4,321 cititori

Parazit e mișto

Ziceți că v-ați săturat de politică, nu? Mbine, atunci să facem o pauză.

Duminică, în plină zi de vot, am avut aroganța s-o iau pe cea mai mișto femeie din lume și să mergem la film. Dar nu mi-a picat prea bine, vă spun. Țara fierbea, postările despre cum merge lumea la vot și cum fiecare dintre noi trebuie să avem grijă de viitorul țării curgeau, iar mie-mi ardea de producții cinematografice futile. Vă zic, am intrat în sala de cinema pe furiș, uitându-mă în stânga și-n dreapta, să nu cumva să mă vadă cineva și să tragă concluzia că-mi arde de distracție în loc să veghez la viitorul acestui neam sfânt. Groaznic, vă spun, mă ardeau remușcările ca un fier înroșit.

Așa, revenind la film, voiam să vă spun că trebuie musai sa-l vdeți și voi. Parasite se numește și mi-a placut de m-am pișat pe mine, în ciuda faptului că luase nu stiu ce premiul la Cannes. Între noi fie vorba, chestia asta premiile la Cannes pe mine mă cam face să nu vreau să văd un film, că m-am săturat de artă scrâșnită printre dinți. Vreau să mă simt bine când mă duc la cinema, nu să mă întreb juma’ de film „oare ce-o fi vrut să spună autorul”. Așa că sfatul meu e să-l vedeți și să nu vă lăsați intimidați de faptul că e coreean, filmul e bun de tot și cu un final care explodează într-un Tarantino curat. No joke. Chiar sunt curios să ziceți aici dacă v-a plăcut sau nu.

Stați așa că n-am terminat cu culturalizarea. Dacă tot am luat-o azi pe panta asta, zic sa vă faceți timp să vă uitati și la documentarul Trump: An American Dream, pe Netflix. Nu de alta, dar am tot văzut de-a lungul timpului comentarii în care lumea îl ridiculizează pe Trump. Ba că e o maimuță analfabetă, ba că e țaran, ba că blablabla. Așa că io zic să vă uitați la mini-seria asta (sunt doar patru sau cinci episoade) și-o să vă lămuriți cum de a ajuns omul să fie președintele statelor unite.

Documentarul mi s-a părut destul de echidistant și echilibrat, când a fost să-l laude l-au lăudat, când a fost să dea în el, l-au ars. Uite, dau și-un spoiler, habar n-am avut că Obama, pe vremea când mai era președinte, a făcut mișto de Trump la scenă deschisă, la o cină la care erau câteva sute de oameni, inclusiv Trump. Am râs bine de tot la faza aia. So, una peste alta, zic să vă faceți timp să-l vedeți.

Mno, cam gata pentru azi. Vedeți ce plictisitor e fără politică?

59 de păreri la “Parazit e mișto

 1. M-as duce cu mare interes sa vaz filmu’ dar inca nu am reusit ca la filme asiatice sa pot deosebi personajele intre ele… 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 1

  • Îți garantez eu că la ăsta o să le deosebești. Nu pot să zic de ce.

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 9 Thumb down 39

  • @Ada,
   ce faci, arunci cu blesteme?
   Vezi că în bula asta nu prea ne sunt de trebuință, păstrează-le. Cine știe, poate vei avea nevoie de ele, în democrația ta.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 3

  • Mona, deja l-a aruncat așa că Ada, ai grijă să te ferești la timp. Am auzit că blestemele au neplăcutul obicei să se transforme în boomerang.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 3

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 2 Thumb down 19

  • @Ada, dacă în cazul ăsta “blestemele sunt chiar normale”, n-aș vrea să știu cum e când te cerți cu cineva.

