7,133 cititori

În mandatul lui Klaus, n-am existat

Cinci ani de zile nu a dat niciun interviu, n-a comunicat în niciun fel cu faierii ăia care l-au votat și-au ieșit în stradă de bucurie, în 2014, după ce a fost clar că l-a învins pe Ponta. N-a fost în stare să comunice nici cu ei, nici cu ăia care NU l-au votat. Practic, cinci ani n-a comunicat cu nimeni despre nimic.

Cinci ani din care vreo doi s-a stat numai prin piața Victoriei, la proteste, și n-a venit o singură dată acolo. Așa cum n-a fost în stare nici măcar să fie de față când a demis-o pe Kovesi. Și-a trimis purtătorul de cuvânt. Cinci ani în care doar a observat cu atenție și îngrijorare.

Cinci ani în care n-am existat în mandatul lui Klaus și omul ține să ne arate până la capăt că e consecvent: nu dă doi bani pe noi.

Și voi vă întrebați pentru ce să mai meargă la dezbatere? Motivul fiind că se știe dinainte că n-are ce face cu Dăncilă și că de ce să te duci la dezbatere cu cineva care e atât de jos?

Da, boss, sunt perfect de acord, Iohannis, acest mânuitor desăvârșit al cuvintelor, o s-o umilească pe Dăncilă, o să șteargă cu ea pe jos, iar confruntarea lor televizată o să intre în istorie ca dezabaterea în care unul dintre candidați a strălucit și celălalt a plecat plângând la cratiță. Dar știți ce? Vreau să văd eu toate astea cu ochii mei. Îmi doresc ca după cinci ani în care l-a durut în lupă de mine, măcar acum în ultimul moment să pot să stau în fața televizorului, cu bere și alune, și să asist cum el, Președintele, o umilește public pe Dancilă cu verbul, elocința și carisma lui fără egal.

Cât despre teoria cu „Iohannis nu trebuie să meargă la dezbatere ca să n-o valideze pe Dăncilă”, mă face să râd cu zgomot. Explicația asta poate ar fi stat în picioare înainte de primul tur. Dar acum ce să mai valideze Iohannis? Dăncilă s-a validat deja singură ajungând în turul doi.

Mno, convingerea mea femă este că-i e frică. Nu de Viorica, deși nici măcar pentru asta n-aș băga mâna în foc. Îi e frică de el însuși. Omul este extrem de lent. Gândește lent, se prinde lent, acționează și mai lent. Or într-o dezbatere televizată n-ai timp de gândire, n-ai cum să suni doi consilieri, nu poți să anunți după două zile că observi cu atenție și îngrijorare. Într-o dezbatere televizată trebuie să fii brici, să fii cu mintea acolo, să răspunzi pe loc și mai ales să răspunzi ce trebuie. Ori Klaus nu poate să facă toate astea, Klaus e genul ăla de indvid care râde după două zile la o glumă, și asta doar dacă se prinde, dacă nu, nu.

Și mai am o întrebare: dacă omul ăsta n-a făcut nimic și-a stat mai mult prin concedii într-un prim mandat în care mai spera la un al doilea, cam ce credeți că va face de acum încolo, când nu mai are nicio miză?

Am să vă rog să nu începeți cu „miza lui e binele țării”, că mă pufnește râsul.

Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

41 de păreri la “În mandatul lui Klaus, n-am existat

 1. Doua mandate de primar al Sibiului nu a acordat o singura audienta.
  Nu pentru ca e incet ci pentru ca nu ii pasa.
  La noi in Ardeal.e o vorba: sasul incuie poarta si il doare in cur de lume.

  Comentariu beton! Thumb up 63 Thumb down 3

 2. Și totuși, tu cu cine votezi?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

  • razi tu razi dar purceaua e moarta in cotet.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

 3. Miza lui e binele tarii, deci pot sa pun pariu ca nu o sa faca fix nimic. Pe principiul “Cine nu munceste, nu greseste!”

