sunt perfect de acord, Iohannis, acest mânuitor desăvârșit al cuvintelor, o s-o umilească pe Dăncilă, o să șteargă cu ea pe jos, iar confruntarea lor televizată o să intre în istorie ca dezabaterea în care unul dintre candidați a strălucit și celălalt a plecat plângând la cratiță. Dar știți ce? Vreau să văd eu toate astea cu ochii mei. Îmi doresc ca după cinci ani în care l-a durut în lupă de mine, măcar acum în ultimul moment să pot să stau în fața televizorului, cu bere și alune, și să asist cum el, Președintele, o umilește public pe Dancilă cu verbul, elocința și carisma lui fără egal.

Cât despre teoria cu „Iohannis nu trebuie să meargă la dezbatere ca să n-o valideze pe Dăncilă”, mă face să râd cu zgomot. Explicația asta poate ar fi stat în picioare înainte de primul tur. Dar acum ce să mai valideze Iohannis? Dăncilă s-a validat deja singură ajungând în turul doi.

Mno, convingerea mea femă este că-i e frică. Nu de Viorica, deși nici măcar pentru asta n-aș băga mâna în foc. Îi e frică de el însuși. Omul este extrem de lent. Gândește lent, se prinde lent, acționează și mai lent. Or într-o dezbatere televizată n-ai timp de gândire, n-ai cum să suni doi consilieri, nu poți să anunți după două zile că observi cu atenție și îngrijorare. Într-o dezbatere televizată trebuie să fii brici, să fii cu mintea acolo, să răspunzi pe loc și mai ales să răspunzi ce trebuie. Ori Klaus nu poate să facă toate astea, Klaus e genul ăla de indvid care râde după două zile la o glumă, și asta doar dacă se prinde, dacă nu, nu.

Și mai am o întrebare: dacă omul ăsta n-a făcut nimic și-a stat mai mult prin concedii într-un prim mandat în care mai spera la un al doilea, cam ce credeți că va face de acum încolo, când nu mai are nicio miză?

Am să vă rog să nu începeți cu „miza lui e binele țării”, că mă pufnește râsul.

Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro