Traversam Calea Victorei acum câteva minute și, absolut surprinzător, nu eram cu capul băgat în telefon până-n gât. Ceea ce se pare c-a fost un lucru de bun augur, c-așa am putut să observ la timp un mercedes care venea lansat spre trecerea de pietoni pe care tocmai binevoiam să mă aflu.

La volan, o tipă care se uita liniștită pe pereți. La propriu. Femeia studia foarte concentrată unul dintre blocurile din stânga, în timp ce mașina ei venea drept spre mine.

Dar, după cum ziceam, pentru că printr-un miracol nu eram cu capul în telefon, m-am oprit. Nu și tipul din dreapta mea care continua să meargă fără să bănuiască ce-l paște. Dac-am văzut că omul chiar n-are de gând sa se oprească, i-am pus o mână pe umăr și l-am oprit io. Că, na, cică faptele bune se contabilizează pe lumea cealaltă.

În timpul ăsta, în mașină se întâmpla exact același lucru. Tipul care stătea în dreapta îi pusese o mână pe umăr femeii de la volan și urla ceva. N-am auzit exact ce, dar am o bănuială c-ar fi putut fi ceva de genul „băăă, îi omori p-ăștia pe trecere” sau p-acolo.

Nfine, totul se termină cu bine. Ajungem pe trotuar și proaspătul salvat de la o coliziune cu bara față a unui mercedes clasa A se întoarce și se uită lung la mașina care încă stătea la locul crimei.

– Unbelievable, she was looking to the left while her car was still running.

Io încă mă mai strofocam să-mi dau seama cum se zice în engleză ”csf, ncsf”, când omu’ meu a continuat cu năduf:

– Because she has pussy, that’s why.

Mno, nu m-am apucat să-l contrazic, că n-aveam chef să-și facă o părere și mai proastă despre români.

(26 septembrie 2019)

sursa foto: pixabay.com