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 3

 4. Alegem,din nou și din păcate,răul cel mai mic..!😡😡😡

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 10

 5. Ce draq să facă, urmează calea Petrov ului, adică va urina pe noi cu boltă, și dup-aia va urmări cu atenție și îngrijorare efectele!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 5

 6. Dacă nu te-aș cunoaște, aș zice că au sosit banii de la psd, la fel ca la colegii de la SIE….pardon!….din blogosferă.🤣🤣
  Mi-e teamă că ficusul va intra în istorie mai repede decât speră lumea, această decizie de a da cu flit circului….pardon!….dezbaterii fiind cam cea mai proastă pe care putea s-o ia, dat fiind contextul actual.
  Practic, ai un număr de votanți, adversarul are un număr de votanți apropiat de al tău, semnalele de peste tot sunt că o parte din cei care te-au votat acu’ 5 ani și cei care ar putea să te voteze acum sunt atât de ofticați pe situație încât vor să își anuleze votul, să absenteze sau să voteze la nervi cu adversarul și, în loc să mături cu tanti Veorika pe jos și să încerci chiar să convingi o parte din electoratul ei că nu merită voturile, să ai o victorie zdrobitoare și să declanșezi haosul iminent in psd, facilitând astfel și o guvernare ușoară pentru partidul din care te tragi, te ascunzi la propriu și faci pe inabordabilul. Mamă, mamă, ce surpriză se prefigurează în al doilea tur!!
  Ori e un blat ordinar psd – pnl și nu contează cine iese președinte, ori Klaus-ul și pnl-ul aferent dau dovadă de cea mai mare lipsă de viziune și strategie politică pe care am văzut-o vreodată, și îi va costa președinția și, mai mult ca sigur, guvernul.
  Ce e nasol este că, în ambele cazuri, pică prost usrplus-ul.

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 11

  • Ce bani, @Ioane? M-am enervat rău de tot. Mi se pare cea mai arogantă și nesimțită decizie pe care a luat-o.

 7. aș râde daca n-ar fi de plâns!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 8. Păi când a venit între noi, când protestam când cu Colectivul, și eu l-am înjurat, urăsc politicienii care se bagă între protestatari.
  Cât despre „n-a făcut nimic„, să deie Ăl de Sus să avem tot d-ăștia care nu fac nimic, ca să nu mă obosesc, că dăunează la intelectul care nu-l posed, dau copiponta la o amică, „Iohannis e un accident, chiar și acum, după 5 ani, el nu e un președinte pentru un popor ca românii. Nu e comunicativ, nu e tactil, nu e populist, nu are nimic cu lipici la caracterul băștinașilor.
  Băsescu, în schimb, ni se potrivește mănușă.”.
  Iohannis este unul din accidentele fericite de care are parte neamul ăsta, am mai avut câteva, inclusiv România mare este un accident fericit cu regina Maria, de data asta o ruso-englezoaică, în centrul acțiunii, din război, în ciuda jertfelor soldaților, ieșisem cu țara împuținată. Ei bine, Iohannis este un alt ne-vlah geto-d-acia despre care cândva, când lucrurile se vor așeza, se va scrie la cartea de istorie de bine, de la cum am fost văzuți în UE și NATO, la cum le-a dat-o mafioților de sorginte PCR, nu-ș cât de teligent e proful de fizică, dar evident c-are în spate oameni beton, nimeni n-o dat o decisivă mafiei cum a dat Mutul Săsex, e drept că și cu ajutorul tinerilor, dacă ei nu făceau protestele alea #rezistente, de și-au luat gaze gazoase la greu, nici el nu-și punea curul la bătaie.
  Părerea mea.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 15

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 9 Thumb down 28

  • @Paul, boss, nu e nevoie să jignești pe nimeni doar pentru că are altă părere.

  • :)))))))))))))) Paule, cultule la cap, iartă la ortacul, se exprimează și el cum poate, ți s-o părut că noi, minerii, suntem ceva genii geniale ori mari știutori de carte?!
   „Părerea mea” însemnează la mine că-i dăcât o părere, nu vreo zisă din Om Begrebet Ironi med stadigt Hensyn til Socrates a lui ăla cu nume imposibil, ceva cu Sorin Kierk…nu-ș cum, se termină în gard.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • @popescu – ce fumezi, că văd că te efect halucinogen puternic?! Ce tot o dai pe arătură, nu înțelegi că mafia PNL vrea sa des jos mafia PSD, să-și pună oamenii proprii în pita? Ăștia au și tzidula de la fanar, respectiv brusel, că țin cu străinii și corporațiile, că mai este câte ceva de furat pe la noi, și îi încurcă deciziile PSD de a mări salariile și pensiile, bașca mărit redevențe și OUG 114, aroganță maximă!! Și de ce tot vrea PNL desființarea secției de anchetare a magistraților? Din același motiv, să poată juzii face abuzuri fără urmări! Când va zic că joianis e nazist, nu mă credeți, iar rezistii sunt plătiți tot de către străini și SRI, aripa comercială!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Faianțare, la partea cu mafia USL&PDL nu te contrazic, dăcât că pe Raetchi și Cîțu îi știu și nu-s parte a ei, cum nici Iohannis.
   Cât despre justiție, mi-e lene să mai scriu, uită-te la lincul ăsta:

