LE

Hai c-a făcut altcineva petiția. O găsiți aici.

Se numește Vasile Răducă și este este prodecanul Facultății de Teologie și secretar al Comisiei de Bioetică a Patriarhiei Române. Mi-ar plăcea tare mult să pot spune că era. De ce? Pai ia să vedem ce-a putut scoate pe gură sfinția sa într-o emisiune radio. Luați de aici:

„Vă rog să rețineți, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimțit și care ți-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de așa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se și întâlnească și să fie fertilizat oul.”

Ați înteles, da? Viol la care ai CONSIMȚIT ȘI CARE ȚI-A PLĂCUT. Omul nici măcar nu întelege că însuși termenul de „viol” respinge noțiunea de „consimțit”.

De-aia mi-ar plăcea să pot spune că era prodecanul Facultății de Teologie. Pentru că omul ăsta nu are ce să caute în preajma unor copii și cu atât mai mult nu ar trebui să aibă voie să le predea ceva, orice.

Poate-i răspund aici câteva dintre zecile de mii de femei violate sau asupra cărora a avut loc vreo tentativă de viol, ca să-i explice sfinției sale câtă vreme le-a luat să se vindece după așa ceva sau după cât timp au putut să doarmă din nou noaptea.

FMM

P.S. N-am făcut în viata mea o petiție online, dar acum chiar îmi vine să fac.