  • @Ada, deși ți s-a atras atenția frumos, ai în continuare o atitudine inadecvată. Nu suntem datori să-ți tolerezăm mizeriile.
   Dacă te-ar fi interesat cu adevărat subiectul electoral, ai fi urmărit conferința de presă (încă în desfășurare) și te-ai fi lămurit că “dispariția psd-iștilor” nu înseamnă nicicum moartea cuiva, ci îndepărtarea partidului de la butoane. Chestiune care, de altfel, s-a întâmplat perfect democratic, prin moțiune de cenzură votată în Parlament.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

 2. Am văzut azi dimineaţă un clip interesant. La o secţie de votare, o reporteă băga ceva interviuri. Bine, eu l-am văzut scurtat. La un moment dat apare un negru şi vrea să intre. Ea îl opreşte şi-l chestionează, nume, cetăţenie(era născut în România, îi arată paşaportul) şi la sfârşit îl întreabă dacă revine în România. La răspunsul lui că nu, îl întreabă de ce votează. Răspunsul lui a fost, punând mâna în dreptul inimii, că asta e datoria lui ca cetăţean român. Am simţit răspunsul lui ca pe o lecţie de civism.
  Voi căuta clipul.

  Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 4

 3. Nu am văzut aceste filme, mulțam de reco. Legat de mișto-ul lui Obama la adresa lui Trump, probabil e vorba de acel Correspondents’ dinner anual, unde se iau toți la mișto, un roast general foarte așteptat, o tradiție, dar la care Trump nu a mai participat ulterior. Un băiat foarte interesant de analizat psihologic, oricum, din punctul meu de vedere. Nu că ar fi singurul șef de stat demn de o astfel de analiză, sau că aș avea vreo mirare că a ajuns președinte, desigur. La fel cum nu va fi nimic de mirat nici dacă Viorica noastră va…nu pot s-o zic încă, dar înțelegeți voi.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 3

  • Dacă Vio iese președinte, TREBUIE făcut film despre asta.

  • Un film despre cum am plecat de la a râde de Bulă și 30 de ani mai târziu am ajuns în situația de a o avea pe mama lui Bulă (descriere întâlnită pe net și care mi se pare că i se potrivește binișor acestei femei) în postură prezidențiabilă, ar trebui oricum făcut.

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 4

  • @MV, da, un film cu migrarea populației spre ruși…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • Rușii, alții care-și aleg bine conducătorii. Las și eu aici un filmuleț despre un cântecel care pe mine m-a fascinant pur și simplu. https://www.pbs.org/soundtracks/stories/putin/

   Mai ales că și la noi e treaba asta cu înclinația unei mari părți a electoratului activ de a vota exclusiv cu inima, pe bază de imagine.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 4. Zici tu că ne-am plictisi fără politică? Ia mergi tu un pic până la Mega, apoi după ce te întorci la cooperativă și dai restart la routerul scos din priză de Vasile sau Suzana zi-ne cum a fost. Mulțumim pentru sugestiile de azi!

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

 5. Pai nu e diferenta mare intre politica si film, doar ca, in real life, politicienii sunt inca in faza de casting pentru “Dumb and Dumber”.
  Multam pt recomandare….fan filme bune🤘

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 6. Tks pt recomandari. Ador sa merg la film. De vazut si “A fost odată la… Hollywood (2019)”. Nu pentru ca Brad Pitt ci pt ca Tarantino🙃.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • Ehe, ăsta nici nu mai e în cinematografe.

  • Da, am vazut si eu. Destul de puțin a rulat. Mă pun pe urmele americano -coreene zilele astea.😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 7. Nu prea sunt fan filme din acea parte a lumii, dar poate că merg să-l văd dacă îl recomanzi tu.
  Cât despre cel cu Trump, sorry, boss, dar aștept Dăncilă: A Romanian Dream mai întâi, ca să pot face comparație.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • Ahahahahahahaaaa. Deci suntem doi.

  • Niciun om nu-i plac glumele voastre… 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 1

  • Ba chiar orice om îi este frică de ele. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 1

  • O producție Bollywood?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Un fel de Bollywood, da, coregrafia se exersează în piața Victoriei. Care greșește pașii, primește stimulente de cauciuc pe spinare.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • Îmi pare rău să vă anunț că motostivuitoarele nu e oameni. 😜

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Mona, productie Bollywood cu scriptul din Las Fierbinti :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 8. Mvai, @Vasilescule, cum a fost asta. 🤣🤣🤣 Mi-a sunat în cap cam așa:
  – M-am săturat de salată în fiecare zi, mi-e poftă de o friptură, ceva. Știi tu, ca pe vremuri.
  – Mbine, fie, ia un pahar cu apă.
  – Da’ friptura…
  – Vezi că apa nu ține de foame?