   https://putereaacincea.ro/traian-berbeceanu-fabricarea-de-probe-impotriva-mea-a-inceput-dupa-ce-am-avertizat-diicot-si-politia-romana-de-legaturile-dintre-sefi-ai-crimei-organizate-procurori-si-politisti/?fbclid=IwAR1XuMz2S7dTjDwSFLyOCsGNBNdEV5Mu1hNVZ6zzUTb4zqVQ_3ziIgN_NcI

   Iar eu dau copiponta la un amic:

   „Atunci când am vrut să apărăm justiția am vrut să apărăm astfel de oameni care se luptă pentru adevăr.
   Anihilarea DNA e deja destul de avansată. Nu e vorba de oameni, e vorba de păienjenișul de legi și de decizii CCR care au destructurat forța DNA.
   Era clar că structura SS de anchetare a magistraților era doar o formă prin care procurori aserviți să pună la punct orice judecător care nu respectă niște ordine pentru interese politice.
   Dar în același timp desființarea SS va lăsa brusc sistemul de capul lui.
   Îndrăznesc să scriu că marea majoritatea a procurorilor și judecătorilor nu sunt cinstiți, ci niște mafioți de genul celor ce l-au pus în genunchi pe acest om.
   Orice discuție privată cu vreun avocat sau chiar judecător dezvăluie o imagine înfiorătoare.
   Decizii frauduloase luate cu nonșalanța celor care știu că nimeni n-are ce să le facă.
   Banii și influența decid astfel justiția.
   Problema e că apărând justiția apărăm la global și pe acești mafioți intangibili, acești prelați ai destinului uman.
   Și după ce trăiesc acumulând averi (că nu judecă strâmb ca să se distreze, ci pentru beneficii materiale și sociale) primesc și o pensie excesivă.
   Și noi am stat în stradă să-i apărăm și pe ei.”

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 9. Sunt foarte de acord cu tine. L-am votat cu entuziasm in 2014 si o sa-l votez si acu’, ca dezbate au ba, ce mama dracului sa fac… Dar ma simt foarte putin motivata sa bat 200km (400, dus intors) pana la New York tura asta. Aia e, asta avem, un mut si una care mai bine ar tacea. Foarte trist.

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 9

 10. Problema e că alternativa e mult mai nașpa! Asta e cel mai dureros! 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 7

 11. Părerea mea e asta: el a fost votat dintr-un singur (hai, două, dar mai mic) motiv, și acela că „e neamț”. A doua că era contracandidatul lui Viorel dar asta mai puțin.

  Atât. A fost votat din principii xenofile (germanofile).

  El știe că românii sunt xenofili și că fetișișează orice străin. De-asta nu-l interesează.
  Adică, tu ca nație să te faci în halul ăsta de rușine, să votezi un minoritar să te reprezinte… râde lumea și va mia râde. „Cine mă, românii? Hăăă, păi ăia te fac regele lor.”

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 14 Thumb down 20

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 15 Thumb down 45

 12. Ce poate să facă mai departe, cu siguranță se va bucura de pensia asigurată de faptul că a fost președintele țării pentru 10 ani…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

 13. Heloo, nu s-a oprit mustul din fiert??? Cum, cum naiba să o avem pe dăncilă președinte?? Sunteți pe pastile??

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 21 Thumb down 16

  • Unde naiba am scris eu așa ceva?

