Am dat o fugă alatăieri să văd noul sediu ING Bank. M-au plimbat oamenii ăia de m-au amețit prin ditamai clădirea de nu mai știam pe unde sunt și le-am zis că, dacă mă lasă acolo, o să trebuiască să aplic la un job, că de ieșit afară habar nu am pe unde se mai iese.

A fost foarte amuzant când am intrat într-o încăpere care aducea a sală de mese. Zic “aducea” pentru că era exact ca o sală de mese doar că de câteva ori mai mare decât cea mai mare pe care o văzusem eu vreodată. Am intrat și una dintre fetele care îmi făceau turul clădirii a arătat așa larg cu mâna în timp ce mi-a zis foarte serioasă:

– Aici e chicineta noastră.

Iar eu am întrebat-o la fel de serios:

– În ce colț al sălii o țineți?.

Probabil ca să mă scoată mai repede din sala de mese, m-au dus să stau de vorbă cu șeful de la departamentul de roboți. Omu’ mi-a povestit ce mi-a povestit despre ce face el pe-acolo, după care mi-a făcut și-un compliment, mi-a zis că sunt un exemplar foarte reușit de robot, poți sa juri că sunt om. Am încercat să-l lămuresc că suntem aceeași specie, dar nu părea foarte convins nici când m-a văzut fumând. Avea o privire care spunea “frate, ce-au avansat ăștia cu tehnolgia, acum i-au făcut și fumători, ia să vorbesc la head quarter sa ne trimită și nouă unul din ăsta”.

Nfine, ce voiam de fapt sa spun este că ING România și-au tras un sediu nou și foarte cool, eu am fost să-l văd alaltăieri și-ar fi trebuit să vă povestesc aici chestii despre cât de mare e, câți colegi de-ai lor lucrează acolo, că au spații de lucru flexibile, că fiecare etaj are tematică proprie și alte amânunte de genul ăsta, dar m-am hotârât să vă zic altceva.

Mi se pare mult mai mișto sa vă spun c-am vizitat două etaje, că i-am văzut pe oamenii ăia (vorbesc despre angajați) și la birou și în pauza de masă și că toată lumea părea veselă și fericită, iar treaba asta mi se pare mult mai tare decât toți metrii pătrați din lume și tematica fiecărui etaj. Că, până la urmă, la începutul fiecărei zile asta contează: să nu te duci la job cu senzația că te duci la tăiere și cât de bine ești seara când ajungi acasă.