  Documentarul ăla sună interesant, îl pun pe listă. Problema mea cu Trump nu e c-ar fi agramat sau ce ai mai scris tu acolo, ci că mi-e frică tare de deciziile pe care le ia. Individul nu e nici pe departe un monument de diplomație și de maturitate, e unul care n-a reușit încă să treacă de toanele pubertății.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 3

 9. Eu am făcut duminică toată ziua binging la ”The Crown” de pe Netflix. Până pe la 8 când m-am dus la vot 🙂
  Si n-am avut nicio remuscare 😀
  Documentarul despre Trump e pe lista mea, abia astept sa il vad.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 10. Când am citit titlul scris cu roșu în text, am crezut c-ai uitat să pui căciulița la “părăsite”. Și mă gândeam: mă, omul ăla care le-a părăsit cum și-o fi dat seama că le-a părăsit? Adică a părăsit-o pe una pentru alta care-i seamănă leit? Cum și-o fi dat seama că a făcut asta?
  Sau ele și-au dat seama că sunt părasite și s-au anunțat între ele? Fată, vezi că te-a părăsit. Păi și pe tine te-a părăsit. Aoleu, ne-a părăsit pe toate? Să știi că da. Dar pentru cine? Cum pentru cine? Pentru Ceaifănsân de la 3.

  De fapt filmul e despre un parazit?!🙄

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 4

  • Despre patru paraziți, mai exact. 😀

  • Și ce fac ei patru în film?😜

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

  • *ei, nu “eu”.
   Vreau multe dislikeuri pentru eroarea asta de scriere.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • Stai c-am corectat eu, să nu mai iei naibii vreun dislike.
   Dar ce fac ei patru în film, nu-ți zic.

 11. Vazut Parasite. E genial. Recomand.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 12. Legat de film….mulțam pentru recomandare.
  Legat de Trump…. Da, nu e un domn. Nici nu va fi vreodată. Nu-mi place absolut deloc, dar asta nu înseamnă că nu are nici o calitate. Totuși nu mă interesează personajul suficient de mult ca să urmăresc documentare despre el.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 13. F bine ai facut ca ai mers la film doar nu ne om pune acum viata in stand by ptr politica lor ca doar una avem si nu mai primim alta si la urma urmei cu viorica sau cu iohannis facturile tot noi le platim ….am intrat in starea de lehamite.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 14. Am vazut “Parazitii” acum vreo doua luni, cred. Este foarte bine realizat, si chiar daca este “film de arta”, nu este realizat intr-o maniera pretentioasa/pretioasa.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 15. Pe data de 22 Noiembrie 2019 incepe festivalul filmului de comedie in Bucuresti.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Și pe 24 începe, parcă, ăla de tragedie 😜

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 16. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 4 Thumb down 19

  • @Toni, de ce ne-ar interesa pe noi chestiile astea ??? Acu, pe bune…

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 2 Thumb down 13

  • @Toni, șerif, mie așa cumva mi-e drag de tine. Chiar mă îngrijorasem când ai lipsit, am și întrebat pe blog de tine. Dar, serios acu’, unele chestii nu trebuie povestite în public, ar trebui să rămână acolo să le stii doar tu.

  • Merci, Mihai !

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • Bine că măcar ai net! Deci esti Toni, esti schizofrenic, impotent, fost labagiu, fost jandar, si o ai si mică. De pensie zic.
   Întrebarea mea e: ce puii mei cauta poza aia la profilul tau?
   El Comandante a fost opusul tau sotto in proporție de 1000%.
   Si încă ceva, de ce? Adica de ce ne plictisești cu aberațiile tale, esti si sadic, n-aşa??