  • Discuție a la Leana and Costel:
   — Există o explicație!
   — Zâiii…
   — Fiind în turul doi, femeia are șanse!
   Deci @cati dede nu este exclus ca acest lucru să se întâmple!
   “Doar femeia este o bună creștină, iubește poporul român și crește salariile și pensiile! În plus de asta are cohones și se bate parte în parte cu ceilalți care o denigrează” – astea sunt doar câteva din părerile celor care au anunțat sus și tare că o vor vota!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

 14. A fost în stradă o singură dată, pe la începutul protestelor din 2017, momentul “geaca roşie”. Apoi ciuciu (sau a fost incognito… not). Partea mea sadică ar fi foarte satisfăcuta de o dezbatere între Ficus şi Tută, însă cel mai probabil va rămâne cu frustrarea. Totuşi, în ideea că speranța moare ultima, păstrez popcornul, că dade dade 😈

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

 15. La acest moment, aroganța lui Iohannis este cea mai mică problemă a mea pe subiect. Voiam și eu întâlnire între cei doi, voiam s-o vadă și copiii, ca material didactic, nu va fi, mă voi mulțumi cu dezbatere KWI și jurnaliști, formatori de opinie, oameni cu care crede el că poate discuta constructiv, așa cum a anunțat azi la conferința de presă. Mă uit și cum Dăncilă profită de această decizie (greșită, credeam și eu, până la ideea cu berea și alunele. Ce naiba, vrei să te îngrași din cauza lui Iohannis?) a actualului președinte și mă cutremur la gândul unui asemenea personaj drept succesor. Așa că mă duc pe 24 și votez cu Iohannis, fără emoții profunde de niciun fel, fără entuziasm, fără gânduri de răzbunare sau speranțe că va face ce n-a făcut deja. Și fără vreo îndoială că alternativa ar putea vreodată fi mai puțin periculoasă.

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 11

 16. Hai că iar o ardem pe politichie!

  De acord cu tine că omul este plantă (eu i-am zis “omu’ pom” că este cât copacu’). Numai că la nivel de concurență, cu alde tanti Dăncilă, nici el nu are vreun motiv să iasă din starea de pasivitate. Poate că dacă era Barna în turul 2, hai să zicem că i-ar fi crescut și lui tensiunea. Doar un pic. Așa? Ce naiba să facă? Și dacă doarme (nu că nu o să o facă) tot o învinge pe Dăncilă.

  Ceea ce mi se pare mișto de tot acum: se pare că ăștia de la PSD au început să bage în funcțiune fabrica de fake news. A se vedea faza cu casca “montată” în urechea lui Ficus President. Iar Firea deja a dat Share! 🙂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 7

  • Ei doar la asta se pricep: la golanii…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

 17. In acest moment aroganta “neamtului” cred ca este una din problemele mari ale lui si a celor care inca il vor ca presedinte. Subestimarea doamnei Veo este o a 2-a mare problema. Pana una alta vad numai probleme de partea lui si putine avantaje. In plus cei care il voteaza o fac ca si hateri a doamnei Veo si nu ca si doritori de Johanis.
  Stiu ca e posibil sa o iau in bot pentru ce scriu acum, dar eu nu sunt sigur 100% ca tara va merge mai bine cu Johanis presedinte. In fond a fost presedinte si pana acum si guvernul a facut ce a vrut.
  Nu il vad bine deloc in turul 2.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 6

 18. Eu stiu un singur lucru: am DOAR 2 optiuni de vot: KWI sau VVD. Atat!

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 19. Total de acord.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 20. Eu nu simt lipsa unei comunicări mai intense. Nu mi-a plăcut lașitatea cu care și-a trimis purtătorul de cuvânt să anunțe destituirea LCK, dar nu mă deranjează lipsa de implicare în bălăcăreala politică a președintelui.
  Nu simt nici nevoia unei confruntări între el și individa aia (de care sper să nu mai aud). Am ascultat aseară ce a avut de spus madam V și cu toată bunăvoința și toleranța de care sunt în stare, pur și simplu nu vreau s-o mai văd și s-o mai aud.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 14 Thumb down 9

  • Perfect adevarat! E grotesca!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 7

 21. parerea mea este ca vom avea o prezenta la vot de sub 30%
  iese “ferner” si Șică Mandolină o sa traga o petrecere. in rest fasss, sarbatorim Craciunul, Anul nou apoi trecem iar la munca.
  cam atat….

