Ziceți că v-ați săturat de politică, nu? Mbine, atunci să facem o pauză.

Duminică, în plină zi de vot, am avut aroganța s-o iau pe cea mai mișto femeie din lume și să mergem la film. Dar nu mi-a picat prea bine, vă spun. Țara fierbea, postările despre cum merge lumea la vot și cum fiecare dintre noi trebuie să avem grijă de viitorul țării curgeau, iar mie-mi ardea de producții cinematografice futile. Vă zic, am intrat în sala de cinema pe furiș, uitându-mă în stânga și-n dreapta, să nu cumva să mă vadă cineva și să tragă concluzia că-mi arde de distracție în loc să veghez la viitorul acestui neam sfânt. Groaznic, vă spun, mă ardeau remușcările ca un fier înroșit.

Așa, revenind la film, voiam să vă spun că trebuie musai sa-l vdeți și voi. Parasite se numește și mi-a placut de m-am pișat pe mine, în ciuda faptului că luase nu stiu ce premiul la Cannes. Între noi fie vorba, chestia asta premiile la Cannes pe mine mă cam face să nu vreau să văd un film, că m-am săturat de artă scrâșnită printre dinți. Vreau să mă simt bine când mă duc la cinema, nu să mă întreb juma’ de film „oare ce-o fi vrut să spună autorul”. Așa că sfatul meu e să-l vedeți și să nu vă lăsați intimidați de faptul că e coreean, filmul e bun de tot și cu un final care explodează într-un Tarantino curat. No joke. Chiar sunt curios să ziceți aici dacă v-a plăcut sau nu.

Stați așa că n-am terminat cu culturalizarea. Dacă tot am luat-o azi pe panta asta, zic sa vă faceți timp să vă uitati și la documentarul Trump: An American Dream, pe Netflix. Nu de alta, dar am tot văzut de-a lungul timpului comentarii în care lumea îl ridiculizează pe Trump. Ba că e o maimuță analfabetă, ba că e țaran, ba că blablabla. Așa că io zic să vă uitați la mini-seria asta (sunt doar patru sau cinci episoade) și-o să vă lămuriți cum de a ajuns omul să fie președintele statelor unite.

Documentarul mi s-a părut destul de echidistant și echilibrat, când a fost să-l laude l-au lăudat, când a fost să dea în el, l-au ars. Uite, dau și-un spoiler, habar n-am avut că Obama, pe vremea când mai era președinte, a făcut mișto de Trump la scenă deschisă, la o cină la care erau câteva sute de oameni, inclusiv Trump. Am râs bine de tot la faza aia. So, una peste alta, zic să vă faceți timp să-l vedeți.

Mno, cam gata pentru azi. Vedeți ce plictisitor e fără politică?