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 4

  • @tata vasilescu: încerc doar să dau o șansă obsedaților de sex, să nu le mănânce curvele banii

   @pamfil: aveam un coleg de pluton cu numele ăsta din județu vaslui, era super coleg, m’am înțeles foarte bine cu el în academie
   che guevara e comunist și e un model pentru mine, care aștept revoluția proletară mondială chineză
   la ultima întrebare ai răspunsu la stăpânu blogului
   și da, penisu meu în erecție avea 15 cm, dar era mai mult decât suficient pentru “munca” pe care o făcea

   dragii mei, îmi cer iertare că scriu toate prostiile
   o să încerc să nu vă mai deschid ochii și să vă păcălească curvele

   SUNT TONI ȘI AM FOST DEPENDENT DE SEX

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

  • Toni, ba eu chiar te rog să continui să (ne) deschizi ochii.
   Mai ales că ”mă descurc dintr-o pensie de invaliditate de 935 de lei” din care eu înțeleg că nu mai stai în gazdă la ai tăi și că îți asiguri acoperiș deasupra capului, curățenie, mâncare (și orice altceva mai incluzi tu în acest ”mă descurc”) fără ajutorul lor. Felicitări, era și timpul.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

  • @anduța: SERVESC PATRIA!
   eu trăiesc la țară, în casă de chirpici, n’am apă curentă și canalizare, mă spăl la lighean, mama spală de mână și gătește la sobă
   să știi că la țară poți trăi cu 935 de lei pe lună, plătim 100 de lei electricitatea, 39 de lei cablu tv și 31 de lei internetu
   iarna e mai greu cu căldura, că sunt scumpe lemnele și trebuie încălzite 2 sobe
   mi’am făcut calculele și n’am nicio emoție când o să se ducă părinții, pot să mă descurc singur, important e să fiu sănătos la trup
   sper că te’am lămurit că dacă ești chibzuit și duci un trai modest, poți să trăiești bine mersi cu aproape 200 € pe lună

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • Toni, că se poate trăi chiar și cu mai puțin de 935 de lei eram deja lămurită, dar orice lămuriri suplimentare sunt binevenite, mai ales când sunt și scrise fără să trebuiască să apelez intens la funcția de conversie a celor citite în propriul sistem de comunicare. Asta referindu-mă la comentariile tale de mai sus, la care înțeleg că domnii și domnișorii trebuie să fie atenți la doamnele și domnișoarele interesate în special de beneficiile materiale ale unei relații ce implică și sex și pe care le numești ”femele parazit”, corect?

   PS la partea cu servitul patriei mă declar însă complet în ceață. Se poate niște lămuriri și aici? Despre România vorbești? Și dacă da, cum exact consideri că o servești?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

  • @anduța: corect, eu am dat numai peste curve după interes, și nu mă refer doar la regiunea moldovei sau rromânia, ci și la rusia sau UE, noroc că am fost salvat de musulmani

   în sistemu militar, când ți se spune FELICITĂRI! răspunzi cu SERVESC PATRIA!
   felicitările se adresează de un superior unui militar pentru îndeplinirea exemplară a îndatoririlor de serviciu și implică și o recompensă
   evident că nu îmi ești șef sau superior, așa că nu vreau nicio recompensă 😁

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Toni, știm de femeile din viața ta că n-au fost ce trebuie, ne-ai tot zis, știm și despre frații musulmani, ne-ai tot zis, dar sincer, cel mai interesant mie mi se pare până acum când scrii despre viața din sistemul militar. Regula asta a felicitatului, urmată de răspunsul menționat și recompensă, complet din afara sistemului fiind, mie mi se pare într-un mare fel.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 17. L-am văzut și noi săptămâna trecută, iar la final am avut amândoi un luuuung moment de tăcere, ceea ce nu prea ni se întâmplă.

  Excelentă ideea, excelent scenariul, excelent jucat.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 18. Ai vazut seria de anime pe care se baxeaza filmul? Recomand.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 19. L am vazut, mi a placut! Mai baga recomandari de filme.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.