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 5

  • Pariem că va fi de peste 50% și Mutul va lua peste 55%, în funcție de prezență poate să însemne și 70, o umilire a PSDului care va avea repercursiuni și la Locale și Legislative?!
   Unde PNLul va avea o surpriză-surprinzătoare, poporul nu-i tâmpit, NU pune egal între Iohannis și PNL, eu și toți ai mei am votat și votăm cu Ghinion, dar noi TOȚI vom vota cu USRul, dar nu noi suntem importanți, important este că țăranii mei, de aici, din sat, zic că ei votează cu USRul, să nu mai vază aceiași mafihoți la premărie.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 7

 22. Iohannis are o imensa calitate: nu e Veorika. Sau Micky Mouse. Sau orice alta figura de ipochimen scuipata de tumoarea metastazata numita psd. Asa ca nu ma impiedic in detalii de genu’ “vai, dar nu a fost la dezbatere”, “vai dar vorbeste prea lent” si inca 100 de amanunte. Nu cand alternativa e o paiata a unei organizatii pline de firi, mulgute, codrini, radulesti si altii de teapa lor. Crescuta si metastazata sub ranjetul longevitatii intrupate a comunismului.

  Daca era in turul doi cu Barna, nu-l votam. Dar Barna a esuat. Partial si din cauza atitudinii “vai, dar nu are sapca in carouri”. Orice chestie de genu’ “votez veorika sa-i arat sasului” sau “sa ne distram” sau “sa vad lumea arzand” o sa aiba grija sa muste cu pofta din fesieri proxima ocazie cand lumea s-o strange iar la un miting. Cine s-o mai duce, pentru ca atitudinea recenta a unora frizeaza penibilul.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 7

 23. Veorika asta nu este o alternativa, nu pot promova o non-valoare, intru in depresie daca o fac. Nu pot sa sterg cu buretele nici abuzurile si nedreptatile facute de psd, nici simtamantul ca eu, ca cetatean al acestei tari nu valorez nici cat noroiul de sub talpi pentru niste idioti platiti din munca mea si dusi in carca de mine, ramane-le-ar osu” in gat. Deci… Mi se pare din ce in mai ispititoare usa aia de plecare din tara, desi, la varsta mea, cu cat aman mai mult, cu atat se inchide mai tare.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

 24. Nu înțeleg ce atâta supărare ca nu vrea neamțu să dezbată cu proasta. Vasilescu, mergi tu și votează cu dancila dacă te încălzește cu ceva. Pe bune, chiar nu mai puteți fără dezbatere?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

 25. 😂😂😂 Să stai în fața televizorului , cu alune și bere și să asisti la mascaradă ? Păi , dacă vrei spectacol de genul , du-te la circ !!!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 26. Am tot citit presa românească zilele astea și i-am și ascultat pe Moise Guran și Vlad Petreanu și mi-a fost dat să aud că Iohannis nu ar trebui sa participe la dezbatere doar că pentru că nu ar trebui sa se coboare la mintea Vioricăi, gen daca tace filozof va rămâne în analele istoriei. Sau a doua variantă era să votam cu Viorica Vasilica să îl învațam noi minte pe Klaus.
  Mi se pare incredibil cum nici după 30 de ani de la comunism românii nu înțeleg că dezbaterea face parte din aparatul democratic, că cetățenii în calitate de plătitori de taxe merita să audă programul de guvernare al candidaților.
  Sigur este dezamăgitor că iar avem opțiunea psd-ului. Mie mi-e scârbă de toată șleahta aia de hoți de la guvernare de Rădulești și de Fluturi deopotrivă.
  Mihai, sunt de acord cu tine președintele nu are carisma, nu este spontan, nu are prezență și jur că dacă mai aud o singura dată de cat de mult bine a făcut el Sibiului o să le aud aminte că de un deceniu își ține catedra de fizica, că poate cine știe se va întoarce să predea.
  O să merg să votez, cum a fost de fiecare dată, cum am stat in frig și ploaie la o coadă de 4 ore să votez. Așa voi merge și acum când votul se manifestă în parametrii normali și voi pune stampila de Iohannis pentru că nu mai pot cu FSN, PDSR, PSD, PDSDragnea. Mi-e greață!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.